Romige vanille custard, plakjes cake gedrenkt in Irish koffie trifle, afgewisseld met wat slagroom. Dit is een heerlijk dessert voor elk etentje!
Als je jezelf verwent doe het dan goed! En geniet er dan extra van. End at gaat je zeker leuken met deze trifle, gebaseerd op de Irish koffie die je in veel restaurants kunt krijgen.
De cake drenk je in koffie/whiskey mengsel waardoor hij een heerlijke smaak krijgt. De romige vanille vla afgewisseld met slagroom, maken dit een decadent dessert. Ik zou dit wel elke dag kunnen eten, maar ga dat zeker niet doen. Dit is zo'n dessert wat je bewaart voor een speciale gelegenheid. Bijvoorbeeld Valentijnsdag of Pasen. Want de liefde van de man (of vrouw) gaat door de maag!
Tips
- Een heerlijk cake recept kun je hier vinden.
- Omdat er alcohol in zit is dit recept niet geschikt voor kinderen.
- Gebruik een snufje zout in de cake. Daardoor wordt de smaak veel beter.
- Klop de slagroom direct vanuit de koeling. Anders klopt hij niet zo makkelijk stijf.
Vervangers
- Vervang de vanille custard voor een pak gekochte vanille vla.
- Lust je geen koffie dan kun je de koffie ook vervangen door thee.
- In plaats van whiskey kun je ook kiezen voor licor 43, koffielikeur of Cointreau
- Eten er kinderen mee dan vervang je de whiskey door karamelsiroop.
Budget vriendelijke
versie
- Gebruik in plaats van cake lange vingers.
- Gebruik in plaats van vanille extract 1 theelepel vanille suiker
- Gebruik in plaats van whiskey rum aroma.
De prijs van deze budget vriendelijke versie bedraagt €0.60 voor 1 toetje (totaal 2 toetjes)
Lekker
erbij
- Voeg heerlijke kersen toe (zonder pit)
Bewaaradvies
- Dit toetje kun je 1 dag bewaren (afgedekt) in de koeling.
- Dit toetje kun je niet invriezen.
Andere lekkere trifle
recepten
- Aardbeien trifle
- Chocolade mousse trifle
- Frambozen trifle
- Trifle met Oreo
It's a good taste!
Recept Irish koffie
trifle
Heb je deze Irish coffee trifle gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Irish koffie trifle
Ingrediënten
Vanille custard
- 2 theelepels maizena
- 1½ eetlepel suiker
- snufje zout
- vanille-extract
- 100 ml melk
Irish koffie trifle
- 2 plakjes cake
- 3 eetlepels koffie
- 1 eetlepel whisky
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
Instructies
Vanille custard
- Meng 2 theelepels maïzena met 1½ eetlepel suiker, een snufje zout, het vanille-extract en 1 eetlepel melk tot een papje.
- Verhit 85 ml melk op laag vuur en wanneer het kookt giet je, terwijl je roert, de melk bij het vanille papje.
- Giet alles terug in de pan op laag vuur en blijf roeren.
- Kook tot het lichtjes indikt en zet het vuur uit.
- Leg plastic folie op de bovenkant van de custard (dan krijg je geen velletje) en laat hem afkoelen.
Irish koffie trifle
- Leg de plakjes cake in een schaal en besprenkel met de koffie en whiskey.
- Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
- In elk glas leg je onderin een half plakje cake.
- Schep daarop 3 eetlepels vanille custard.
- Daarna 2 eetlepels slagroom.
- De andere helft van de plak cake.
- Weer 3 eetlepels vanille custard en 2 eetlepels slagroom.
- Bestrooi met wat cacao of garneer met mokka boontjes
Opmerkingen
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Mixer, staafmixer
- Pannen
Geef een reactie