Dit is zo’n recept dat je altijd kunt maken: pasta pesto met kip en mozzarella. Waarom? Omdat het makkelijk is, snel klaar én superlekker.
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en binnen 15 minuten staat het op tafel. De kip is lekker mals, de saus romig en de mozzarella smelt er heerlijk overheen. Samen met de zongedroogde tomaatjes krijg je een bord vol smaak. Perfect voor een drukke doordeweekse dag.

Snelle Kip-Pestopasta met Zongedroogde Tomaat
Pasta met pesto is een klassieker. Maar deze versie is nét even anders. Met stukjes kipfilet, een romige pestosaus en frisse rucola wordt het een feestje op je bord. De smaken passen perfect bij elkaar: de basilicum uit de pesto, de zachte mozzarella en de zoete tomaatjes brengen Italië gewoon naar je keukentafel.
Serveer met een frisse Italiaanse Caprese salade of een stukje knapperig stokbrood en je hebt een topdiner. Kinderen zijn er vaak ook dol op. Ook bij ons is dat zo. Bij dit recept gingen de borden helemaal leeg. En ze vroegen of dit recept binnenkort nog eens op tafel kon komen, zo lekker was het! Goedgekeurd!
Wil je meer snelle recepten? Kijk dan eens bij mijn andere recepten die binnen 30 minuten klaar zijn.
Top Tip
Voeg een paar eetlepels van het pastawater toe aan de saus. Dit bindt én brengt extra smaak.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 400 gram fusilli
- 1 eetlepel olie
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 2½ eetlepel groene pesto
- 200 gram crème fraîche
- 250 gram semi zongedroogde tomaatjes
- 125 gram mini mozzarella
- 50 gram rucola
Instructies
- Breng een grote pan water aan de kook. Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Giet daarna af.400 gram fusilli
- Verhit een beetje olie in een koekenpan. Bak de kip rondom bruin en gaar.1 eetlepel olie, 400 gram kipfilet
- Voeg de crème fraîche en pesto toe aan de kip. Roer goed door tot je een mooie saus hebt.2½ eetlepel groene pesto, 200 gram crème fraîche
- Doe de zongedroogde tomaatjes erbij en warm even mee. Voeg daarna de pasta toe en meng alles goed.250 gram semi zongedroogde tomaatjes
Serveer
- Schep de pasta over de borden. Verdeel de mini mozzarella bolletjes en rucola erover.125 gram mini mozzarella, 50 gram rucola
Opmerkingen
- Koelkast: Doe de restjes in een afgesloten bakje. Bewaar tot 2 dagen.
- Opwarmen: Warm rustig op in een pannetje of magnetron. Voeg een klein beetje water toe om de saus weer romig te maken.
Geef een reactie