Romige penne met courgette en walnoten, een vegetarisch recept wat je zal doen watertanden. Het lijkt heel bewerkelijk, maar staat binnen 20 minuten op tafel. Lekker!
Doordeweeks is een pasta maaltijd een uitkomst. Sporten, afspraken en vergaderingen. Iedereen komt op een ander moment thuis. Nu is dat bij ons (gelukkig) niet elke dag zo, meestal niet zelfs, maar als het gebeurt dan is dit recept een uitkomst (zie tips waarom).
Courgette en walnoten is misschien niet een combinatie die meteen te binnen schiet, maar in de heerlijke pasta recept is het superlekker. De courgette stoof je samen met ui en wat tijm, waardoor het al die heerlijke smaken opneemt. En ondertussen kook je de penne gaar. Die roer je om met crème fraîche en wat peterselie (heerlijk fris) en je serveert het met Parmezaanse kaas en gehakte walnoten.
Natuurlijk kun je die laatste twee er ook vooraf al doorheen scheppen, maar wanneer je ze er apart bij serveert blijven de walnoten knapperig en de Parmezaanse kaas lekker stevig. En ik geef je ook nog wat lekkere tips.
Tips
- Snij de courgette in halve maantjes. Dan krijg je op je vork een heerlijk mengsel van courgette met penne.
- Kook je pasta al dente (voor de gebruiksaanwijzing kijk je op de verpakking). Zo hou je een bite en dat is bij dit recept met de zachte courgette en de knapperige walnoot een mooie combinatie.
- Heb je verschillende eetmomenten in huis (vanwege sporten en andere activiteiten), dan verdeel je de restanten over ovenschaaltjes. Wat geraspte kaas erover en bewaar ze in de koelkast tot gebruik. 15 minuten opwarmen in de oven bij 220 graden Celsius.
- Heb je een restje over, laat het dan afkoelen bewaar in de koeling en eet als pasta salade.
📖 Variaties en vervangingen
- Vervang de penne door fusilli. Ook erg lekker. Spaghetti en macaroni zijn kleiner en geven een heel andere structuur. Maar Fusilli is een bijzonder lekkere vervanger.
- In plaats van walnoten kun je ook pecannoten of fijngehakte hazelnoten gebruiken.
Lekker erbij
- En voor de vegetariër die nog een extra smaakje wil zijn reepjes zongedroogde tomaten heerlijk. Tomaat en courgette is altijd een goede combinatie.
- Kun je niet zonder vlees of wil je een ziltig accent dan kun je ook nog uitgebakken spekjes toevoegen.
⏲️ Restjes over?
- Dit is een vers recept en eigenlijk best snel klaar. Maak het dus het liefst vers.
- Je kunt de pasta, nadat je het hebt laten afkoelen, afdekken met plastic folie en tot 2 dagen in de koeling bewaren.
🥘 Andere lekkere recepten
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Penne met courgette en walnoten
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 rode uien gesnipperd
- 1 theelepel tijm gedroogd
- 2 grote courgettes in plakken gesneden en die gehalveerd.
- 400 gram Penne
- 4 eetlepels walnoten grof gehakt
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 125 ml crème fraîche
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas geschaafd
Notes
Instructies
- Verwarm een koekenpan met boter en olie tot hij warm is.
- Voeg de ui toe en bak 3 minuten tot ze glazig zijn.
- Meng de tijm en de courgettes door de ui.
- Zet het vuur laag doe de deksel op de pan, laat 15 minuten sudderen.
- In een grote pan gevuld met kokend water kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant al dente.
- Giet af en meng met de crème fraîche en peterselie.
- Meng vervolgens het courgette mengsel erdoor.
- Serveer meteen samen met de walnoot en Parmezaanse kaas.
Geef een reactie