Vandaag op het blog een smakelijk recept dat je zeker wilt maken: Broodje Pulled Chicken uit de slowcooker. Sappige smaakvolle stukjes kip, met een zelfgemaakte BBQ saus, een perfecte balans tussen zoet en een klein pitje.
Het beste deel? Je hoeft niet de hele dag in de keuken te staan om deze makkelijke maaltijd te maken. De slowcooker staat lekker te pruttelen in de keuken terwijl je tijd hebt voor andere dingen! Ben je er klaar voor? Laten we gaan koken!

Pulled Chicken met Zelfgemaakte BBQ Saus
De ster van dit recept is de BBQ saus waarin de kip gegaard wordt tot hij letterlijk uit elkaar valt. De heerlijke kruiden van de BBQ saus geven veel smaak aan de kip en hij is ook nog eens heel makkelijk te maken.
En doordat je hem zelf maakt, kun je hem prima naar smaak aanpassen. Wil je iets meer diepte dan voeg je nog wat sojasaus toe. En hou je van pittig dan roer je er een pepertje doorheen.
En na het maken van de saus leg je de kip erin en wordt het een 'set and forget' recept. Pas net voor het avondeten, bak je de broodjes in de oven, en beleg je elk broodje met pulled chicken en salade.
Slowcooker Pulled Chicken
Dit is echt een makkelijk recept dat iedereen kan maken. Het enige wat je hoeft te doen is de BBQ saus te mengen, de kip in de saus leggen en de slowcooker het werk laten doen.
Na een uurtje of zeven op low (of vier op hoge stand) heb je een heerlijke pulled chicken voor op je broodje. Ik vind het heerlijk dat een gerecht zoveel smaak heeft met zo weinig moeite. Ik zou zeggen probeer het zelf en geniet!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Broodje Pulled Chicken uit de Slowcooker
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 sjalotje, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100 ml curry
- 1 theelepel venkelzaad
- 80 gram donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel worcestershire saus
- 75 ml Japanse sojasaus
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 1000 gram kipfilet
- 4 Italiaanse broodjes, afgebakken
- 100 gram gemengde salade
Instructies
- Doe olie in een pan en fruit de ui drie minuten op gemiddeld vuur.1 eetlepel plantaardige olie, 1 sjalotje
- Voeg de knoflook toe en roerbak die dertig seconde mee. Doe alles in de slowcooker.2 teentjes knoflook
- Schenk de curry, worcestershire saus en sojasaus erbij en roer het venkelzaad en suiker door. Breng op smaak met zout en peper.100 ml curry, 1 theelepel venkelzaad, 80 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel worcestershire saus, 75 ml Japanse sojasaus, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
- Leg de kip in de slowcooker en draai om zodat hij met de saus bedekt is.1000 gram kipfilet
- Zet de slowcooker 7 uur aan op laag.
- Met twee vorken pluk je de gare kip uit elkaar.
- Roer alles nog eens goed door de saus. Beleg de Italiaanse broodjes en leg daarop sla. Serveer meteen.4 Italiaanse broodjes, 100 gram gemengde salade
Opmerkingen
- Oven: Zet de oven tussen de 90 en 110 °C. Doe alles in een ovenschaal met deksel en laat het 7 uur garen in de oven.
- Pressure cooker - Instant pot: Voor deze hoeveelheid vlees en saus gebruik je de pressure cooker of instant pot 1 uur en 20 minuten op hoge stand.
- Koelkast - Bewaar de pulled chicken tot 3 dagen afgedekt in de koelkast.
- Diepvries - Verpak in een diepvriesbak of zak tot 2 maanden in de diepvries.
- Opwarmen - Doe in een ovenschaal en dek die af. Gebruik onder- en bovenwarmte 20 minuten bij 180 °C. Het kan eventueel ook op het fornuis opgewarmd worden, door het op gemiddeld vuur te verwarmen, maar het droogt snel uit. Voeg eventueel een beetje extra water toe, om de pulled chicken smeuïg te houden.
Kristel says
T was heerlijk!
DGMR says
Lekker op smaak!
De structuur is bij mij te fijn geworden, niet "dradig" meer. Is de tijd voor mijn slowcooker wellicht te lang geweest?
Andréa says
Fijn te horen dat de smaak goed is! Zoals je op de foto kunt zien is mijn kip nog steeds draderig. Maar het kan zijn dat jouw slowcooker net iets warmer staat. Je zou de kooktijd naar 6 uur kunnen zetten (dat is de minimum tijd voor kip) en kijken of het resultaat dan beter is. Succes!