Of je nu een etentje geeft, of je menu voor Pasen in elkaar zet, deze goddelijke frambozen trifle met room is altijd een goed idee! Dit heerlijke dessert is niet alleen makkelijk te maken, maar ziet er ook geweldig uit als je hem op tafel zet.
De frisse smaak van de frambozen, in combinatie met de romige textuur van de room, zorgen voor de perfecte balans van zoet en zuur. Een schuimige lange vingers, een laag zoete jam, gevolgd door verse frambozen en alles bedekt met heerlijke vanille slagroom.
Deze trifle is een zoete verleiding. Dit toetje ziet er heerlijk uit in een mooie (trifle) schaal, maar ook in mooie glaasjes als één persoonstoetje ziet het er elegant uit.
Frambozen trifle met room: Het perfecte dessert voor elke gelegenheid
Wil je een lekker toetje dat ook nog eens snel, makkelijk en simpel te maken is. Dan heb je hier een recept wat aan al die eisen voldoet. Je maakt het met verse frambozen, jam, lange vingers en romige slagroom.
Dit is een recept voor een snelle trifle: in 10 minuten is de schaal klaar om te serveren. Ideaal dus als toetje voor Moederdag, Vaderdag of een zomers dinertje. Maar ook als Kerst dessert een goed idee! Zeker omdat het zo'n makkelijk recept is.
Heerlijke zoet frambozen gecombineerd met lange vingers en vanille slagroom. Een toetje dat zo lekker is dat één portie altijd te weinig is!
Heerlijke zoet frambozen gecombineerd met lange vingers en vanille slagroom. Een toetje dat zo lekker is dat één portie altijd te weinig is!
Een trifle met fruit uit het seizoen
Alhoewel deze trifle zeker niet misstaat op de kersttafel is hij in het frambozenseizoen het allerlekkerste. Dan zijn de vruchten zo zoet dat ze bijna niets nodig hebben. Kleine frambozen besjes die uiteenspatten in zoete smaken in je mond.
Maar is het nu geen seizoen, of heb je geen frambozen, dan kun je natuurlijk ook aardbeien, mandarijnen of appel met kaneel gebruiken.
Wat heb je nodig voor een snelle Trifle met Frambozen en Lange Vingers?
Om deze Frambozen Trifle met Room te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Lange vingers: Een trifle met lange vingers is altijd goed. Omdat de koekjes de smaken zo goed opnemen, wordt het vaak gebruikt in een trifle. Wil je een keer wat anders, gebruik dan eens brownies of chocolate chip koekjes als bodem. Want chocola en frambozen is een heerlijke combinatie.
- Slagroom: In dit recept heb ik slagroom gebruikt. Vaak wordt er ook voor mascarpone gekozen (omdat de lagen dan beter gescheiden blijven), maar dat maakt dit ook weer een heel machtig dessert. Wil je dat je slagroom beter in vorm blijft dan zou je ook Klopfix kunnen gebruiken of een combinatie van 3 eetlepels mascarpone met 150 ml slagroom.
- Frambozen: Sweet Eve is een heerlijke frambozen soort, omdat hij zo lekker zoet is. En hij is goed verkrijgbaar. Maar andere soorten zijn natuurlijk ook erg lekker. Kun je geen frambozen aankomen dan kun je ook bramen of aardbeien gebruiken.
- Frambozenjam: Een heerlijke jam gemaakt met frambozen. De jam heeft pitjes. Wil je dat liever niet? Verwarm de jam dan en zeef hem vervolgens. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Suiker: Voor het zoeten van de slagroom.
- Vanille-extract: Vanille is heerlijk in combinatie met frambozen. Je kunt het makkelijk zelf maken met dit recept voor vanille-extract. Heb je geen vanille-extract dan kun je dit ook vervangen door 3 theelepels vanille suiker.
Hoe maak je deze Makkelijke Trifle met Frambozen?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Verdeel de lange vingers over de schaal. Bekleedt ook de zijkanten als je dat leuk vindt staan.
- Breng een laag frambozenjam aan op de lange vingers.
- Verdeel de frambozen over de jam.
- Bedek de lagen met de slagroom Strijk de bovenlaag met slagroom glad, zodat de frambozen helemaal bedekt zijn. Garneer met wat verse frambozen en serveer.
Variaties, Tips en Vervangingen
- Klopfix: Maak je de trifle vooraf, voeg dan wat Klopfix aan de slagroom toe. Hij blijft dan steviger.
- Koud: Slagroom kun je het beste stijfkloppen als hij koud is.
- Ook lekker: Verdeel over de slagroomlaag geschaafde witte chocolade.
- Frambozen: Je kunt frambozen vervangen door ander fruit, zoals aardbeien, bosbessen of bramen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
- Slagroom: De slagroom kan ook vervangen worden door yoghurt voor een lichtere en frisse versie van het dessert. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van room en yoghurt.
Een klassieke trifle is een Engels dessert dat bestaat uit verschillende lagen van cake, fruit, room en vaak ook gelei.
Ja, je kunt de trifle vooraf maken en in de koelkast bewaren tot het moment van serveren. Dit kan zelfs helpen om de smaken beter te laten mengen. Tip: Meng de slagroom met een zakje Klopfix of meng 3 eetlepels mascarpone door 150 ml slagroom en gebruik dat als topping. Dan blijft de topping een laag en loopt hij niet uit.
In de meeste trifles sprenkel je alcohol op de koekjes. In een traditionele trifle is dat Sherry. Maar Cointreau, rum of likeur is zeker ook lekker. Deze trifle is heerlijk wanneer je twee eetlepels sherry over de lange vingers sprenkelt.
Let wel op dat de trifle dan niet meer geschikt is voor kinderen en zwangere mensen.
N.B. in deze trifle gebruiken we een minimale hoeveelheid vanille-extract. Vanille-extract bevat vaak ook alcohol. Wil je dat niet gebruiken? Vervang het dan door 2 theelepels vanille suiker. Het recept is dan alcoholvrij.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram lange vingers
- 4 eetlepels frambozenjam
- 250 gram Frambozen vers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract stijf.200 ml slagroom, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel vanille-extract
Maken frambozen trifle
- Leg de lange vingers onderin de schaal.100 gram lange vingers
- Smeer de frambozenjam hierover uit.4 eetlepels frambozenjam
- Beleg met de verse frambozen (hou er een paar achter ter garnering).250 gram Frambozen
- Schep de room op de frambozen.
- Garneer met de achtergehouden frambozen.
Koelen
- Laat minimaal een uur goed koud worden in de koelkast.
Geef een reactie