Een romige chocolade mousse, kerst zuurstokken ijs en een lava chocolade cake, dit is een grand dessert met een hoofdletter G. En de recepten krijg je hier.
In plaats van 1 groot dessert heb ik dit jaar gekozen voor een grand dessert met 3 verschillende (kleine) toetjes. De chocolade mousse smelt op je tong, het kerst zuurstokken ijs is zoet met een frisse mint smaak en de warme lava chocolade cake is... verrukkelijk.
En hoewel het lastig oogt en misschien wel lijkt of het heel veel werk is valt dat reuze mee. Je kunt het juist heel erg goed voorbereiden. Het enige wat je moet doen is het ijs op tijd uit de diepvries te halen en de cakejes op tijd in de oven zetten (het beslag maak je in de ochtend en bewaar je in de koeling). Dat moet toch gaan lukken.
Omdat...
- er chocolade likeur in dit recept wordt gebruikt is dit recept niet zo geschikt voor kinderen. Gebruik dan liever romige chocolademelk als vervanging.
- je de mousse en het ijs al de dag eerder kunt maken bespaart je dat heel veel stress. Het beslag voor de lava cakejes kun je in de ochtend maken en bewaar je tot gebruik in de koeling.
- je geen chocolade likeur aan kunt komen, gebruik je baileys of sheridan's.
- dit een grand dessert is maak je de toetjes in kleine vormpjes en amuse schaaltjes op.
Recept: Grand dessert
Heb je een lekker recept via mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlRomige chocolademousse met een tic.
Apparatuur
- Handmixer
- 4 Amuse dessert glaasjes
Ingrediënten
- 1 blaadje gelatine
- 100 gram suiker
- 2 eetlepels cacao poeder
- 300 ml slagroom
- 50 ml chocolade likeur
- 1 theelepel vanille-extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Week de gelatine in het water tot hij zacht is.
- Verwarm 50 ml slagroom tot hij bijna kookt en los de gelatine daarin op. Zet het vuur uit.
- Laat 10 minuten licht afkoelen.
- Klop de slagroom, met de suiker en de cacao poeder tot hij stijf is, schenk terwijl je blijft mixen het vanille-extract, gelatine en de chocolade likeur toe. Mix tot alles goed gemengd is.
- Schenk in de amuse dessert glaasjes en laat tenminste 3 uur opstijven.
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlKerst zuurstok ijs
Apparatuur
- garde
- zeef
- Plastic folie
- diepvries
Ingrediënten
- 250 ml melk
- snufje zout
- 150 gram suiker
- 5 eidooiers
- 500 ml slagroom
- 1 theelepel pepermunt extract
- 75 gram kerst zuurstokken ( verkruimeld)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Doe de melk en het zout in een pannetje en terwijl je roert laat je het aan de kook komen.
- Ondertussen klop je de eieren met de suiker met de garde los tot ze lichtgeel van kleur zijn.
- Voeg de hete melk in een dun straaltje toe, terwijl je blijft kloppen.
- Doe de custard terug in de pan, op laag vuur, en roer met een houten spatel tot de custard begint in te dikken. Hij is voldoende dik als je met je vinger een streep over de lepel kunt trekken en de streep niet meteen dicht vloeit. Zet het vuur uit.
- In een schaal schenk je de slagroom en zet een zeef op de schaal.
- Schenk de custard door de zeef en meng de slagroom met de custard.
- Leg een plastic folie op de custard en laat 1 uur in de koelkast afkoelen.
- Klop met de mixer 1 - 2 minuten tot het mengsel goed schuimig wordt.
- Meng het pepermunt extract en de verkruimelde zuurstokken door de room en schenk in een diepvriesbak.
- Zet de bak in de diepvries en laat het ijs minstens 4 uur staan tot het goed bevroren is.
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlLava chocolade cakejes
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- muffin/cupcake vorm
- Kwastje
- kom en pan (au-bain-marie)
- zeef
- Spatel
- IJsschep
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 3 eieren
- 80 gram suiker
- 175 gram chocolade (puur)
- 175 gram boter
- 30 gram bloem
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vet een muffinvorm in met olie.
- Klop in een schaal de eidooiers, eieren en suiker schuimig.
- Zet een pan met water op het vuur en hang daar een vuurvaste kom boven.
- Smelt de chocolade met boter in de kom en meng dat met een spatel door het ei.
- Zeef vervolgens de bloem boven het ei mengsel en meng dat met een spatel goed door elkaar.
- Schep met een ijsschep het beslag in de vorm en bak de cakejes 12 minuten in de oven.
Geef een reactie