Het is bijna Halloween en deze enge broodvingers zijn dan heerlijk om te eten. Behalve dat ze er griezelig uitzien zijn ze heerlijk. Echt een aanrader dus!
Halloween, zoek je het op dan betekent het eigenlijk de avond van Allerheiligen. Deze avond zouden de doden opstaan. In een aantal landen is het dan gebruikelijk om wat voedsel voor de deur neer te leggen, in andere landen verkleden mensen zich en gaan langs de deuren voor snoep.
Een aantal jaren geleden leek het nog zeer onbekend in Nederland, maar het lijkt erop dat Halloween in opkomst is.
Deze week dus bij By Andréa Janssen: Halloween week en om maar meteen te starten met vreemde combinaties. Wat zijn de meest vreemde combinaties waarvan ik ooit heb gehoord (of ben tegengekomen op Internet).
Top 5 bizar voedsel
- Met stip op 1: haring met jam. Wie dat verzonnen heeft...
- Bananen met mayonaise sandwich. Zo geen lekkere combinatie.
- Roerbak ei met stroop (dit riekt naar een suikerverslaving)
- Bananenketchup (ik weet dat hier mensen van houden, maar ik kan er niet aan wennen)
- Pindakaas met jam. Echt voor mij geen combinatie, maar toch ken ik mensen in mijn omgeving die erbij zweren (echt pap???)
- Ik geef je een recept voor het maken van witbrooddeeg, maar dit is natuurlijk ook lekker met speltmeel of volkorenbroodmeel.
- Voeg in plaats van water, kookvocht van spinazie toe (lekker groen) voor groene vingers.
- De vingers zijn hartstikke leuk bij soep te serveren.
- Je kunt deze broodvingers 1 dag bewaren in een papieren zak.
- Diepvries. Vries ze meteen in en ontdooi net voor gebruik. Ze zijn maximaal 1 maand te bewaren in de diepvries.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Enge broodvingers
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
110 ml water
¾ theelepel gist instant
⅔ theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kneed het deeg
- Meng de bloem met de gist en het water en kneed goed door.
- Strooi het zout erbij en kneed verder tot het deeg soepel en elastisch wordt (ongeveer 10 minuten kneden).
- Doe het deeg in een ingevette schaal en bedek eerst met de licht vochtige handdoek en vervolgens met plastic folie.
- Zet 1 uur op een warme plek zodat het deeg kan rijzen.
Na de 1e rijs
- Haal het deeg uit de kom en sla de lucht eruit.
- Verdeel in 10 bolletjes en rol van elk bolletje een slang.
- Leg hier halverwege een lus in (voor de vorming van de knokkel).
- Leg op de bakplaat en laat onder een vochtige theedoek die je afdekt met plastic folie nog 45 minuten rijzen.
Bakken
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius.
- Druk een amandel aan de bovenzijde in het deeg en bak het deeg 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.
Opmerkingen:
- Ik geef je een recept voor het maken van witbrooddeeg, maar dit is natuurlijk ook lekker met speltmeel of volkorenbroodmeel.
- Voeg in plaats van water, kookvocht van spinazie toe (lekker groen) voor groene vingers.
- De vingers zijn hartstikke leuk bij soep te serveren.
Geef een antwoord