Maiskolf van de BBQ. Eén van de makkelijkste groentegerechten van de grill. Leg de maiskolven op een stuk aluminiumfolie, bestrijk met boter (eventueel met een smaakje) en wat zout en peper. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg 15 minuten op de BBQ. En je hebt romige, zoete mais die superlekker smaakt.
Maiskolf van de BBQ
Een heerlijk bijgerecht dat echt heel makkelijk te maken is voor op de BBQ. De mais gaar je in aluminiumfolie. Daar heb ik zelfgemaakte whisky Maple boter bij gedaan om dat de boter ervoor zorgt dat de mais niet uitdroogt en een heerlijke botersmaak geeft aan de mais.
Na het garen, kun je de mais nog een minuutje of drie grillen, zodat je ook die rokerige BBQ smaak krijgt. Dit is een recept dat je een keer uitprobeert en waar je vervolgens steeds meer van moet maken, omdat iedereen dit zo lekker vindt!
Wat heb je nodig voor Boterzachte Mais op de BBQ?
Om deze Mais van de BBQ met Maple Whisky Boter zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Maiskolven - In dit recept zijn ongekookte maiskolven gebruikt. Heb je gekookte maiskolven dan hoef je ze maar 8 minuten te garen.
- Boter - Ongezouten roomboter op kamertemperatuur (dan mengt het beter met Maple en Whisky).
- Maple Syrup - Een suikersiroop die wordt gewonnen uit de Esdoorn (Maple Tree). Het heeft een lichtbruine, zachte karamelsmaak.
- Whisky - Gebruik een rokerige whisky (Bourbon), die smaakt hier heerlijk bij.
- Zout en Peper - Om het zoete in balans te brengen.
Hoe maak je Gekarameliseerde Maiskolf van de BBQ?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Maak de boter door deze te mengen met whisky en Maple syrup.
- Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie en bestrijk hem met de helft van de botermix. Vouw dicht en leg 15 minuten op een hete grill. Herhaal voor de tweede maiskolf. Verwijder de folie en leg de maiskolven drie minuten op de BBQ.
Garneer (volledig optioneel) de maiskolven met fijngehakte peterselie.
Serveer bij elke BBQ. Een paar gerechten die heerlijk zijn hierbij: Aardappelsalade met Mayonaise, Gehaktspiesjes met Bacon en een Varkenshaas en Kip Shaslick.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 4 eetlepels Boter kamertemperatuur
- 2 eetlepels Maple syrup
- 1 eetlepel Whisky rokerig, Bourbon
- 2 Maiskolven ongekookt of gekookt
- zout en peper
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt, optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Meng in een kommetje de boter, Maple syrup en whisky.4 eetlepels Boter, 2 eetlepels Maple syrup, 1 eetlepel Whisky
- Leg een maiskolf op een stuk aluminiumfolie. Bestrijk met de helft van de boter.2 Maiskolven
- Breng op smaak met zout en peper.zout en peper
- Vouw het aluminiumfolie dicht (een pakketje) en herhaal voor de tweede maiskolf.
- Leg de aluminiumfolie pakketjes 15 minuten op een hete BBQ.
- Vouw de pakketjes voorzichtig open, bestrijk de mais nog eens met de gesmolten boter en leg op de hete grill.
- Laat 3 minuten grillen, waarbij je af en toe draait. Haal van de BBQ en serveer.
- Optioneel: bestrooi met fijngehakte peterselie.1 eetlepel peterselie
Opmerkingen:
- Koelkast - Verpak de overgebleven mais in plastic folie of bewaar in een afgesloten doos gedurende maximaal 2 dagen.
- Diepvries - Verpak de mais in folie en vervolgens in een diepvrieszak of doos. Zo blijft hij tot 6 maanden goed.
- Opwarmen magnetron- De mais kun je opwarmen in de magnetron. Besprenkel de mais een klein beetje met water en leg in een schaaltje. Zet deze in de magnetron en zet die telkens gedurende 20 seconde aan. Controleer tussendoor of hij warm is. Anders herhaal je het nog een keer.
- Opwarmen oven - Leg de maiskolven in een ovenschaal, dek die af met aluminiumfolie en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 °C. Na 5 minuten is de mais warm. Eventueel opnieuw bestrijken met boter (als je dat lekker vindt).
Geef een reactie