Dit is echt de blikvanger op tafel: een heerlijke aardbeien mascarpone trifle. Een laag cake afgewisseld met zoete perzik, mascarpone room, verse aardbeien en knapperige pecannoten. Het ziet er geweldig uit in een glazen (trifle) schaal.
Aardbeien Mascarpone Trifle
Een heerlijk dessert voor een zondags diner! Een heerlijke zelfgemaakte aardbeien mascarpone trifle. Makkelijk en snel, want je kunt de cake rolletjes gevuld met aardbei uit de winkel gebruiken (Maar natuurlijk zijn de allerlekkerste de zelfgemaakte aardbeien cake rolletjes die je vind op de site.)
De mascarpone room vulling mix je zelf snel. Snij wat perziken en aardbeien. En verdeel alles in de trifle schaal (heb je die niet dan is een glazen schaal een prima alternatief). Dit is een feestelijke afsluiting die iedereen graag eet.
Wat heb je nodig voor dit makkelijke trifle recept
Voor de bereiding van deze aardbeientrifle met mascarpone heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Aardbeien - Gebruik verse aardbeien voor dit recept. Was ze nog met het kroontje eraan (anders zuigen de aardbeien al het vocht op en worden ze waterig).
- Perziken - De fruitige verrassing van deze trifle. Gebruik perziken op siroop (want die ga je ook nog gebruiken). In de winter is het ook leuk om ze te vervangen door mandarijnen.
- Mascarpone en slagroom - Gebruik je voor de extra lekkere roomvulling.
- Poedersuiker - Gebruik poedersuiker in plaats van gewone suiker om de mascarpone room te zoeten. Dan weet je zeker dat het goed mengt en je geen suikerkorreltjes in de room overhoudt.
- Cakerol - Een heerlijke opgerolde cake gevuld met aardbeienjam, slagroom en chocola. Niet alleen erg lekker, maar ook nog heel mooi om te zien. Je kunt ook lange vingers voor deze trifle gebruiken,
- Pecannoten - Voor een heerlijk nootachtige smaak geeft in de aardbeien mascarpone trifle. Hou je niet van noten, dan kun je ze vervangen door walnoten, maar ook achterwege laten.
Hoe maak je een Engelse Aardbeien Trifle
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- Snij de cake in plakjes en bedek de binnenkant van de schaal ermee. Besprenkel met perziksap.
- Verdeel de perzik partjes over de bodem.
- Mix de slagroom, mascarpone en poedersuiker tot het stijf is en vul de schaal hiermee.
- Verdeel partjes verse aardbeien en fijngehakte pecannoten over de room. Zo de aardbeien mascarpone is klaar om geserveerd te worden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 300 gram cakerol met aardbeienvulling
- 500 ml slagroom
- 100 gram poedersuiker
- 250 gram mascarpone
- 225 gram perziken op eigen siroop, in plakken gesneden
- 25 gram pecannoten fijngehakt
- 250 gram aardbeien vers, schoongemaakt, kroontje verwijderd en in vieren gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- In een grote kom klop je de slagroom met de poedersuiker tot hij yoghurt dikte heeft.500 ml slagroom, 100 gram poedersuiker
- Voeg de mascarpone toe en mix verder op lage stand tot het stijf is.250 gram mascarpone
- Snij de cake in dunne plakjes en beleg de buitenzijde en onderkant van de schaal ermee.300 gram cakerol
- Schenk wat siroop van de perziken op de cake plakken.225 gram perziken
- Verdeel de plakjes perzik over de bodem van de cake.
- Schep het mascarpone-roommengsel hierboven op.
- Verdeel de aardbeien over de room.250 gram aardbeien
- Strooi in het midden wat pecannoten.25 gram pecannoten
- Laat tenminste 1 uur staan (in de koeling), zodat de smaken kunnen intrekken.
Opmerkingen:
- Voorbereiden - De trifle is goed voor te bereiden in de ochtend. Maar voeg de pecannoten en verse aardbeien pas op het allerlaatst toe. De noten worden anders zacht en aardbeien moet je net voor je ze eet wassen en opdienen.
- Koelkast - Trifle kun je, bedekt met plasticfolie, prima 2 dagen in de koeling bewaren.
- Niet - Vries de trifle niet in. Hierdoor verandert de structuur wat niet lekker is.
Geef een reactie