Maak je Halloweenfeest compleet met ons angstaanjagend heerlijke Halloween vingers recept. Behalve dat ze er griezelig uitzien zijn ze heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Ontdek hoe je deze bloederige lekkernijen maakt. Perfect voor griezelige traktaties of te serveren als hapje of bij de soep. Echt een aanrader dus!

Het is bijna Halloween!
Halloween, zoek je het op dan betekent het eigenlijk de avond van Allerheiligen. Deze avond zouden de doden opstaan. In een aantal landen is het dan gebruikelijk om wat voedsel voor de deur neer te leggen, in andere landen verkleden mensen zich en gaan langs de deuren voor snoep.
Een aantal jaren geleden leek het nog zeer onbekend in Nederland, maar het lijkt erop dat Halloween in opkomst is.
Knapperig en Eng: Halloween broodvingers zelf maken
En griezelig goed eten was nog nooit zo leuk! Met ons Halloween broodvingers recept tover je de ultieme spookachtige lekkernijen op tafel. Perfect voor een griezelig feest of gewoon een angstaanjagend lekkere snack.
Deze heksenvingers zijn niet voor de angsthazen onder ons. Ze zijn knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. Compleet met een amandelnagel voor een realistische vinger. Serveer ze met ‘bloederige’ ketchup als enge dipsaus.
Superlekker en het beste? Ze zijn heel eenvoudig te maken.
Wat heb je nodig voor Griezelige vingers voor Halloween
Om dit Halloween vingers recept te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:

- Water: Zorgt ervoor dat het deeg de juiste smeuïgheid heeft.
- Gist (instant): In dit recept is 3 gram (¾ theelepel) instant gist gebruikt. Gebruik je liever verse gist, dan heb je 6 gram nodig. Gebruik je droge gist, dan heb je 3 gram nodig. Let op: bij zowel verse gist als droge gist moet je de gist eerst oplossen in lauwwarm water.
- Bloem: Gebruik tarwebloem voor dit recept.
- Zout: Zorgt voor een goede smaakbalans.
- Amandelen: De amandelen zijn de ‘nagels’ van de broodvingers. Gebruik ongepelde amandelen voor dit recept.
Hoe maak je deze Heksenvingers?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.

- Meng bloem met het gist en het water.
- Kneedt goed door en verdeel vervolgens het zout over het deeg. Kneedt verder tot het deeg elastisch is (ongeveer 10 minuten). Doe het in een ingevette om en dek af met plasticfolie. Laat 1 uur op een warme plek rijzen.
- Haal uit de kom en druk de lucht eruit. Verdeel in 10 bolletjes en rol die tot een slangvorm. Leg op een met bakpapier beklede bakvorm. Leg halverwege een lus in het brood (dat ziet eruit als een knokkel). Dek af met plasticfolie en laat 45 minuten rijzen.
- Druk een amandel aan de bovenzijde in het deeg en bak de vingers 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C tot ze goudbruin zijn.
Dit is lekker met bijvoorbeeld de Halloween pompoensoep, de spinnen tomatensoep of de sissende slangen tomatensoep met prei.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Witbrooddeeg: Bovenstaand is een recept voor witbrooddeeg, maar kun je ook maken met speltmeel of volkorenbroodmeel.
- Voeg in plaats van water, kookvocht van spinazie toe (lekker groen) voor groene vingers. Of gebruik bietenpoeder (rode kleur) of kurkuma voor een gele kleur.De vingers zijn hartstikke leuk bij soep te serveren.
- Zoete broodvingers: Voeg suiker en kaneel aan het brood toe. Bestrijk met rode jam voor een bloederig effect.
- Amandelnagels: Druk de amandelen goed in het deeg, zodat ze vast blijven zitten.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Halloween Vingers Recept
Ingrediënten
- 110 ml water
- ¾ theelepel gist, instant
- 180 gram bloem
- ⅔ theelepel zout
- 10 amandelen, met vel
Instructies
Kneed het deeg
- Meng de bloem met de gist en het water en kneed goed door.110 ml water, ¾ theelepel gist, 180 gram bloem
- Strooi het zout erbij en kneed verder tot het deeg soepel en elastisch wordt (ongeveer 10 minuten kneden).⅔ theelepel zout
- Doe het deeg in een ingevette schaal en bedek eerst met de licht vochtige handdoek en vervolgens met plasticfolie.
- Zet 1 uur op een warme plek zodat het deeg kan rijzen.
Na de 1e rijs
- Haal het deeg uit de kom en sla de lucht eruit.
- Verdeel in 10 bolletjes en rol van elk bolletje een slang.
- Leg hier halverwege een lus in (voor de vorming van de knokkel).
- Leg op de bakplaat en laat onder een vochtige theedoek die je afdekt met plasticfolie nog 45 minuten rijzen.
Bakken
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C of 200 °C
- Druk een amandel aan de bovenzijde in het deeg en bak de broodvingers 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.10 amandelen
Opmerkingen
- Voeg in plaats van water, kookvocht van spinazie toe (lekker groen) voor groene vingers. Of gebruik bietenpoeder (rode kleur) of kurkuma voor een gele kleur.
- Zoete broodvingers: Voeg suiker en kaneel aan het brood toe. Bestrijk met rode jam voor een bloederig effect.
- De vingers zijn hartstikke leuk bij soep te serveren.
- Druk de amandelen goed in het deeg, zodat ze vast blijven zitten.
- Kamertemperatuur: Je kunt deze broodvingers 1 dag bewaren in een papieren zak.
- Diepvries. Vries ze meteen in en ontdooi net voor gebruik. Ze zijn maximaal 1 maand te bewaren in de diepvries.
- Opwarmen: Verwarm ze kort in de oven, zodat ze weer knapperig zijn.
Geef een reactie