Het is bijna Halloween en dit Grafsteen Toetje is helemaal in de sfeer van dit superleuke feest. Een makkelijk te maken toetje dat ook nog erg lekker en vol chocola is. Brownies, Speculoos, Chocolade mousse en alles gedecoreerd naar een echte begraafplaats. Zo wordt Halloween echt leuk!
Grafsteen Toetje
Misschien lijkt dit toetje heel bewerkelijk, maar niets is minder waar. Het is maar net hoe moeilijk (of makkelijk) je het jezelf maakt. Wanneer je alles kant-en-klaar koopt, hoef je het alleen maar te decoreren en heb je 4 toetjes in 10 minuten gemaakt. Maak je zelf de heerlijke en eenvoudige chocolade mousse bijvoorbeeld via dit recept met een brownie volgens dit recept dan ben je wat langer bezig. Maar daar krijg je dan ook een extra lekker toetje voor terug.
Ook goed voor te bereiden
Je maakt dit lekkere recept net voor je het gaat eten, maar wil je het liever voorbereiden, doe het dan als volgt. Maak de koekjes (beschrijf ze met de chocolade) en verpak ze luchtdicht zodat ze niet zacht worden. Ook de suikerbloemen hou je apart. De chocolade mousse met brownie kun je wel vooraf maken. Bewaar die in de koeling tot gebruik. Je kunt dit recept maximaal 1 dag van te voren maken.
En dit is niet het enige recept dat leuk is om te maken voor Halloween. Heb je nog inspiratie nodig voor baksels, snacks, avondeten of traktatie? Kijk dan snel op de Halloween Recepten pagina voor nog meer makkelijke recepten.
Top Tips
- Ga je de glazen gaat vullen met de chocolade mousse, dan wil je de zijkanten niet raken. Dat kan het beste op twee manieren:
- Met een lepel en goed mikken boven het glas (niet aan de zijkanten afvegen). Meestal lukt deze methode goed.
- Met methode 2 ben je nog veel zekerder. Doe de chocolademousse in een spuitzak en spuit de chocolade mousse in het glas.
- Als je per ongeluk toch de zijkant hebt geraakt met de mousse, gebruik dan een stukje keukenrol om het schoon te krijgen. Let op dat je telkens een schoon papiertje gebruikt. Chocolade mousse is erg vet en anders krijg je strepen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 400 gram chocolade mousse
- 150 gram brownie
- 4 koffiekoekjes Speculoos of Kattentongen
- 1 Chocolade schrijfstift
- 1 eetlepel cacao om te garneren (optioneel)
- 8 suikerbloemen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verdeel de chocolade mousse over 4 glazen. Zorg dat de bovenkant netjes schoon blijft of maak het schoon met een keukenpapiertje.400 gram chocolade mousse
- Verkruimel de brownie over de mousse. Zorg dat je een laagje van ongeveer 1 cm dikte hebt.150 gram brownie
- Leg de koekjes voor je. Schrijf met de chocolade stift R.I.P. op de achterkant van het koffiekoekje.4 koffiekoekjes, 1 Chocolade schrijfstift
- Steek het koekje in de brownie.
- Bestuif alles met wat cacao.1 eetlepel cacao
- Steek voor elke grafsteen twee suikerbloemen in de brownie.8 suikerbloemen
- Serveer meteen.
Opmerkingen:
- Vooraf maken - Wil je dit vooraf maken, dan beschrijf je de koekjes en verpak je ze luchtdicht (zodat je ze er alleen nog maar in hoeft te steken). Zo kun je ze tot 2 dagen bewaren bij kamertemperatuur. Dit geldt ook voor de suikerbloemen. De mousse met brownie bewaar je afgedekt met folie tot gebruik in de koeling. Zo blijft dit tot 2 dagen goed.
Geef een reactie