Ben je op zoek naar een lekker zelf Snickers maken recept dan heb je het hier gevonden! Het beste recept dat ik tot nu toe geproefd heb. Ziltige noten, romige karamel, een zoete nougat overgoten met knapperige chocola. Dit wil je zelf gaan maken!
Een recept voor Snickers is dat nodig? Je koopt ze toch gewoon in de winkel. Zeker zo, maar als je kampt met een pinda allergie dan is een Snicker eten helemaal niet zo normaal. En toen ik dus voor de Swiepswoepswap mocht koken van byDienty.com en dit recept tegenkwam, wist ik meteen dat ik dit, na al die jaren, weer eens wilde eten. Bydienty is een superleuk blog met de lekkerste bakrecepten. Echt goddelijk om daar eens doorheen te scrollen 😉

Jump to:
Waarom maak je deze Snickers?
- Je weet precies wat erin zit.
- Superlekker.
- Als je iets niet mag kun je dat vervangen en toch heerlijk genoten.
- Leuk om iemand cadeau te geven.
Ingrediënten om deze reep te maken
Dit zijn de ingrediënten die nodig zijn om deze Snickers zelf te maken:

- Suiker, poedersuiker en honing: Nodig om de Snickers te zoeten.
- Glucosestroop: In dit recept wordt glucosestroop gebruikt in de Nougat. Het zorgt ervoor dat de suiker niet kristalliseert in de nougat. Je kunt het kopen bij kook en bakwinkels (ook online). Kun je het niet aankomen, dan kun je het vervangen door honing.
- Eiwit: Nodig om de meringue voor de nougat te maken. 30 gram eiwit is het eiwit van 1 ei maat L.
- Slagroom en boter: De slagroom en boter maken de Karamel lekker romig.
- Zeezout: een klein beetje zout toevoegen aan iets zoets maakt de smaak nog net wat intenser.
- Pure chocola: Minimaal 50 % cacao, maar het mag nog iets meer zijn. De chocola smelt je au-bain-marie en daarmee coat je de repen.
- Cashewnoten: Omdat ik geen pinda's mag, heb ik gekozen voor Cashewnoten. Maar je kunt dit natuurlijk ook vervangen door pinda's. Het geeft dat lekkere knappertje en nootachtige smaak van de Snicker.
Hoe maak je deze Snickers zelf?
Een printbaar recept met makkelijke stappen vind je terug onderaan dit blog.

Stap 1: Maak de nougat. In een pannetje doe je 500 gram suiker, glucosestroop en honing. Dit verwarm je tot 128 graden Celsius.
Ondertussen klop je de eiwitten met 30 gram suiker stijf. Giet, terwijl je blijft mixen, het warme stroopmengsel erbij en voeg ook de poedersuiker toe. Blijf mixen op lage snelheid tot het mengsel afgekoeld is naar kamertemperatuur. Kneed de nougat door. Leg je siliconen vorm voor je neer en vul de uitsparingen met nougat. Laat afkoelen en opstijven. Haal de nougat dan uit de vorm.

Stap 2: Maak de karamel: Zet twee pannen op het vuur. In de eerste pan doe je melk en boter. Verwarm dit tot het heet is en zet het vuur uit.
In de tweede pan verwarm je de suiker tot hij 160 graden Celsius is. Schenk het warme boter melk mengsel erbij en roer door tot je een mooie karamel crème hebt.
Schenk de karamel in de siliconen vorm en verdeel de cashewnoten over de vorm. Leg de uitgeharde nougat daar weer op en laat de karamel opstijven.

Stap 3: Haal de nougat met karamel en cashewnoten repen uit de vorm en leg die op een rooster. Smelt ondertussen de chocola au bain-marie (zie top tips voor de beschrijving).
Smeer de onderkant van de candybars in met chocola.

