Pizza met spinazie en feta: een heerlijk vegetarisch recept vol heerlijke smaken. Een feestje op je bord en superlekker.
Daar is die weer! Fast food Friday. Dan maken we een heerlijk recept wat iets met fast food te maken heeft. Het moet snel klaar zijn, of het ultieme fast food zijn. Zoals bijvoorbeeld de pizza.
Met als grote bekende de pizza Margarita (wat in veel verschillende variaties geschreven kan worden). Maar met pizza kun je zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan de pizza met parmaham, rucola en pijnboompitjes een van mijn favoriete varianten.
Maar zo heb ik er nog een paar. Bijvoorbeeld deze pizza met spinazie, feta en pijnboompitjes. Eigenlijk gewoon een pizza met alles wat ik lekker vind als topping erop gedeponeerd.
Pizza zelf maken
Maak ik de bodem nu altijd zelf? Soms wel zoals bij de pizza met parmaham, rucola en pijnboompitjes. Maar ik kan ook prima volstaan met een kant en klare bodem. Wel maak ik altijd mijn eigen saus.
Omdat ik dat gewoon veel lekkerder vind. Ik heb ze uitgeprobeerd in de supermarkt, een soort vergelijkend warenonderzoek, maar DE pizzasaus zat er niet bij. En het is zo snel zelf gemaakt dat ik die moeite eigenlijk altijd neem.
Voor de topping heb ik deze keer gekozen voor spinazie en feta (omdat ik dat ook al een heerlijke combinatie vind bij bijvoorbeeld de spanakopita.
Pijnboompitjes vind ik door de notige smaak daar prima bij passen. En natuurlijk nog wat extra cherry tomaten voor de extra bite, die het wel mag hebben.
Al met al een heerlijke pizza.

📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
Pizza saus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 ml gezeefde tomaten
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel italiaanse kruiden, zoals: basilicumtijm, rozemarijn
- 1 laurierblaadje
- zout en peper, naar smaak
Bereiding pizza
- 200 gram pizzadeeg, kant en klaar of zelfgemaakt
- 100 ml Tomatensaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram spinazie, gewassen met aanhangend water
- 200 gram feta kaas
- 8 cherrytomaten
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
Instructies
Tomatensaus:
- In een steelpannetje verwarm je de olijfolie.1 eetlepel olijfolie
- Voeg daaraan het uitje en de knoflook toe.1 sjalotje, 1 teentje knoflook
- Bak 3 minuten of net zolang tot de ui glazig is en voeg de gezeefde tomaten, kruiden en suiker toe. Leg het laurierblad op de saus en breng aan de kook.400 ml gezeefde tomaten, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel italiaanse kruiden, 1 laurierblaadje
- Zet dan het vuur laag en laat alles, onder af en toe doorroeren, 10 minuten sudderen.
- Haal het laurierblad uit de saus en proef.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.zout en peper
Bereiding pizza:
- Verwarm de oven voor op 220 ℃.
- Leg het pizzadeeg voor je uit en rol tot een bodem van ongeveer ½ cm dik.200 gram pizzadeeg
- Smeer het pizzadeeg in met de saus.100 ml Tomatensaus
- Verhit 1 eetlepel olie in de pan.1 eetlepel olijfolie
- Was de spinazie en roerbak deze met aanhangend water gedurende 2 minuten.250 gram spinazie
- Laat de spinazie goed uitlekken.
- Verdeel de spinazie en de feta over de pizza.200 gram feta kaas
- Halveer de cherry tomaten en verdeel ze over de kaas.8 cherrytomaten
- Strooi daar wat pijnboompitten overheen.3 eetlepels pijnboompitten
- Breng op smaak met Italiaanse kruiden.1 eetlepel italiaanse kruiden
- Bak de pizza 15 tot 20 minuten in de oven.
Geef een reactie