Deze macaroni is supersnel te maken en daardoor geschikt als vakantiegerecht. De kinderen zijn er dol op wanneer het geserveerd wordt met een heerlijke salade en vers fruit.
Weer een makkelijk vakantierecept: Supersnelle macaroni. Wel te serveren met lekker fruit, komkommer en een salade. Ideaal dus voor een warme dag.
Een familie recept
Dit recept is een familierecept en favoriet bij de jongste. Als je aan hem vraagt wat hij wil eten dan is het antwoord altijd macaroni. Geen friet, pizza of hotdogs, maar macaroni. Hij eet daar dan zo lekker van dat het toetje er vaak bij inschiet. Daar laat hij dan net geen gaatje meer voor over.
Bij ons is het dan ook bijna niet mogelijk om in de vakantie niet één keer deze macaroni te maken. Onze jongste zou zo teleurgesteld zijn.
- Toevoegen van olijfolie aan het water van de macaroni helpt niet tegen plakken. De olie blijft dan namelijk bovenop drijven. Je voegt olijfolie toe wanneer de macaroni klaar is om plakken tegen te gaan.
- Wanneer je een blikje tomatenpuree opent ruik je dat het wat zuur ruikt. Door het 2 minuten te bakken wordt de smaak zoeter en minder scherp.
- Door de spekjes met het gehakt en het uitje te mengen wordt de macaroni al wat zouter. Extra zout hoef je dan niet meer toe te voegen!
- Deze macaroni is heerlijk met verse watermeloen, een heerlijke salade en/of plakjes komkommer.
Eerder maken?
Tot 1 dag tevoren:
- Bak de spekjes met de uitjes uit en bak het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even meebakken. Dit kun je in een afgesloten bakje in de koeling bewaren tot gebruik.
Net voor het gebruik:
- Warm het gehaktmengsel nog even op in de koekenpan en voeg het bij de macaroni.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 125 gram spekreepjes
- 300 gram rundergehakt
- 500 gram macaroni
- 1 ui
- 60 gram tomatenpuree
- 1 scheutje olijfolie
- salade voor erbij en/of komkommer en/of meloen en Parmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snipper het uitje fijn.
- Doe de spekjes in een koekenpan en bak ze op laag vuur aan.
- Voeg na 5 minuten de fijngesneden ui toe en laat 3 minuten stoven.
- Zet ondertussen een grote pan met koud water op en laat die aan de kook komen.
- Voeg het gehakt toe aan het spek/ui mengsel en bak goed door tot hij gaar is.
- Doe, wanneer het water kookt, de macaroni in de pan en kook deze gedurende de tijd die is beschreven op de verpakking (al dente is het lekkerst).
- Schep het gehaktmengsel naar de zijkanten en schep in het midden de tomatenpuree.
- Laat de puree een minuut of twee goed doorbakken. Je weet wanneer de tomatenpuree goed is door te ruiken. In het begin ruikt hij zurig. Wanneer hij goed is zal hij veel zoeter ruiken. Als je deze stap niet uitvoert proef je dat ook in de smaak. Bij niet goed doorbakken blijft de tomatenpuree zuur.
- Schep de tomatenpuree door het gehaktmengsel en zet het vuur uit.
- Giet de macaroni af.
- Besprenkel de macaroni met wat olijfolie en schep goed door.
- Schep vervolgens het gehaktmengsel erdoorheen totdat alles een mooie rood-oranje kleur heeft. Serveer er een salade, komkommer en of meloen bij en je hebt een heerlijke maaltijd!
Opmerkingen:
- Toevoegen van olijfolie aan het water van de macaroni helpt niet tegen plakken. De olie blijft dan namelijk bovenop drijven. Je voegt olijfolie toe wanneer de macaroni klaar is om plakken tegen te gaan.
- Wanneer je een blikje tomatenpuree opent ruik je dat het wat zuur ruikt. Door het 2 minuten te bakken wordt de smaak zoeter en minder scherp.
- Door de spekjes met het gehakt en het uitje te mengen wordt de macaroni al wat zouter. Extra zout hoef je dan niet meer toe te voegen!
- Deze macaroni is heerlijk met verse watermeloen, een heerlijke salade en/of plakjes komkommer.
Geef een reactie