Zelf Tomatensalade maken met pesto en pijnboompitten is simpel en goed voor te bereiden! De tomaat combineert heerlijk met de pesto, peperige olijfolie, zoute kaas en de nootsmaak van de geroosterde pijnboompitten. Een salade die heerlijk is als bijgerecht bij de maaltijd of BBQ.
Italiaanse Tomaat Pesto Salade
Vaak wordt er bij salades gedacht aan een kom met sla waar ingrediënten aan toegevoegd worden naar smaak. Vlees, vis, groenten en andere smaakmakers.
En dat maakt deze Tomatensalade met pesto dan ook weer zo leuk. Deze Italiaans geïnspireerde salade heeft als basis plakjes tomaat. Die op smaak worden gebracht met pesto, olijfolie, Pecorino kaas en pijnboompitten. Een heerlijke combinatie.
Deze tomatensalade is een aanrader omdat hij makkelijk te maken is. Een heerlijke afwisseling op de groene salade. Heel veel smaak heeft en lekker is bij veel gerechten. Dit is echt een allesvriend.
Top Tip
Omdat deze salade draait om de smaak van de tomaten is het verstandig daar niet op te bezuinigen. Pak de beste tomaten die je kunt vinden. Roma tomaten, maar ook smaaktomaten (die ik hier heb gebruikt) zijn zeer geschikt.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Groene pesto
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 15 gram basilicum vers
- 50 gram Parmezaanse kaas in stukken gebroken
- 1 teentje knoflook gepeld en gehalveerd
- 50 ml olijfolie evt extra nodig
Salade
- 4 Roma tomaten
- groene pesto volgens recept hier gegeven
- zout en peper
- 25 gram Parmezaanse kaas Schaafsel
- 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Groene pesto
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze notig ruiken. Blijf erbij en roer goed door want ze mogen natuurlijk niet aanbranden.2 eetlepels pijnboompitten
- Doe de basilicum, geroosterde pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en knoflook en 2 eetlepels olijfolie in de blender en maal fijn.15 gram basilicum vers, 50 gram Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, 50 ml olijfolie
- Controleer de dikte van de pesto. Wanneer hij te dik is, voeg je nog wat olijfolie toe en maal je ales goed door (1 eetlepel olijfolie per keer toevoegen). Ga door tot je de gewenste dikte hebt.
Tomatensalade
- Snij de tomaten zo dun mogelijk en verdeel ze over 8 bordjes.4 Roma tomaten
- Verdeel 2 theelepels pesto over elk bordje tomaten.groene pesto
- Breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Strooi wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten over de tomatensalade.25 gram Parmezaanse kaas, 2 eetlepels pijnboompitten
- Besprenkel elk bordje met wat olijfolie en serveer meteen.2 eetlepels olijfolie extra vierge
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de salade tot 2 dagen afgedekt in de koelkast.
Geef een reactie