Stel je voor: sappig, mals varkensvlees doordrenkt met heerlijke smaken, perfect gegaard: dat is deze Babi Pangang uit de Slowcooker.
Dit klassieke Aziatische recept dat je kunt eten en afhalen bij elke Chinees en dat iedereen lekker vindt. De combinatie van zoet en hartig perfect gecombineerd in elke hap.
Slowcooker Babi Pangang met Saus
De slowcooker is het ideale apparaat als je een drukke dag hebt. En daarom gebruik ik hem ook graag op drukke doordeweekse avonden waar iedereen moet sporten. En door de Babi Pangang in de slowcooker te maken, trekt de smaak van de saus met al zijn specerijen in het vlees, waardoor het heel erg lekker wordt. Zonder stress.
Omdat je geen buikspek gebruikt en niet frituurt, maar de slowcooker gebruikt heeft het vlees geen krokante bite. Wij vonden dat totaal niet erg, heel lekker zo en veel minder vet, maar wil je toch een bite, dan kun je het vlees nog even onder de grill krokant bakken en weer terug in de saus doen.
Top Tip
Gebruik Ribkarbonades voor dit recept. De verhouding vlees en een randje vet is precies goed. En het bot is eenvoudig te verwijderen. Schouderkarbonade, boerenkarbonade, maar ook spek geeft minder goede resultaten.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 750 gram ribkarbonade bot verwijderd
- 1 ui gesnipperd
- 1½ cm verse gember geraspt
- 3 tenen knoflook uitgeperst
- 70 gram tomatenpuree
- 150 ml zoete chilisaus
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel rijstazijn
- 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel vijf kruidenpoeder
- ½ rundvlees bouillonblokje verkruimeld
- 100 ml water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij het vlees in repen van 1 cm breedte.750 gram ribkarbonade
- Doe alle ingrediënten voor de saus in de slowcooker en roer alles even goed door.1 ui, 1½ cm verse gember, 3 tenen knoflook, 70 gram tomatenpuree, 150 ml zoete chilisaus, 3 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel rijstazijn, 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 1 eetlepel vijf kruidenpoeder, ½ rundvlees bouillonblokje, 100 ml water
- Voeg de stukken ribkarbonade toe aan de slowcooker en meng ze met de saus.
- Zet de slowcooker 6 uur op de lage stand (low).
Opmerkingen:
- Koelkast: Koel de slowcooker Babi Pangang met saus snel af. Dit kun je afgedekt tot twee dagen in de koelkast bewaren.
- Diepvries: Laat het vlees met Babi Pangang saus snel afkoelen en doe in een luchtdichte diepvriesdoos of zak en vries in. Zo blijft dit tot 3 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast.
- Opwarmen: Doe het vlees met de saus in een pan en voeg twee eetlepels water toe. Verwarm de Babi Pangang met saus op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren tot hij heet is.
Geef een reactie