Een romige pesto gemaakt van boerenkool en oude kaas, wordt gemengd met de spaghetti. Gemengd met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas wordt het een heerlijke vegetarische maaltijd.
Boerenkool is een veelzijdige groenten, die superveel vitamines bevat. Een soort van superfood dus, maar dan wel eentje die je vroeger ook al at. Ik maak er graag een stamppot mee of quiche. Maar wat ook lekker is, is om er een pesto van te maken.
Pesto maak ik zeker niet uitsluitend met pijnboompitten, knoflook, basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas. Nee pesto's maak ik in alle variaties. Ik pas ze aan aan het seizoen. Zo vind ik zelf een basilicum pesto veel beter passen bij de zomer. Die geuren, zo aromatisch, passen bij een zwoele zomeravond. Deze boerenkool pesto met oude kaas is wat krachtiger van smaak, wat weer super past in de winter.
En dan de spaghetti.Door de krachtige smaak van de boerenkoolpesto, heeft de spaghetti verder vrijwel niets meer nodig. Een zongedroogd tomaatje, voor een licht zoet accent, een knapperig pijnboompitje en wat geschaafde Parmezaan. Gewoon om het af te maken. Een snelle maaltijd!
It's a good taste!
Recept: Spaghetti met boerenkool
pesto
Heb je deze spaghetti met boerenkool pesto gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!

Spaghetti met boerenkool pesto
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- Keukenmachine met mes
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 200 gram boerenkool
- 2 tenen knoflook
- 60 gram pijnboompitten geroosterd in een droge pan
- 80 gram oude kaas
- 400 gram pasta verse (is extra lekker)
Garnering
- 10 in zongedroogde tomaatjes in reepjes gesneden
- 3 eetlepels pijnboompitten geroosterd
- 50 gram Parmezaanse kaas
Instructies
Maak de pesto
- Verhit de helft van de olijfolie in de pan en knijp de knoflook erboven uit.
- Roerbak 30 seconde en voeg dan de boerenkool toe.
- Bak twee minuten op, schenk 100 ml water erbij en laat de boerenkool gaar stoven in ongeveer 5 minuten.
- Schep de boerenkool, met de oude kaas, pijnboompitten en olijfolie in een blender en maal tot je een romige pesto krijgt. Wanneer hij te droog blijft, schenk je er nog wat olijfolie bij.
Spaghetti en garnering
- Bereid de spaghetti volgens het recept (of de gebruiksaanwijzing van de fabrikant) en giet af.
- Doe terug in de pan en meng de pesto erdoor heen.
- Schep in een mooie schaal en bestrooi met de tomaatjes en pijnboompitten en schaaf de kaas erover. Serveer meteen.
Opmerkingen:
- lekker met een groene salade of tomaten salade
Geef een antwoord