Sappige Italiaanse rosbief uit de oven met linguine, op smaak gebracht met knoflook en tijm. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond of een speciaal etentje. Het combineert mals vlees met de rijke smaken van olijven, pijnboompitten, kappertjes en een vleugje Pecorino. Binnen een uur heb je een heerlijke maaltijd op tafel!

Rosbief met Italiaanse Twist en Geroosterde Pijnboompitten
Rosbief is een van mijn favoriete stukken vlees. Het is lekker mals, met een mooi bruin korstje aan de buitenkant en nog roze vanbinnen. Dun gesneden, is het heerlijk bij pasta of aardappeltjes. Wij aten dit vaak tijdens de feestdagen, maar eigenlijk is rosbief veel te lekker om alleen dan te eten. Dit recept is ook geweldig voor een zondags diner of een gezellig etentje.
Door de rosbief te combineren met olijven, rucola en kappertjes krijgt het vlees een heerlijke, Italiaanse smaak. En met linguine met knoflook en tijm erbij, is het een supermaaltijd!
Wat heb je nodig?

- Rosbief: Mals en sappig, de ster van dit gerecht.
- Olijven, rucola en kappertjes: Voor een frisse, hartige smaak.
- Linguine: Past perfect bij het vlees en neemt de smaken van de kruiden goed op.
- Knoflook en tijm: Geeft de pasta extra smaak. Heb je geen tijm? Vervang het dan door rozemarijn of basilicum.
- Pecorino: Lekker pittig. Heb je geen Pecorino? Dan kun je ook Parmezaanse kaas gebruiken.
- Pijnboompitten: Geroosterd voor een nootachtige smaak.
Bereiding

- Leg de rosbief in een ovenschaal en rooster hem in een voorverwarmde oven van 160 °C tot hij nog roze is vanbinnen (kerntemperatuur 52 °C, ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de dikte).
- Haal uit de oven en laat het vlees even rusten voor je het aansnijdt.
- Snijd de rosbief in dunne plakjes en leg deze op een bedje van rucola. Voeg de olijven en kappertjes toe. Bestrooi met geroosterde pijnboompitten en Pecorino.
- Kook de linguine volgens de verpakking. Bak in een pan knoflook en tijm kort in wat olijfolie. Voeg de gekookte linguine toe en schep alles goed om. Serveer met de rosbief en geniet van deze heerlijke Italiaanse maaltijd!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Italiaanse Rosbief uit de Oven met Linguine
Ingrediënten
- 700 gram Rosbief
- ⅛ theelepel zout
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram linguine
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
- 40 gram pijnboompitjes
- 50 gram zwarte olijven, in plakjes
- 1 eetlepel kappertjes
- 50 gram Pecorino kaas, geschaafd
- 50 gram rucola
Instructies
- Haal de rosbief 30-60 minuten voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing.700 gram Rosbief
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Breng de rosbief op smaak met zout en peper.⅛ theelepel zout, ½ theelepel gemalen zwarte peper
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de rosbief rondom mooi bruin aan, zodat het vlees aan de buitenkant lekker krokant wordt.3 eetlepels olijfolie
- Plaats de rosbief daarna in een braadslede, bestrooi met zout en peper, en bak in de oven tot de kerntemperatuur 52 °C bereikt (voor medium-rare). Dit duurt ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de dikte van de rosbief.
- Haal de rosbief uit de oven wanneer deze de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 10-15 minuten rusten. Dit helpt de sappen in het vlees te verdelen en zorgt voor een mals resultaat.
- Kook ondertussen de linguine volgens de instructies op de verpakking in een ruime pan met gezouten water tot de pasta al dente is. Giet af en houd even apart.400 gram linguine
- Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de fijngesneden knoflook en tijm op laag vuur. Bak totdat de knoflook zacht is, maar niet bruin.1 teentje knoflook, 2 takjes verse tijm
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Dit duurt slechts een paar minuten, dus blijf erbij om te voorkomen dat ze verbranden. Meng de linguine door de knoflook.40 gram pijnboompitjes
- Snijd de rosbief na het rusten in dunne plakjes en leg ze mooi op een serveerschaal.
- Garneer de rosbief met geroosterde pijnboompitten, plakjes zwarte olijf, kappertjes, Pecorino kaas en rucola. Serveer de linguine ernaast en verdeel wat tijmblaadjes over de linguine. Leg de rucola erbij en serveer.50 gram zwarte olijven, 1 eetlepel kappertjes, 50 gram Pecorino kaas, 50 gram rucola
Opmerkingen
- Koelkast: Laat de rosbief snel afkoelen en bewaar hem maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast.
- Diepvries: Verpak de rosbief in twee lagen plasticfolie en vries hem maximaal 1 maand in. Laat hem ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Verwarm de rosbief in de oven (5-10 minuten op 160 °C) of in de magnetron (opwarmen in stapjes van 30 seconden).
Geef een reactie