De BESTE en lekkerste spinnen cupcakes voor Halloween. De cupcakes zijn luchtig, zacht en hebben een heerlijke vanille smaak. En na het bakken in de oven maak je de spinnen topping griezelig eenvoudig. Simpel en snel. Een heerlijke traktatie voor Halloween.
Zondag bakdag! En vandaag een spookachtige lekkernij. Ik zag dit idee langskomen bij de website taste of home en dit is mijn eigen spinnen cupcake variant. Zelf vond ik ze supergelukt! Ze waren simpel, snel klaar en een groots effect! Wij gaan ze zeker maken op Halloween avond.

- Boter, suiker, zelfrijzend bakmeel en eieren - De basis ingrediënten voor een vanille (cup)cake.
- Nutella - een heerlijke romige pasta van chocola en hazelnoot die je bij kamertemperatuur perfect kunt uitsmeren. Je kunt eventueel ook gewone chocolade pasta gebruiken.
- Hagelslag - melk of pure chocolade, wat je het lekkerste vind. Strooi de hagelslag over de Nutella en druk ligt aan.
- M&M's - Lekkere chocolade M&M's, je gebruikt ze voor de ogen. Ik gebruik de kleuren groen en rood voor een mooi effect. Je kunt eventueel ook smarties gebruiken.
- Dropveter - Hiermee maak je de poten van de spinnen cupcakes. Je kunt eventueel ook rode aardbeien veters gebruiken.
Een recept dat je makkelijk kunt printen vind je onderaan dit blog terug.
Stap 1 - Maak het cupcake beslag
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de papieren cupcake vormpjes in de bakvorm.
- Mix de boter met de suiker drie minuten.
- Voeg het vanille-extract en de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Mix nog twee minuten.
- Zet de mixer op lage stand en voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe. Schenk dan de melk erbij en voeg de rest van het bakmeel toe. Stop met mixen als het meel is opgenomen.
Stap 2 - Verdeel het beslag over de vormpjes. Verdeel met een lepel of een ijsschep het beslag over de papieren bakvormpjes. Bak de cupcakes 20 minuten in de oven. Voor een extra scary effect gebruik je voor de spinnen cupcakes donkere papieren vormpjes.
Stap 3 - Controleer of de cupcakes gaar zijn en laat afkoelen.
- Controleer of de cupcakes gaar zijn door met een saté prikker in het midden van de cake te prikken. Komt de prikker er droog en schoon uit, dan zijn ze gaar.
- Laat de cupcakes vijf minuten staan en haal ze dan uit de vorm. Laat ze afkoelen naar kamertemperatuur op een rooster. (Goed laten afkoelen anders loopt de topping er vanaf).
Stap 4 - Versier de cupcakes
- Smeer de bovenkant van de cupcakes in met Nutella.
- Strooi hagelslag over de bovenzijde van de cupcakes. Druk dat licht aan, zodat het goed blijft zitten.
- Maak met een saté prikker gaatjes in de cupcakes. Knip een stukje dropveter af (ongeveer drie cm) en stop dat in het gaatje. Herhaal dat vier keer aan beide zijdes.
- Pak twee M&M's en druk die in de hagelslag. Nu zijn de spinnen cupcakes klaar!
Vind je deze spinnen cupcakes een leuk idee voor Halloween? Dan heb ik hier nog meer inspiratie!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlHalloween cupcakes
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- muffin/cupcake vorm
- Halloween papieren cupcake bakvormpjes
- Handmixer
Ingrediënten
Cupcakes
125 gram suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanille-extract
2 eieren maat L
2 eetlepels melk
Versieren
4 eetlepels hagelslag puur of melk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zet de papieren vormpjes in het bakblik.
Cupcake beslag
- Mix de boter met de suiker in drie minuten luchtig.
- Voeg het vanille-extract en de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Mix nog twee minuten.
- Zet de mixer laag en voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel, de melk en de rest van het meel toe. Zet de mixer uit, wanneer het meel is opgenomen.
- Verdeel het beslag over de vormpjes (ongeveer tot â…” vullen) en zet de bakvorm in de oven.
- Bak gedurende 20 minuten.
- Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn.
- Laat afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.
Versieren spinnen cupcakes
- Smeer de bovenkant van de cupcake in met een laagje pasta.
- Strooi de hagelslag erop. Druk licht aan.
- Knip de dropveters in kleine stukjes van ongeveer drie cm (je hebt per cupcake acht stukken nodig).
- Steek met een sateprikker 8 gaten voor de poten in de cupcake en prik een stukje dropveter erin.
- Smeer op de M&M (op de zijde met de witte letter) wat pasta. Plak twee M&M's op de cake (de ogen).
Opmerkingen:
- De cupcakes kun je, als ze nog niet zijn versiert, twee dagen bij kamertemperatuur bewaren. Bewaar ze in een luchtdichte zak of doos.
- Je kunt de cakes, niet versiert, ook invriezen. Gebruik een luchtdichte doos. Zo blijven ze wel één maand goed. Laat ze bij kamertemperatuur ontdooien.
- Wanneer de cupcakes zijn gedecoreerd eet je ze dezelfde dag nog op. Ze kunnen dan niet ingevroren worden.
Geef een reactie