Deze hamlappen stoofpot met spitskool is een ideale maaltijd voor drukke dagen. Je doet alles in de slowcooker en kunt daarna gewoon je ding doen. Het resultaat? Mals vlees, een smaakvolle saus en heerlijke groenten. Een echte comfortfood stoofpot, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan.

Jump to:
Slowcooker Stoofpot met Hamlappen en Lente-ui
De slowcooker is echt mijn redder in drukke tijden. In ons gezin van vijf gebruiken we hem vaak, vooral op dagen waarop we weinig tijd hebben. Soms voor een Indonesische Slowcooker Daging Roedjak, Chinese Babi Pangang uit de Slowcooker of lekkere gestoofde ribjes met rode wijn uit de slowcooker.
Maar vandaag stond hij aan voor dit stoofpotje met hamlappen en spitskool. De hamlappen worden superzacht en de smaken trekken goed in. Echt een topgerecht voor de koudere dagen, zonder veel gedoe.
Dus heb je en drukke dag? Zet 's ochtends je slowcooker aan en 's avonds staat er een heerlijke maaltijd klaar. Dit stoofpotje kookt praktisch zichzelf, en wie houdt daar nu niet van?
Wat Heb Je Nodig?

- Hamlappen: Sappig en mals. Varkenshaas of schouder kan ook. Liever rund? Gebruik runderlappen en kook 8 uur op lage stand. Of kies voor kipfilet voor een lichtere variant.
- Wijn: Een goede rode wijn zoals Cabernet Sauvignon of Merlot. Geen wijn? Gebruik extra bouillon.
- Spitskool: Je kunt ook witte kool, Chinese kool of groene kool gebruiken.
Bereiding

- Doe zout, peper en bloem in een zakje, voeg het vlees toe en schud goed.
- Leg het vlees in de slowcooker en voeg de ui, gember en knoflook toe.
- Giet de olie, rode wijn, tomatenblokjes, zoete chilisaus en runderbouillon erbij.
- Verdeel de spitskool en lente-uitjes over het vlees en roer alles door elkaar. Zet de slowcooker 6 uur op lage stand of 4 uur op hoge stand aan. En klaar!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Heerlijke Hamlappen Stoofpot met Spitskool in de Slowcooker
Ingrediënten
- 3 eetlepels bloem
- zout en peper, naar smaak
- 750 gram hamlappen, in stukjes van 2x2 cm gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 cm verse gember, geraspt
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 150 ml rode wijn
- 200 ml runderbouillon
- 500 gram spitskool, gesneden
- 3 lente uitjes, in ringen gesneden (houd een handjevol apart voor garnering)
Instructies
- Meng de bloem met een beetje zout en peper in een plastic zak. Doe de stukjes hamlap erbij en schud de zak goed, zodat het vlees bedekt is met een dun laagje bloem.750 gram hamlappen, 3 eetlepels bloem, zout en peper
- Doe de met bloem bedekte stukjes hamlap in de slowcooker. Voeg de gesnipperde ui, geraspte gember en uitgeperste knoflook toe.1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 cm verse gember
- Schenk de tomatenblokjes, zonnebloemolie, zoete chilisaus, rode wijn en runderbouillon erbij. Roer alles goed door.1 eetlepel zonnebloemolie, 150 ml rode wijn, 400 gram tomatenblokjes, 200 ml runderbouillon, 4 eetlepels zoete chilisaus
- Voeg de gesneden spitskool en de lente-uitjes toe (bewaar een klein handjevol lente-uitjes voor de garnering). Meng alles goed door elkaar.500 gram spitskool, 3 lente uitjes
- Doe het deksel op de slowcooker en laat het gerecht 6 uur op de lage stand garen, zodat het vlees lekker mals wordt en de smaken goed intrekken.
- Bestrooi het stoofpotje met de achtergehouden lente-uitjes en serveer direct.
Opmerkingen
- Koelkast: Laat de stoofpot snel afkoelen en bewaar hem afgedekt in de koelkast. Bewaar maximaal 2 dagen.
- Diepvries: Vries het vlees, saus en groenten in een diepvriesdoos in. Zo kun je het tot 2 maanden bewaren.
- Opwarmen: Verwarm het vlees in een pan met 2 eetlepels water op middelhoog vuur, roer af en toe door.
Geef een reactie