Deze frambozen trifle ziet er geweldig uit als je hem op tafel zet. Schuimige lange vingers, een laag zoete jam, gevolgd door verse frambozen en alles bedekt met heerlijke vanille slagroom. Deze trifle is een zoete verleiding. Dit toetje ziet er heerlijk uit in een mooie (trifle) schaal, maar ook in mooie glaasjes als één persoons-dessert ziet het er elegant uit.
Wil je een lekker toetje dat ook nog eens snel, makkelijk en simpel te maken is. Dan heb je hier een recept wat aan al die eisen voldoet. Je maakt het met verse frambozen, jam, lange vingers en romige slagroom.
In 10 minuten is de schaal klaar om te serveren. Ideaal dus als toetje voor Moederdag, Vaderdag of een zomers dinertje. Maar ook als Kerst dessert een goed idee! Zeker omdat het zo'n makkelijk recept is.
Heerlijke zoet frambozen gecombineerd met lange vingers en vanille slagroom. Een toetje dat zo lekker is dat één portie altijd te weinig is!

Een trifle met fruit uit het seizoen
Alhoewel deze trifle zeker niet misstaat op de kersttafel is hij in het frambozenseizoen het allerlekkerste. Dan zijn de vruchten zo zoet dat ze bijna niets nodig hebben. Kleine frambozen besjes die uiteenspatten in zoete smaken in je mond.
Maar is het nu geen seizoen, of heb je geen frambozen, dan kun je natuurlijk ook aardbeien, mandarijnen of appel met kaneel gebruiken.

- Lange vingers - Een trifle met lange vingers is altijd goed. Omdat de koekjes de smaken zo goed opnemen, wordt het vaak gebruikt in een trifle. Wil je een keer wat anders, gebruik dan eens brownies of chocolate chip koekjes als bodem. Want chocola en frambozen is een heerlijke combinatie.
- Slagroom - In dit recept heb ik slagroom gebruikt. Vaak wordt er ook voor mascarpone gekozen (omdat de lagen dan beter gescheiden blijven), maar dat maakt dit ook weer een heel machtig dessert. Wil je dat je slagroom beter in vorm blijft dan zou je ook Klopfix kunnen gebruiken of een combinatie van 3 eetlepels mascarpone met 150 ml slagroom.
- Frambozen - Sweet Eve is een heerlijke frambozen soort, omdat hij zo lekker zoet is. En hij is goed verkrijgbaar. Maar andere soorten zijn natuurlijk ook erg lekker. Kun je geen frambozen aankomen dan kun je ook bramen of aardbeien gebruiken.
- Vanille-extract - Vanille is heerlijk in combinatie met frambozen. Heb je geen vanille-extract dan kun je dit ook vervangen door 3 theelepels vanille suiker.
Stap 1 - Maak de vanille slagroom

- Schenk in een grote kom de slagroom, het vanille-extract en voeg de suiker toe. Wil je dit recept al van tevoren maken, voeg dan wat Klopfix toe zodat de slagroom stijf blijft.
- Klop tot de slagroom stijf is, ongeveer drie minuten.
Stap 2 - Bekleed de schaal met lange vingers

Verdeel de lange vingers over de schaal. Bekleedt ook de zijkanten als je dat leuk vind staan.
Stap 3 - Doe de eerste lagen in de schaal

- Breng een laag frambozenjam aan op de lange vingers.
- Verdeel de frambozen over de jam.
Stap 4 - Breng een laag vanille slagroom aan

Bedek de lagen met de vanille slagroom Strijk de bovenlaag met slagroom glad, zodat de frambozen helemaal bedekt zijn. Garneer met wat verse frambozen en serveer.
Ja dat kan, maar... ik adviseer om hem de dag zelf te maken. Wil je de trifle toch een dag van tevoren maken dan heb ik twee tips
1. Maak de trifle, maar voeg de laag slagroom pas net voor het serveren toe.
2. Meng de slagroom met een zakje Klopfix of meng 3 eetlepels mascarpone door 150 ml slagroom en gebruik dat als topping.
In de meeste trifles sprenkel je alcohol op de koekjes. In een traditionele trifle is dat Sherry. Maar Cointreau, rum of likeur is zeker ook lekker. Deze trifle is heerlijk wanneer je twee eetlepels sherry over de lange vingers sprenkelt.
Let wel op dat de trifle dan niet meer geschikt is voor kinderen en zwangere mensen.
N.B. in deze trifle gebruiken we een minimale hoeveelheid vanille-extract. Vanille-extract bevat vaak ook alcohol. Wil je dat niet gebruiken vervang het dan door 2 theelepels vanille suiker. Het recept is dan alcoholvrij.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Frambozen trifle
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
250 gram frambozen vers
200 ml slagroom
1 theelepel vanille-extract
2 eetlepels suiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract stijf.
Maken frambozen trifle
- Leg de lange vingers onderin de schaal.
- Smeer de frambozenjam hierover uit.
- Beleg met de verse frambozen (hou er een paar achter ter garnering).
- Schep die op de frambozen.
- Garneer met de achtergehouden frambozen.
Koelen
- Laat minimaal een uur goed koud worden in de koelkast.
Geef een antwoord