Een makkelijk recept is dit Oreo trifle dessert met brownie. Het toetje voor de chocolade liefhebber! En binnen 15 minuten klaar! Een heerlijke trifle met een onderlaag van brownie besprenkeld met karamel, vervolgens een laagje Oreo koekjes erop verkruimeld, chocolade mousse, blokjes karamel fudge afgedekt met slagroom en een chocolade spinnenweb. Dus superleuk voor Halloween!
Halloween Toetje: Oreo Trifle met Brownie
Een lekker toetje hoort erbij, zou ik zo zeggen en een trifle staat in mijn favorieten lijst. Een trifle, de Engelse vertaling is een "niemendalletje" is verre daarvan. Het bestaat uit een heerlijke brownie laag die besprenkeld wordt met karamelsiroop.
Verkruimelde Oreo koekjes, romige chocolade mousse, daarover kleingesneden fudgeblokjes en alles nog een keer herhaald. En tenslotte eindig je met een heerlijke laag slagroom waarin je een chocolade spinnenweb tekent.
Jump to:
Chocolade spinnenweb
Zo'n chocolade spinnenweb klinkt overigens een stuk moeilijker dan het is. Met de chocolade saus maak je enkele cirkels van groot naar klein op de slagroom. Vervolgens trek je met een satéprikker lijnen van binnen naar buiten. Het spinnenweb is klaar.
Kun je deze trifle al een dag van tevoren maken?
Het is het beste om de trifle een uurtje voor het eten te maken en goed koel te laten worden in de koelkast. Zou je de trifle veel eerder maken dan worden de brownies en de Oreo koekjes helemaal zacht. Dat is veel minder lekker.
Dus voor het Halloween dinertje maak je een verse trifle. Maar mocht je nog een restje over hebben, dan zou ik dat lekker de volgende dag opsmullen. Want ook al is de brownie en de Oreo wat anders van structuur, het is zonde om dit weg te gooien
Hoe maak je dit Oreo Trifle Toetje voor Halloween?
- Snij de brownie in blokjes en verdeel de helft onderin de schaal. Schenk hierop 3 eetlepels karamelsaus. Verkruimel de helft van de Oreokoekjes en leg die in een mooie laag op de brownies.
- Smeer de helft van de chocolade mousse over de Oreokoekjes. Snij de fudge in vieren en de helft van de fudge gaat op de chocolade mousse. Herhaal deze lagen nog eens. Dus eerst de brownies, karamelsaus, verkruimelde Oreokoekjes, chocolade mousse en eindig met de fudge.
- Klop de slagroom tot hij stijf is en schep die op de trifle. Maak met de chocolade saus, enkele cirkels op de slagroom. Werk van buiten naar binnen en eindig met een dot saus in het midden.
- Pak dan een satéprikker en trek vanuit het midden een lijn naar buiten. Hierdoor krijg je een spinnenweb als topping.
Andere favoriete Trifle-recepten
Ik ben dol op deze frambozentrifle met lange vingers of een aardbei-perziktrifle voor de lente. En dineren met alleen volwassenen? Probeer deze Irish coffee trifle; makkelijk, lekker en lekker!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram brownies in blokjes
- 6 eetlepels karamelsaus
- 150 gram Oreo koekjes verkruimeld
- 400 gram chocolade mousse
- 100 gram fudge in blokjes
- 250 ml slagroom stijfgeklopt met 1 eetlepel suiker
- 4 eetlepels chocoladesaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Vul de schaal met de helft van de brownie blokjes.200 gram brownies
- Besprenkel de brownie blokjes met 3 eetlepels saus.6 eetlepels karamelsaus
- Verkruimel de helft van de Oreokoekjes hierop150 gram Oreo koekjes
- Verdeel 200 gram chocolade mousse op de koekjes en bestrooi met de helft van de fudge.400 gram chocolade mousse
- Herhaal de eerste 5 stappen (Brownie - Karamelsaus - Oreokoekjes - Chocolade Mousse - Fudge).200 gram brownies, 6 eetlepels karamelsaus, 150 gram Oreo koekjes, 400 gram chocolade mousse, 100 gram fudge
- Smeer de slagroom uit over de bovenzijde van de trifle.250 ml slagroom
- Maak chocolade saus cirkels op de bovenkant van de slagroom. Begin met een grote cirkel en maak steeds kleinere cirkels die in de vorige cirkel valt.4 eetlepels chocoladesaus
- Met een satéprikker trek je vanuit het midden een lijn naar buiten. Daardoor ziet het eruit als een spinnenweb.
Opmerkingen:
- Koelkast: Koel je trifle tot je klaar bent om te eten. Dek het voorzichtig af met plasticfolie. Je kunt het maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.
Geef een reactie