Vandaag: hoe maak je een Bellini cocktail met Perzikpuree. De Prosecco cocktail maak je bij een Italiaans dinerbuffet, zomerse cocktailparty of brunch! Het is een makkelijk cocktail recept, gemaakt met verse perziken en mousserende wijn!
Een elegant Bellini Cocktail Recept met Perzikpuree
De eerste beschrijving van deze cocktail was in de jaren veertig van de vorige eeuw. Giuseppe Cipriani, de oprichter van Harry's Bar in Venetië (Italië), is de ‘uitvinder’. Hij ontleende de naam aan een olieverfschilderij gemaakt door Giovanni Bellini (ook uit Venetië). Op dat schilderij had de toga van een heilige een perzikkleur, net als deze cocktail.
Harry's bar had ook een locatie in New York en daar werd de cocktail erg populair in de Verenigde Staten. Vroeger toen perziken enkel in het seizoen te verkrijgen waren, was het een seizoensgebonden recept. Tegenwoordig is het een favoriet voor het hele jaar.
Traditioneel maak je een Bellini cocktail met witte perziken en Prosecco. Prosecco is een Italiaanse mousserende droge wijn. Een beetje frambozen- of kersensap wordt toegevoegd om het zijn kenmerkende kleur te geven. Maar het is niet eenvoudig om aan witte perziken te komen, en daardoor kent het recept veel aanpassingen.
Het recept is aangepast vanuit het boek Wat je als gastvrouw moet weten - Susan Spungen. Een echte aanrader als je graag een feestje geeft.
Wat heb je nodig voor een Bellini Drankje met Perzik Puree?
Om deze Bellini cocktail Recept met Perzik Puree te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Perziken - Maak een traditionele Bellini met witte perzikpuree. Volgens de experts hebben witte perziken de beste smaak van alle perziken, maar er is een keerzijde. Ze kunnen niet tegen vervoer. In Nederland kun je ze daarom slecht aankomen. Als je toch een Bellini wilt maken, gebruik dan verse perziken in het seizoen (en niet de perziken uit blik op siroop). Als het perzikseizoen voorbij is, maak je een Mimosa, waarbij je de perzikpuree vervangt door sinaasappelsap.
- Citroensap - Door een eetlepel citroensap te mengen met de gepureerde perziken, verkleuren ze niet. De perzik puree blijft er dus fris uitzien. Bewaar in de koelkast en gebruik de puree dezelfde dag nog.
- Prosecco - Een Italiaanse mousserende witte wijn, met een droge smaak. Je drinkt het koud. Je zou het kunnen vervangen door champagne (nog wat droger van smaak) of Cava.
Hoe maak je dit Italiaanse Cocktail Recept?
Een printbaar recept met stap-voor-stap-beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Schil de perziken. Zorg er ook voor dat je de pit verwijdert. (Zie de tips hieronder) Snijd het fruit in kleine stukjes.
- Doe de perziken in de blender en voeg citroensap toe. Pulseer tot je een gladde puree hebt.
- Doe perzik puree op de bodem van je glas (⅓ deel perzikpuree).
- Voeg wat sprankelende gekoelde Prosecco toe en serveer!
FAQ's
Dat ligt aan de perzik. Is hij nog hard, dan kun je gewoon een dunschiller gebruiken. Voelt de perzik zacht aan dan blancheer je de perzik en pel je hem snel en makkelijk. Breng daarvoor een pan met water aan de kook. Snij een kruisje onderin de perzik. Dompel de perzik 10 seconden in het hete water en breng over naar een ijsbad. Koel de perzik snel af. Je kunt nu vanaf het kruidje het velletje makkelijk lostrekken.
Dat ligt aan de soort perzik. Heb je een perzik met losse pit, dan kun je hem in partjes snijden tot de pit. Je kunt de partjes nu makkelijk lostrekken. Maar veel soorten zitten vast aan de pit. In dat geval snij je de perzik langs de pit af in plakken. Die plakken snij je vervolgens in partjes.
Het velletje en de pit. Een nectarine is namelijk een soort perzik. Alleen de schil is glad en steviger, waar een perzik schil donzig en kwetsbaar is. En de pit bij een nectarine zit altijd los van het vruchtvlees. Bij de perzik heb je twee varianten (zie hierboven) en kan het dus zijn dat de pit aan het vruchtvlees vast zit.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 2 perziken
- ijsklontjes
- 1 theelepel citroensap
- 500 ml Prosecco
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwijder de schil van de perzik (2 manieren)
- Harde perzik: gebruik een dunschiller.2 perziken
- Perzik voelt zacht - Breng een pan met water aan de kook.
- Zet een schaal met ijswater klaar.
- Snij met een scherp mes een kruis aan de onderzijde van de perzik.
- Dompel de perzik 10 seconde onder het hete water.
- Haal met een schuimspaan de perziken uit het water en dompel ze meteen onder in de bak met ijswater.ijsklontjes
- Het schilletje zit nu los. Verwijder het velletje.
Bellini Cocktail met Perzik Puree
- Snij de perzik in vieren en verwijder de pit.
- Doe de perzik stukjes samen met het citroensap in de blender en pureer tot hij helemaal glad is.1 theelepel citroensap
- Bewaar in de koeling tot gebruik.
- Vul het glas voor ⅓e deel met perzikpuree.
- Vul aan met Prosecco.500 ml Prosecco
Opmerkingen:
- Voorbereiding - 's Ochtends kunt u de perziken blancheren. Verwijder daarom de schil en pureer de perziken met het citroensap. Bewaar de puree tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.
- Serveer een Bellini cocktail met perzikpuree vers. Je kunt het niet in de koelkast of vriezer bewaren.
Geef een reactie