In dit recept is de pangasius filet op smaak gebracht met een heerlijke rucola pesto en citroen. Een recept dat binnen een half uur op tafel staat en nog gezond en lekker is.
Groen, groener, groenst
Zou ik gaan voor groene groenten, juist biologisch of enkel groen in mijn gerecht gebruiken? Ik besloot om alles te combineren.
Rucola, wat in mijn kruidentuin staat (al zullen veel mensen het daar wellicht niet planten), heeft inmiddels hele mooie fijne blaadjes. Heerlijk sappig, vol van smaak en heel nootachtig. Ik heb wilde rucola gezaaid omdat de nootachtige smaak daar veel voller van is.
Pangasius filet
Pangasius is een witvis en familie van de meerval. Het bevat weinig calorieën, maar bevat wel alle goede eigenschappen van vis.
Pangasius heeft van zichzelf geen uitgesproken smaak en wordt lekkerder wanneer je smaakmakers toevoegt als zout, peper, kruiden en citroen.
Je kunt het op heel veel verschillende manieren klaarmaken (stomen, pocheren), maar in dit recept is er voor gekozen om het te bakken (met een knapperig laagje).

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Pangasiusfilet met rucola pesto en citroen
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Rucola pesto
75 gram rucola
1 teentje knoflook
3 eetlepels walnoten
2 eetlepels olijfolie
Pangasius filet
2 eetlepels zonnebloemolie
¼ theelepel zout
1 citroen
Instructies
Rucola pesto
- Doe de rucola in de blender en pulseer een paar keer.
- Voeg dan de knoflook, walnoten en oude kaas toe en pulseer nog vijf keer.
- Schenk er 3 eetlepels olijfolie bij, pulseer en controleer de smeuiigheid. Wanneer deze voldoende is, is de pesto gereed. Anders voeg je nog 1 eetlepel olie toe en pulseer je. Dit laatste herhaal je tot de rucola precies goed is.
Pangasius filet
- Zet een koekenpan op het vuur en schenk er 2 eetlepels zonnebloem olie in.
- Doe de bloem in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Druk de pangasiusfilet in de bloem en leg in de hete pan. Herhaal dit voor alle filets.
- Bak 3 minuten aan beide zijden (of tot ze gaar zijn).
- Leg de filets op een bord en schep er wat pesto op.
- Pak de citroen en pers een paar druppels boven de vis uit (naar smaak).
Geef een antwoord