Stap 4: Schenk de gesmolten chocola over de repen. Dit moet je een paar keer herhalen om alles mooi te bedekken. Laat minimaal 1 uur uitharden.
Variaties en vervangingen
- Pinda's, vervang ze door andere noten. Cashewnoten of walnoten. Zo maak je een heerlijke variant.
- De buitenzijde is van pure chocola. Maar melkchocola smaakt ook heerlijk.
- De nougat maak je met glucosestroop. Maar kun je dat moeilijk aankomen, dan kun je ook deze nougat op basis van honing maken.
- Chocola smelt je au bain-marie. Dat wil zeggen dat je een vuurvaste kom boven een pan met heet water hangt. Maar je kunt ook de magnetron gebruiken. Stel die in op 600 Watt en verwarm de chocola 30 seconden. Roer door en, wanneer het nog niet voldoende is gesmolten, herhaal je deze stap.
- De temperatuur voor het maken van de nougat en karamel komen redelijk nauw. Gebruik dus een suikerthermometer bij dit recept. Het is heel lastig om het zonder te maken.
- Gebruik voor het maken van deze repen een mal voor chocoladerepen (siliconen vorm), zoals deze hier. Voor het recept heb je 2 mallen nodig.
- Leg de siliconen vorm met nougat en met nougat en karamel in de diepvries gedurende 2 uur. Zo kun je de repen makkelijker uit de vorm krijgen.
- Zet het rooster, waarop je de repen neerlegt, op een bakplaat. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie. Wanneer je de repen met chocola bedruipt, kun je na het uitharden, de aluminiumfolie weghalen en is alles meteen schoon.
Bewaren
- Deze repen kun je tot 2 weken bewaren in de koelkast. Je kunt deze repen ook invriezen, luchtdicht verpakt. Dan blijven ze tot 2 maanden goed.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe

Author:
Apparatuur
- Mal voor chocolade repen
Ingrediënten
Nougat
- 500 gram suiker
- 65 ml water
- 160 ml glucosestroop
- 50 gram honing
- 30 gram eiwit
- 30 gram suiker
- 25 gram poedersuiker
Karamel
- 250 gram suiker
- 175 ml slagroom
- 25 gram boter
- 1 theelepel zeezout
Vulling en coating
- 80 gram cashewnoten
- 240 gram chocola puur
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Nougat
- Doe 500 gram suiker, water, glucosestroop en honing in een pan.
- Verwarm op middelhoog vuur tot 128 graden Celsius.
- Als het warme stroopmengsel de juiste temperatuur heeft haal je het van het vuur af.
- Doe het eiwit in een kom en mix, samen met de suiker, tot het stijf is.
- Schenk het warme stroopmengsel, terwijl je de eiwitten op langzame stand mixt, erbij.
- Schep dan de poedersuiker er ook bij.
- Blijf mixen tot de nougat is afgekoeld tot kamertemperatuur.
- Haal uit de kom en kneed goed door.
- Verdeel de nougat over de mal.
- Laat de nougat 8 uur opstijven in de koeling en haal ze vervolgens uit de vorm. Die heb je zometeen weer nodig.
Karamel
- Zet een pan met de slagroom en boter op gemiddeld vuur en laat het warm worden. Zet het vuur uit.
- In een tweede pan schep je de suiker voor de karamel. Verwarm die tot 160 graden Celsius.
- Schenk het slagroom boter mengsel bij de suiker. Let op dit kan spatten dus doe het heel voorzichtig.
- Roer de saus goed door tot je geen klontjes hebt. Zet 1 minuut op het vuur tot je een romig mengsel hebt.
- Schep het zeezout door de karamel.
- Schenk de karamel in de vormen (ongeveer een ½ cm dik).
- Verdeel de cashewnoten over de karamel, druk ze iets aan.
- Druk vervolgens voorzichtig de nougat op de karamel (niet te hard anders komt de karamel omhoog.
- Laat 2 uur opstijven in de diepvries.
Coating
- Smelt de chocola au-bain-marie (zie tips).
- Leg de candybars op een rooster.
- Met een kwastje bestrijk je de onderkant in met gesmolten chocola.
- Schenk vervolgens de rest van de chocola over de repen. Herhaal dit totdat de repen goed bedekt zijn.
- Laat de repen een uur liggen tot ze goed uitgehard zijn.
Opmerkingen:
- Chocola smelt je au-bain-marie. Dat wil zeggen dat je een vuurvaste kom boven een pan met heet water hangt. Maar je kunt ook de magnetron gebruiken. Stel die in op 600 Watt en verwarm de chocola 30 seconden. Roer door en, wanneer het nog niet voldoende is gesmolten, herhaal je deze stap.
- De temperatuur voor het maken van de nougat en karamel komen redelijk nauw. Gebruik dus een suikerthermometer bij dit recept. Het is heel lastig om het zonder te maken.
- Gebruik voor het maken van deze repen een mal voor chocoladerepen (siliconen vorm), zoals deze hier. Voor het recept heb je 2 mallen nodig.
- Leg de siliconen vorm met nougat en met nougat en karamel in de diepvries gedurende 2 uur. Zo kun je de repen makkelijker uit de vorm krijgen.
- Zet het rooster, waarop je de repen neerlegt, op een bakplaat. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie. Wanneer je de repen met chocola bedruipt, kun je na het uitharden, de aluminiumfolie weghalen en is alles meteen schoon.
Geef een reactie