Flammkuchen, fast food op zijn best. En dat klopt precies want in net iets meer dan 22 minuten staat dit heerlijke recept op tafel.
Fast Food Friday, nu ja een beetje dan want deze flammkuchen mag je toch zeker wel onder de snelle hap scharen. Ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik de term Flammkuchen al diverse malen via het internet voorbij heb mogen zien komen, maar ik had het zelf nog nooit gegeten. Maar daar ging nu verandering in komen.
Eerst maar eens een onderzoekje wat Flammkuchen nu eigenlijk inhoud. Volgens wikipedia is een flammkuchen (oftewel een Tarte flambeer in het Frans) een dun brooddeeg belegd met crème fraïche, uien en reepjes spek. Bij andere bronnen wordt inderdaad katenspek en uien gebruikt, maar wordt de crème fraïche vaak aangepast. En hoewel ik graag crème fraiche eet, vind ik een hele plaat besmeerd met dit heerlijke goedje net iets te veel van het goede. Dus heb ik de room gemengd met yoghurt. Net iets minder vet en toch die heerlijke volle smaak.
En omdat ik een fan ben van kruiden en tijm heerlijk vindt bij uien, zoals ook bij dit overheerlijke uientaartje, heb ik dat als smaakmaker toegevoegd. Ik schoof het de oven in en wachtte rustig af. (Best spannend als je totaal niet weet wat je kunt verwachten.) En toen ik het eruit haalde heb ik het in stukjes gesneden en geproefd. Wat verrassend en zo lekker. Ik snap waarom ik zoveel berichten voorbij heb zien komen. Dit is fast food op zijn best. Natuurlijk ga ik jullie het recept niet onthouden:
It's a good taste!
Recept Flammkuchen, fast food op zijn
best
Heb je deze Flammkuchen gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 250 gram crème fraîche
- 250 gram Griekse yoghurt
- snufje nootmuskaat
- ¾ theelepel zout
- peper naar smaak
- 12 plakjes katenspek
- 2 uien in ringen gesneden
- 10 gram verse tijm enkel blaadjes, of 1 theelepel gedroogde tijm
- 260 gram Flammkuchen Deeg
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor naar 250 graden Celsius.
- Meng de crème fraîche en yoghurt met de nootmuskaat, zout en peper.
- Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de katenspek uit tot hij bruin en net knapperig is.
- Haal de katenspek uit de pan en doe vervolgens de ui ringen in de koekenpan en bak ze aan tot ze glazig zijn.
- Rol het deeg uit op de bakplaat. Omdat het deeg al een bakpapier heeft gaat dat makkelijk en bakt hij niet aan.
- Besmeer de bovenkant met het yoghurt crème fraîche mengsel.
- Verdeel de katenspek en de uitgebakken uitjes over de topping.
- Bestrooi met de tijm.
- Schuif de flammkuchen in de oven en bak gedurende 12 minuten.
Geef een reactie