Vandaag deel ik een heerlijk en eenvoudig recept voor romige penne met courgette en walnoten, een vegetarisch recept wat je zal doen watertanden. Dit is een geweldig gerecht wanneer je graag snel en makkelijk wilt koken, en ook wilt genieten van lekker eten.
Dit recept maakt gebruik van verse ingrediënten. De courgette geeft een zachte bite, en een gezonde portie groente, de walnoten een nootachtige smaak en de Parmezaanse smaak maakt het ziltig. Dat toe gevoegd aan een romige crème fraîche saus, een heerlijk recept.
Een romig en hartig gerecht: Penne met Courgette
Ik hou van pasta’s, altijd al gedaan. En op een doordeweekse dag is een snelle pasta maaltijd een uitkomst. Sporten, afspraken en vergaderingen. Iedereen komt op een ander moment thuis. Maar naast lekker eten, is het wel handig dat het ook voldoende groente bevat. En daarom deze penne met courgette schotel.
Courgette en walnoten is misschien niet een combinatie die meteen te binnen schiet, maar in de heerlijke pasta recept is het superlekker. De courgette stoof je samen met ui en wat tijm, waardoor het al die heerlijke smaken opneemt. En ondertussen kook je de penne gaar. Die roer je om met crème fraîche en wat peterselie (heerlijk fris) en je serveert het met Parmezaanse kaas en gehakte walnoten.
Natuurlijk kun je die laatste twee er ook vooraf al doorheen scheppen, maar wanneer je ze er apart bij serveert blijven de walnoten knapperig en de Parmezaanse kaas lekker stevig.
Ik hoop dat jullie net zo van dit gerecht gaan genieten als wij!
Wat heb je nodig voor Penne met Walnoten, Courgette en Tijm?
Om deze Penne met Courgette te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Boter en Olie: Om de ui, tijm en courgettes te garen. Het krijgt een heerlijke smaak en wordt romig door de boter.
- Rode uien: Een mooie rode kleur. Het is minder scherp van smaak in vergelijking met de ‘normale’ gele ui.
- Courgettes: Deze groente heeft van zichzelf een milde, lichtzoete smaak, ene en sappige textuur. Bak je het in combinatie met andere ingrediënten, dan neemt het die smaken op.
- Walnoten: Geven een nootachtige smaak. Rooster ze licht voordat je ze toevoegt, dan wordt de smaak nog intenser.
- Crème fraîche: Is een dikke licht aangezuurde room. Het geeft een hele volle smaak en is heerlijk als topping.
- Tijm: Gedroogd heeft het een kruidige aromatische smaak, met een licht bittere nasmaak. Het is warm en houtachtig en doet denken aan rozemarijn en oregano.
- Penne: Langwerpige holle buisjes van pasta, die schuin is afgesneden.
- Peterselie: Geeft een frisse smaak aan de Penne met Courgette.
- Parmezaanse kaas: Een heerlijke ziltige kaas uit de Italiaanse keuken.
Hoe maak je Vegetarische Romige Penne met Courgette?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Smelt de boter met de olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak die 3 minuten mee tot het glazig is. Meng de tijm en courgettes door het uimengsel. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen tot hij al dente is en giet af. Voeg de crème fraîche en peterselie toe.
- Schep ook het courgettemengsel door de pasta en meng goed door.
- Voeg de walnoten en Parmezaanse kaas toe (of serveer ze apart) en zet op tafel!
Tips, Vervangingen en Variaties
- Walnoten: kun je ook vervangen door geroosterde pijnboompitten.
- Parmezaanse kaas: Ook lekker is dit recept met Feta of Geitenkaas.
- Snij de courgette in halve maantjes. Dan krijg je op je vork een heerlijk mengsel van courgette met penne.
- Kook je pasta al dente (voor de gebruiksaanwijzing kijk je op de verpakking). Zo hou je een bite en dat is bij dit recept met de zachte courgette en de knapperige walnoot een mooie combinatie.
- Extra smaak: voeg zongedroogde tomaten reepjes toe. Tomaat en courgette is altijd een goede combinatie.
- Toch vlees? Uitgebakken spekjes of gerookte kip blokjes zijn heir erg lekker bij!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 rode uien gesnipperd
- 1 theelepel gedroogde tijm gedroogd
- 2 grote courgettes in plakken gesneden en die gehalveerd.
- 400 gram Penne
- 125 ml crème fraîche
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas geschaafd
- 4 eetlepels walnoten grof gehakt
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm een koekenpan met boter en olie tot hij warm is.2 eetlepels boter, 2 eetlepels zonnebloemolie
- Voeg de ui toe en bak 3 minuten tot ze glazig zijn.2 rode uien
- Meng de tijm en de courgettes door de ui.1 theelepel gedroogde tijm, 2 grote courgettes
- Zet het vuur laag doe de deksel op de pan, laat 15 minuten sudderen.
- In een grote pan gevuld met kokend water kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant al dente.400 gram Penne
- Giet af en meng met de crème fraîche en peterselie.125 ml crème fraîche, 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- Meng vervolgens het courgette mengsel erdoor.
- Serveer meteen samen met de walnoot en Parmezaanse kaas.4 eetlepels walnoten, 2 eetlepels peterselie
Opmerkingen:
- Penne: Kook je pasta al dente (voor de gebruiksaanwijzing kijk je op de verpakking). Zo hou je een bite en dat is bij dit recept met de zachte courgette en de knapperige walnoot een mooie combinatie.
- Courgette: Snij de courgette in halve maantjes. Dan krijg je op je vork een heerlijk mengsel van courgette met penne.
- Penne kun je ook vervangen door tagliatelle of fusilli.
- Walnoten: kun je ook vervangen door geroosterde pijnboompitten.
- Extra groente: Voeg blokjes paprika, plakjes champignons of aubergine toe voor extra groente en smaak.
- Parmezaanse kaas: Ook lekker is dit recept met Feta of Geitenkaas.
- Extra smaak: voeg zongedroogde tomaten reepjes toe. Tomaat en courgette is altijd een goede combinatie.
- Toch vlees? Uitgebakken spekjes of gerookte kip blokjes zijn heir erg lekker bij!
- Koelkast: Je kunt de pasta, nadat je het hebt laten afkoelen, afdekken met plastic folie en tot 2 dagen in de koeling bewaren. TIP: Heb je een restje over, laat het dan afkoelen; bewaar in de koeling en eet als pasta salade.
- Invriezen: Doe de penne met courgette in een diepvriesdoos of zak en bewaar 2 maanden in de vriezer. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Warm de Penne met Walnoten, Courgette en tijm op in de magnetron, in een ovenschaal (afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten bij 220 °C of tot het warm is) of in en pan. Let op er zit crème fraîche door de pasta. Roer dus goed en verwarm tot de pasta heet is, maar breng niet aan de kook.
Geef een reactie