Een heerlijke afsluiting van je Halloween diner, deze sinaasappel bavarois die eruit ziet als een mini pompoen. Zoet, zuur en romig gecombineerd in een toetje.
Voor het dessert van Halloween zijn verschillende mogelijkheden: pompoentaart, pompoenvla, cupcakes met spookjes of een enge cake. Maar ik heb gekozen voor sinaasappel bavarois. Martha Stewart had deze uitgeholde sinaasappels met pompoengezichtjes op haar site staan (gevuld met ijs in haar geval) en ik vond een lekkere sinaasappelbavarois hier goed bij passen. Mede ook omdat je dat zo goed kunt voorbereiden. De sinaasappels kun je klaarzetten in de koelkast en net voor gebruik te voorschijn halen.
Morgen nog een lekker drankje, een signature drink zoals dat in Amerika heet, voor de Halloween avonden en dan is het menu voor deze week compleet. Maar nu eerst het dessert:
Tips Sinaasappel bavarois voor Halloween
- Je maakt gebruik van eiwit en dat wordt rauw verwerkt. Dit gerecht kun je daarom beter niet serveren aan kinderen jonger dan 4 jaar, zieken en oudere mensen
- Maak je de sinaasappelbavarois voor volwassenen voeg dan 1 eetlepel sinaasappellikeur toe voor extra smaak;
- Gebruik voor het maken van de gezichtjes een scherp mesje.
Voorbereiding Sinaasappel bavarois voor Halloween
In de morgen:
- Deze sinaasappelbavarois kun je prima in de ochtend bereiden. Bewaar tot gebruik in de koeling.
Bewaaradvies Sinaasappel bavarois voor Halloween
- Omdat je rauwe eieren gebruikt eet je een bavarois dezelfde dag op.
It's a good taste!
Recept Halloween Sinaasappel
bavarois
Heb je deze Halloween sinaasappel bavarois gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHalloween sinaasappel bavarois
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
2 eiwitten maat L
snufje zout
9 gelatine
250 mL slagroom
2 eetlepels citroensap
150 gram suiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij van 4 sinaasappels het kapje en snij het vruchtvlees eruit. Kerf met een mes het gezichtje in de sinaasappel.
- Knijp het sap uit boven een kom.
- Leg de gelatine in koud water, zodat hij zacht kan worden.
- Doe het eiwit met een snufje zout in een vetvrije kom (tip: vooraf even goed afwassen met afwasmiddel) en klop de eiwitten stijf.
- In een tweede kom klop je de slagroom stijf.
- Pers de sinaasappels uit en schenk dat sinaasappelsap, het sap dat je hebt opgevangen bij het uithollen, het citroensap en de suiker in een pan en breng aan de kook.
- Haal van het vuur af en los de gelatine al roerende erin op.
- Zet de pan in een kom met koud water, zodat hij snel afkoelt.
- Meng het eiwit voorzichtig door de slagroom. Wanneer het sap goed is afgekoeld spatel je die er snel, maar voorzichtig doorheen.
- Schep dit in de uitgeholde sinaasappels en laat dit in de koeling opstijven (minstens 2 uur)
Geef een reactie