Ontdek deze heerlijke Pizza met Kip Kebab en Knoflooksaus. Goed in te vriezen, makkelijk en snel te maken en een heerlijke combinatie van kruidige smaken.
De sappige kip, romige knoflooksaus en frisse ijsbergsla is onweerstaanbaar lekker en elke hap van deze pizza geeft een smaakexplosie in je mond. Dit is echt zo lekker!
Probeer snel dit: Kip Kebab en Knoflooksaus Recept!
Binnen ons gezin hebben we een zwak voor deze pizza. Wanneer we naar de pizzeria gaan, laten we in negen van de tien gevallen, de margarita, Hawaï of Napolitano aan ons voorbij gaan en storten we ons op deze heerlijke pizza. Ja, ik weet wel niet helemaal Italiaans (of helemaal niet), maar deze smaken op een knapperige pizza bodem zijn echt zo lekker.
De sappige, heerlijke gekruide kip met mozzarella en tomatensaus. Daarover verse knapperige ijsbergsla en een drizzle van romige knoflooksaus. Een verwennerijtje op je bord. En wil je dit nu zelf ook proberen, dan maak je het met dit recept makkelijk zelf.
Wat heb je nodig voor Pizza Chicken Kebab?
Om deze Pizza met Kip Kebab en Knoflooksaus te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Pizzadeeg: Dit is mijn favoriete pizzadeeg recept. Maar je kunt het deeg ook kant-en-klaar verkrijgen in het koelvak in de diepvries.
- Pizzasaus: Mijn pizzasaus recept is supermakkelijk te maken. Met lekker veel smaak.
- Kip Doner: Doner kip maak je heel snel zelf. Gebruik 150 gram kipdijfilet in reepjes, 2 theelepels shoarmakruiden voor de marinade en meng met 2 eetlepels olijfolie. Laat de kip hier minimaal 3 uur in marineren.
- Mozzarella: Mozzarella is een kaas die heerlijk smelt.
- IJsbergsla: knapperige en frisse sla. Een top combinatie met de kruidige kip.
- Knoflooksaus: Dit knoflooksaus recept gebruik ik om hem zelf te maken. Het allerlekkerste. Maar je kunt hem natuurlijk ook kant-en-klaar kopen.
Hoe maak je Turkse Pizza Doner?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Haal de kip uit de marinade en bak op in de koekenpan. Zo is hij zeker goed gaar.
- Rol de pizzabodem uit tot hij 2 tot 3 mm dik is. Het liefst rond (maar uit ervaring smaakt hij in andere vormen ook prima). Bestrijk de bovenkant met pizzasaus. Blijf daarbij 1 cm uit de rand.
- Verdeel de kip en de mozzarella over de pizzasaus. Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en verdeel fijngesneden reepjes ijsbergsla en de knoflooksaus over de pizza.
Snij in pizza punten en serveer!
Tips, Vervangingen en Variaties
- Heerlijk: Verwarm 4 eetlepels olijfolie tot hij heet is, zet het vuur uit en leg er twee opengesneden knoflookteentjes in. Zeef de olijfolie en bestrijk met de knoflookolie de 1 cm buitenrand van de pizza (Echt een supertip voor elke pizza!)
- Twist: Voeg wat zongedroogde tomaten, plakjes jalapeño pepers (voor extra pit) of Parmezaanse kaas toe.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 150 gram Kip Doner Kebab ongebakken
- 250 gram pizzadeeg
- 100 gram pizzasaus
- 60 gram mozzarella in kleine stukjes
- 50 gram ijsbergsla fijngesneden
- 5 eetlepels knoflooksaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 °C of 180 °C
- Verhit de olie in de pan en voeg de kip toe. Bak tot hij gaar is.1 eetlepel olie, 150 gram Kip Doner Kebab
- Rol op een werkblad bestoven met bloem het pizzadeeg uit tot een dikte van 2 mm, ongeveer 25 cm diameter.250 gram pizzadeeg
- Leg de pizza op een bakpapier op een bakplaat.
- Strijk de pizzasaus over de bodem en laat 1 cm uit de rand vrij.100 gram pizzasaus
- Verdeel de kip en Mozzarella over de pizza.60 gram mozzarella
- Bak 20 minuten tot de pizza gaar en goudbruin is.
- Strooi de ijsbergsla over de pizza en drizzle rijkelijk met knoflooksaus.50 gram ijsbergsla, 5 eetlepels knoflooksaus
- Serveer meteen.
Opmerkingen:
Met de topping van ijsbergsla en knoflooksaus is deze pizza niet meer te bewaren. Die zal gaan verleppen. Zonder topping:
- Koelkast: Doe de pizza in een luchtdichte doos of plastic wrap en bewaar tot 2 dagen in de koelkast.
- Diepvries: Pak de rest pizza in twee lagen plasticfolie en bewaar tot 2 maanden in de diepvries. TIP Heb je meerdere (stukken) pizza, leg er dan een bakpapier tussen. Zo blijven ze goed gescheiden. Laat ontdooien voor je ze opnieuw bakt.
- Opwarmen: Bedek de pizza met aluminiumfolie en bak in een oven van 160 °C tot hij warm is. Je kunt de pizza ook in een koekenpan met een deksel op de pan op gemiddeld vuur verwarmen tot hij warm is.
Geef een reactie