Pizza met spinazie, feta en tomatensaus is een makkelijke maaltijd die altijd lukt en rijk van smaak is. Je maakt de saus in tien minuten zelf, en dat proef je meteen. De frisse tomatenbasis combineert perfect met zachte spinazie en zoute feta. Strooi er nog wat pijnboompitten en cherrytomaten overheen en je hebt een pizza die je keer op keer wilt maken.
Of je nu kiest voor een zelfgemaakte bodem of gewoon een kant-en-klare variant, het resultaat is altijd heerlijk.

Zelfgemaakte Pizza Met Spinazie En Feta
Ik maak graag zelf pizza's, omdat je er alle kanten mee op kunt. Natuurlijk bestel ik ook wel eens, maar eerlijk: zelfgemaakt smaakt altijd beter. Voor mij begint het met de saus. Die maak ik zelf, want na heel wat testen vond ik de kant-en-klare varianten niet goed genoeg. En eigenlijk is het zo simpel dat ik die tien minuten extra altijd de moeite waard vind.
Deze pizza met spinazie en feta is favoriet bij ons thuis. Het idee komt een beetje van mijn liefde voor spanakopita, die Griekse hartige taart met spinazie en feta. Voeg daar wat knapperige pijnboompitten en cherrytomaten aan toe en je hebt een topping die alles in balans brengt.
Soms maak ik de bodem zelf, soms gebruik ik een kant-en-klare - het ligt er maar net aan hoeveel tijd ik heb. Wat altijd hetzelfde blijft: zodra de pizza uit de oven komt, snijd ik hem in stukken en iedereen grijpt direct een punt. Geen twijfel mogelijk, deze pizza komt hier vaker op tafel.
Tips voor dit Pizza Recept Met Spinazie Feta En Tomaten
- Maak de saus een dag eerder, de smaak wordt dan nog voller.
- Gebruik jonge spinazie, die is zachter en sneller gaar.
- Laat de spinazie goed uitlekken na het roerbakken, anders wordt je pizza te nat.
- Rooster de pijnboompitten even in een droge pan voor extra smaak.
- Gebruik een pizzasteen als je die hebt, dan wordt de bodem krokanter.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
Tomatensaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 ml gezeefde tomaten
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruidenmix, (bijvoorbeeld basilicum, tijm, rozemarijn)
- 1 laurierblaadje
- zout en peper, naar smaak
Pizza
- 200 gram pizzadeeg, (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- 100 ml Tomatensaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram verse spinazie, gewassen met aanhangend water
- 200 gram feta kaas
- 8 cherrytomaten
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
Instructies
Tomatensaus
- Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook 3 minuten.1 eetlepel olijfolie, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook
- Voeg de gezeefde tomaten, suiker, kruiden en het laurierblad toe.400 ml gezeefde tomaten, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel verse Italiaanse kruidenmix, 1 laurierblaadje
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Verwijder het laurierblad, proef en breng op smaak met zout en peper.zout en peper
Bereiding pizza
- Verwarm de oven voor op 220 ℃.
- Rol het pizzadeeg uit tot een bodem van ongeveer een halve centimeter dik.200 gram pizzadeeg
- Smeer de bodem in met de tomatensaus.100 ml Tomatensaus
- Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de spinazie kort tot hij slinkt. Laat goed uitlekken.1 eetlepel olijfolie, 250 gram verse spinazie
- Verdeel de spinazie en feta over de bodem.200 gram feta kaas
- Halveer de cherrytomaten en leg ze erop.8 cherrytomaten
- Strooi de pijnboompitten en Italiaanse kruiden erover.3 eetlepels pijnboompitten, 1 eetlepel italiaanse kruiden
- Bak de pizza 15 tot 20 minuten in de oven, tot de bodem goudbruin is.
Opmerkingen
- Vervang feta door zachte geitenkaas.
- Voeg zwarte olijven toe voor extra pit.
- Gebruik mozzarella in plaats van feta voor een mildere smaak.
- Koelkast: Bewaar restjes pizza maximaal 2 dagen, afgedekt.
- Opwarmen kan in de oven op 180 °C, 8 minuten.
- Diepvries: verpak de stukken apart en bewaar maximaal 1 maand.











Geef een reactie