De BESTE en lekkerste spinnen cupcakes voor Halloween. De cupcakes zijn luchtig, zacht en hebben een heerlijke vanille smaak. En na het bakken in de oven maak je de spinnen topping griezelig eenvoudig. Simpel en snel. Een heerlijke traktatie voor Halloween.
Griezelig Eenvoudige Halloween Cupcakes
Zondag bakdag! En vandaag een spookachtige lekkernij. Ik zag dit idee langskomen bij de website taste of home en dit is mijn eigen spinnen cupcake variant. Zelf vond ik ze supergelukt! Ze waren simpel, snel klaar en een groots effect! Wij gaan ze zeker maken op Halloween avond.
Wat gebruik je voor deze Cupcakes voor Halloween
Dit gebruik je voor de Halloween cupcakes:
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Cupcakes
- 125 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
- 125 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 eieren maat L
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels melk
Versieren
- 4 eetlepels Nutella
- 4 eetlepels hagelslag puur of melk
- 6 dropveters
- 12 M & M's groen of rood voor een spooky effect
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C of 170 °C
- Zet de papieren vormpjes in het bakblik.
Cupcake beslag
- Mix de boter met de suiker in drie minuten luchtig.125 gram boter, 125 gram suiker
- Voeg het vanille-extract en de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Mix nog twee minuten.1 theelepel vanille-extract, 2 eieren
- Zet de mixer laag en voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel, de melk en de rest van het meel toe. Zet de mixer uit, wanneer het meel is opgenomen.125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk
- Verdeel het beslag over de vormpjes (vul tot ⅔ hoogte) en zet de bakvorm in de oven.
- Bak gedurende 20 minuten.
- Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn.
- Laat afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.
Versieren spinnen cupcakes
- Smeer de bovenkant van de cupcake in met een laagje pasta.4 eetlepels Nutella
- Strooi de hagelslag erop. Druk licht aan.4 eetlepels hagelslag
- Knip de dropveters in kleine stukjes van ongeveer drie cm (je hebt per cupcake acht stukken nodig).6 dropveters
- Steek met een satéprikker 8 gaten voor de poten in de cupcake en prik een stukje dropveter erin.
- Smeer op de M&M (op de zijde met de witte letter) wat pasta. Plak twee M&M's op de cake (de ogen).12 M & M's
Opmerkingen:
- Zelfrijzend bakmeel: Vervang door 125 gram bloem gemengd met 1 theelepel bakpoeder.
- Nutella: Appelstroop of chocolade pasta zijn ook prima keuzes.
- M&M's: Smarties zijn een goed alternatief voor M&M's. Of gebruik Jelly Beans.
- Dropveters: In plaats van dropveters kun je ook aardbeien snoepveters gebruiken.
- Kamertemperatuur: De cupcakes kun je, als ze nog niet zijn versierd, twee dagen bij kamertemperatuur bewaren. Bewaar ze in een luchtdichte zak of doos.
- Diepvries, niet versierd: Je kunt de cakes, niet versiert, ook invriezen. Gebruik een luchtdichte doos. Zo blijven ze wel één maand goed. Laat ze bij kamertemperatuur ontdooien.
- Wanneer de cupcakes zijn gedecoreerd eet je ze dezelfde dag nog op. Ze kunnen dan niet ingevroren worden.
Geef een reactie