Vandaag duiken we in de magische wereld van chocola, en niet zomaar een chocolade, maar een heerlijke, makkelijke romige chocolademousse. En als jullie (net als ik) dol zijn op chocola en op toetjes die smelten in je mond, dan is dit het juiste recept. Een snel, makkelijk recept met een volle chocoladesmaak.
Extra Romige Chocolademousse
Zoals jullie wel zullen weten ben ik een echte chocoholic en daarom experimenteer ik hier graag mee. Bij deze chocolademousse maak ik eerst een romige chocolade custard die extra luchtig wordt door dat te mengen met slagroom tot het de perfecte dikte heeft. Daardoor is deze mousse extra romig en heeft het een zachte lichte structuur. En dat maakt het zo lekker!
Makkelijke Chocolademousse
Deze keer heb ik de chocolademousse gemaakt van melkchocola (een favoriet bij de kids). En omdat er geen rauwe eieren worden gebruikt kunnen ze prima mee-eten. Het maken van de custard, luchtig mengen met de slagroom, al met al staat de mousse binnen een kwartiertje op te stijven in de koelkast.
Een heel makkelijk recept dus dat ik al vaak gemaakt heb en altijd lukt. Het is dus met recht een foolproof recept waar ook jij van gaat genieten. Laten we snel aan de slag gaan!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 150 ml volle melk
- 2 eidooiers maat L
- 30 gram suiker
- 180 gram melkchocola fijngehakt
- 375 ml slagroom
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng de melk aan de kook in een kleine steelpan.150 ml volle melk
- Klop de eidooiers los met de suiker, tot ze lichtgeel van kleur zijn.2 eidooiers, 30 gram suiker
- Giet hier al roerende druppelsgewijs de hete melk bij.
- Schenk dit mengsel terug in de pan en zet op het vuur.
- Blijf roeren totdat het mengsel gaat binden. Dit kun je controleren door met een houten lepel te roeren. Trek met je vinger een streep door de custard op de lepel. Blijft de streep te zien en vloeit hij niet dicht, dan is de custard klaar.
- Roer de chocolade door de custard, laat even staan zodat de chocolade kan smelten en roer dan nogmaals goed door, zodat je een chocolade crème krijgt.180 gram melkchocola
- Laat deze crème 10 minuten afkoelen.
- Klop de slagroom luchtig, tot yoghurtdikte, en spatel die voorzichtig door de chocolade.375 ml slagroom
- Schep de mousse in de kommetjes of glaasjes.
- Zet de mousse minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Opmerkingen:
- Mocht de chocola nog niet helemaal opgenomen zijn en het mengsel te veel zijn afgekoeld, verwarm het dan kort, op heel laag vuur, terwijl je blijft roeren.
- Naast melkchocola kun je ook kiezen voor pure chocola of witte chocola.
- Koelkast: Chocolade mousse kun je tot 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
- Invriezen: Je kunt de chocolade mousse ook afdekken en invriezen. Zo blijft het tot een maand goed. Zet de mousse, de avond voor je hem wilt gaan eten, in de koeling en laat ontdooien. Eet de mousse binnen 24 uur op. TIP: is het warm weer? Ontdooi de mousse dan niet helemaal, maar laat het lekker bevroren. Je hebt dan heerlijk chocolade mousse ijs.
Geef een reactie