Een makkelijk te maken kraamhapje, red velvet fudge, met een heerlijke volle en romige chocolade smaak en toch luchtig. Met een topping van witte chocolade frosting ben je in het chocoladewalhalla gekomen.
De fudge is versierd met witte (of blauwe) muisjes en een leuk kraamhapje om te serveren op je babyshower, kraamfeest of aan je kraamvisite. Of serveer zonder muisjes voor een heerlijke traktatie tussendoor.
Lekker Makkelijk Fudge Recept
En zoals gezegd is het recept supermakkelijk te maken. In totaal een minuutje of 20 en dan staat hij al in de koelkast. En als hij dan na een uurtje of 3 opgesteven heeft, heb je wel 25 kleine verwennerijtjes.
En deze fudge maak je zonder bakken. Je hebt niet eens een oven nodig. Prima recept dus!
Dit recept is geïnspireerd op een recept van slowfoody.
Waarom vind ik deze red velvet chocolade fudge zo lekker?
- Een heerlijke chocolade smaak: doordat je heel veel melk chocola toevoegt is de smaak vol chocola.
- Heerlijk fudgy: Het heet per slot van rekening niet voor niets fudge....
- Het kan niet mis gaan: Dit recept is supermakkelijk. Ik heb een video gemaakt hoe je het maakt (die vind je bij het recept onderaan dit blog). Dus mocht je er niet uitkomen, dan kun je het gewoon terugkijken. Het kan niet meer mis gaan.
- Witte chocolade frosting, zo lekker en makkelijk: Mon chou, poedersuiker en gesmolten witte chocola. Even mixen en klaar.
- Met sprinkles: door de muisjes geef je je eigen draai aan dit recept. Roze muisjes / blauwe muisjes of een sprinkle van jouw keuze. Decoreer zoals jij dat wil.
- Voor de chocoholic: Melk chocola met een witte chocolade topping, wordt het nog beter?
Wat heb je nodig voor Fudge met Muisjes?
Om deze Red Velvet fudge zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Gecondenseerde melk: Gezoete, ingedikte melk. Je koopt deze romige melk in een blikje. Je hebt één blikje nodig voor dit recept.
- Witte en melk chocola: De melkchocola gebruik je voor de fudge, de witte chocola in de frosting voor lekker veel smaak.
- Roomboter: Ongezouten roomboter voor zowel de fudge als de frosting. Gebruik de roomboter bij kamertemperatuur zodat hij zacht is. Dan mengt hij beter.
- Zout: Gebruik zout om de smaak te balanceren.
- Kleurstof: Gebruik kleurstof om de mooie kleur te krijgen. Je kunt eventueel ook gemalen gedroogd bieten of frambozen poeder als kleurstof gebruiken.
- Vanille-extract: Om de smaak van de fudge en frosting te verdiepen. Heb je geen vanille-extract? Gebruik dan een theelepel vanille suiker (bij zowel de frosting als de fudge).
- Mon chou: Haal deze 15 minuten voor gebruik uit de koeling, dan kun je hem goed mixen. Je kunt natuurlijk ook roomkaas van een ander merk gebruiken.
- Poedersuiker: Daarmee zoet je de frosting. Gebruik geen gewone suiker, want het lost niet zo goed op in roomkaas en je wilt geen knarsende topping.
- Roze muisjes (of blauwe): om je fudge mee aan te kleden. Maar je kunt natuurlijk elke soort decoratie gebruiken die je wilt.
Moet je fudge bewaren in de koelkast?
Nee, fudge hoef je niet in de koelkast te bewaren. Het is ook heel goed houdbaar bij kamertemperatuur. Maar omdat je in dit recept ook gebruik maakt van een frosting op basis van roomkaas, moet je deze fudge wel in de koeling bewaren.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Red velvet chocolade fudge
- 400 gram gecondenseerde melk
- ⅛ theelepel zout
- 400 gram melk chocola in blokjes
- 3 druppels voedselkleurstof rood
- 1 eetlepel boter ongezouten
- 1 theelepel vanille-extract
Witte chocolade frosting
- 60 gram witte chocolade in blokjes
- 60 gram mon chou kamertemperatuur
- 100 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel boter ongezouten, kamertemperatuur
Topping
- 3 eetlepels muisjes roze of blauw
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Red velvet chocolade fudge
- Vet een bakvorm (20 x 20 cm) in met olie of boter en leg een bakpapier onderin.
- In een steelpannetje doe je de gecondenseerde melk en het zout.400 gram gecondenseerde melk, ⅛ theelepel zout
- Laat op een laag vuur zacht worden.
- Doe een paar blokjes melkchocola in de pan en roer met een lepel tot ze gesmolten zijn. Voeg dan nog een paar blokjes toe en herhaal tot de chocola gesmolten is.400 gram melk chocola
- Voeg de kleurstof, boter en vanille toe en meng alles goed door.3 druppels voedselkleurstof, 1 eetlepel boter, 1 theelepel vanille-extract
- Giet de fudge in de bakvorm, smeer de bovenkant glad en zet in de koeling tot de frosting klaar is.
Witte chocolade frosting
- Smelt de witte chocola au bain-Marie. Haal van het vuur af.60 gram witte chocolade
- Doe de Mon Chou in een kom en mix 30 seconden.60 gram mon chou
- Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe en mix, op lage snelheid, 1 minuut.100 gram poedersuiker, 1 theelepel vanille-extract
- Schep de boter erbij en mix 15 seconden.1 eetlepel boter
- Schenk de gesmolten chocola bij het roomkaasmengsel en mix alles op gemiddelde stand 2 minuten.
- Bak de fudge uit de koeling en verdeel de frosting over de fudge.
Topping
- Strooi de muisjes over de frosting.3 eetlepels muisjes
- Zet de bakvorm tenminste 3 uur in de koeling zodat de fudge goed opstijft.
- Snij de fudge in 25 blokjes.
Opmerkingen:
- Fudge kun je tot 1 week in de koeling te bewaren en kun je dus goed voorbereiden.
- De fudge kun je in een diepvrieszakje of doosje tot 3 maanden bewaren.
Geef een reactie