Deze eenvoudige chocolade mousse is makkelijk te bereiden en heel snel klaar! Met een romige en volle chocolade smaak. En slechts 5 ingrediënten.
Er is altijd wel een goed moment om een chocolade mousse te eten. Maar soms heb je weinig tijd en ben je op zoek naar een snel en simpel recept. Tada, hierbij de eenvoudige chocolade mousse. Met de heerlijke volle chocolade smaak, maar met minder werk.
- Mocht de chocola nog niet helemaal opgenomen zijn en het mengsel te veel zijn afgekoeld, verwarm het dan kort, op heel laag vuur, terwijl je blijft roeren.
- Versier de chocolademousse met mokka boontjes of chocolade rasp. Chocolade rasp krijg je door  met een scherp mes langs de chocolade te schaven.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlEenvoudige chocolade mousse
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
150 ml melk
30 gram suiker
375 mL slagroom
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Breng de melk aan de kook in een kleine steelpan.
- Klop de eidooiers los met de suiker, tot ze lichtgeel van kleur zijn.
- Giet hier al roerende druppelsgewijs de hete melk bij.
- Schenk dit mengsel terug in de pan en zet op het vuur.
- Blijf roeren totdat het mengsel gaat binden. Dit kan je controleren door met een houten lepel te roeren. Trek met je vinger een streep door de custard op de lepel. Blijft de streep te zien en vloeit hij niet dicht, dan is de custard klaar.
- Zeef door een fijne zeef.
- Roer de chocolade door de custard, laat even staan zodat de chocolade kan smelten en roer dan nogmaals goed door, zodat je een chocolade crème krijgt.
- Laat deze crème 10 minuten afkoelen.
- Klop de slagroom luchtig, tot yoghurtdikte, en spatel die voorzichtig door de chocolade.
- Schep de mousse in de kommetjes of glaasjes.
- Zet de mousse tenminste 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Opmerkingen:
- Mocht de chocola nog niet helemaal opgenomen zijn en het mengsel te veel zijn afgekoeld, verwarm het dan kort, op heel laag vuur, terwijl je blijft roeren.
- Versier de chocolademousse met mokka boontjes of chocolade rasp. Chocolade rasp krijg je door  met een scherp mes langs de chocolade te schaven.
Geef een reactie