Spaghetti met garnalen en rucola: Romige spaghetti, sappige garnalen, zoete zongedroogde tomaten en peperige rucola. Dit gerecht is snel, simpel en eenvoudig te maken en staat binnen 15 minuten op tafel. En met maar 5 ingredienten!
Voor een gewone doordeweekse dag wil je snel iets op tafel kunnen zetten. Maar natuurlijk moet het wel heel erg lekker zijn en nog gezond ook. Deze spaghetti met garnalen en rucola eten wij dan ook vaak in de zomer. Omdat je het snel op tafel hebt staan, maar ook dat de smaken zo lekker bij elkaar passen.
En geserveerd met een heerlijke salade heb je een makkelijke maaltijd!
- Zelfgemaakte pasta is echt heerlijk! Als je hem nog nooit hebt gehad zeker een aanrader. Maar het kost je dan wel meer dan 15 minuten voor het op tafel staat. De verse eierpasta die in de koeling te vinden is benaderd de huisgemaakte pasta aardig en is heel romig. De budgetvriendelijke oplossing is natuurlijk de gedroogde spaghetti.
- Je kunt garnalen vers of uit de diepvries krijgen. Zijn ze nog grijs dan moeten ze nog gekookt worden om gaar te worden (door het koken worden ze roze). De roze varianten hoeven enkel nog maar opgewarmd te worden.
- Je kunt de garnalen ook heerlijk koken in de olie die bij de zongedroogde tomaatjes zit voor nog meer smaak.
Voorbereiden en bewaren
- 1 dag van te voren kun je al de zongedroogde tomaten snijden. Bewaar ze in een luchtdicht afgesloten bakje in de koeling. Zo hoef je ze alleen maar toe te voegen.
- Dit recept kun je alleen zonder de toegevoegde rucola bewaren. In dat geval blijft hij tot 2 dagen houdbaar in de koeling in een afgesloten bakje. Bak het op in de pan als je het wil gaan opwarmen. En voeg daarna de rucola toe.
- Spaghetti met garnalen en zongedroogde tomaten kan tot 3 maanden bewaard worden in een luchtdicht bakje (of zakje in de diepvries). De rucola kun je niet bewaren in de diepvries. Tip: voeg de rucola pas toe op je bord, dan kun je restjes invriezen.
Als je dit lekker vind...
dan heb ik hier nog een paar leuke recepten met spaghetti voor je:

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Spaghetti met garnalen en rucola
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 8 teentjes knoflook
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 16 garnalen
- 100 gram rucola
Instructies
Voorbereiding
- Kook de pasta beetgaar (al dente).
- Pers de teentjes knoflook uit en zet klaar.
- Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Spaghetti met garnalen en rucola
- Schenk in een wok 2 eetlepels olijfolie en verhit tot het goed warm is.
- Doe de garnalen in de wok en bak 3 minuten tot ze aan 1 zijde mooi roze zijn.
- Draai om en voeg knoflook en zongedroogde tomaatjes toe.
- Bak verder tot de garnalen gaar zijn.
- Voeg dan de spaghetti toe aan de wok en roerbak heel kort mee.
- Schep op het bord en strooi er wat rucola overheen.
Opmerkingen
- Zelfgemaakte pasta is echt heerlijk! Als je hem nog nooit hebt gehad zeker een aanrader. Maar het kost je dan wel meer dan 15 minuten voor het op tafel staat. De verse eierpasta die in de koeling te vinden is benaderd de huisgemaakte pasta aardig en is heel romig. De budgetvriendelijke oplossing is natuurlijk de gedroogde spaghetti.
- Je kunt garnalen vers of uit de diepvries krijgen. Zijn ze nog grijs dan moeten ze nog gekookt worden om gaar te worden (door het koken worden ze roze). De roze varianten hoeven enkel nog maar opgewarmd te worden.
- Je kunt de garnalen ook heerlijk koken in de olie die bij de zongedroogde tomaatjes zit voor nog meer smaak.
Geef een reactie