Dit zijn de perfecte aardappels uit de oven met Tijm en Knoflook. Want deze aardappels moeten zacht van binnen en krokant van buiten zijn. En perfect gekruid. Dit recept lukt altijd! Een Top-recept dat iedereen lekker vind.
Aardappels uit de Oven met Tijm en Knoflook
Ben je op zoek naar een lekker recept voor aardappels uit de oven? Dit bijgerecht met knoflook en tijm is echt een super lekker recept en heel eenvoudig te maken. En je zult verstelt staan van het resultaat. Je krijgt een heerlijke knapperige buitenkant en een zachte binnenkant.
De truck van dit recept is om de aardappeltjes voor te koken. Daardoor krijgen ze de zachte binnenkant. Door ze na het koken meteen droog te stomen, wordt de buitenkant in de oven super krokant. Echt niet overslaan dus.
De geroosterde aardappeltjes met een vleugje knoflook gecombineerd met tijm en olijfolie op je bord en je waant je zo in één van die heerlijke zomerdagen in Italië. Ik in ieder geval wel.
Wanneer je ze uit de oven haalt, bestrooi je ze met wat grof zeezout voor nog meer smaak. En serveer ze bij een heerlijke stukje vlees, zoals biefstuk chimichurry of heerlijke eendenborstfilet met honing balsamico saus. Daar kan dit recept altijd bij.
Krokant, lekker en smaakvolle aardappels uit de oven met tijm en knoflook! Een SUPER makkelijk recept om te maken.
Wat heb je nodig voor Tijm-Knoflook Aardappeltjes uit de Oven?
Om deze aardappels uit de oven met Tijm en Knoflook zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Aardappelen - Gebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een Bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.
- Knoflook - Omdat je de knoflook mee gaat bakken, gebruik je de biologische soort.
- Tijm - Gebruik verse tijm om veel smaak te geven aan deze ovenschotel. Je kunt de tijm ook door rozemarijn vervangen.
- Olijfolie - Omdat je weinig ingrediënten gebruikt is de smaak nog belangrijker. Gebruik dus een heerlijke olijfolie extra vierge voor dit recept.
- Zeezout - Bestrooi de oven aardappels met zeezout voor nog meer smaak. Grof zeezout is echt superlekker.
Hoe maak je Geroosterde Aardappeltjes met Tijm en Rozemarijn?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
Stap 1 - Verwarm de oven voor op 220 °C en zet de bakplaat meteen in de oven zodat hij heet wordt. Schil de aardappelen en halveer ze. Snij elke aardappel in partjes. Was de aardappelen.
Stap 2 - Breng een pan met ongeveer 5 cm water aan de kook. Voeg de aardappel partjes aan de pan toe. Kook de aardappelen tien minuten. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en laat goed heet worden.
Haal de aardappelpartjes met een schuimspaan uit het water en schep ze meteen in de koekenpan. Zo dampen ze snel droog (en krijg je die heerlijke krokante buitenkant en zachte binnenkant). Laat één minuut bakken in de pan en zet dan het vuur uit.
Stap 3 - Haal de hete bakplaat voorzichtig uit de oven en verspreidt de aardappelpartjes over de bakplaat. Voeg ook de knoflook en tijm toe en roer alles goed door. Zet de bakplaat nu 45 minuten in de oven tot de aardappels goudbruin zijn.
Haal de aardappels uit de oven en verwijder de knoflook. Leg die op een bord en druk met een vork de knoflookpulp uit de velletjes. Doe de aardappels in een schaal en meng met de knoflook pulp en tijm. Strooi wat zeezout op de aardappels en serveer.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 800 gram aardappelen kruimig, zoals Bintje, Doré of Eigenheimer
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 bol knoflook biologisch (voorkeur)
- 20 gram verse tijm
- zeezout naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 240 °C of 220 °C.
- Zet de bakplaat in de oven, zodat hij goed heet wordt.
- Breng een pan met ongeveer vijf cm water aan de kook.
Aardappels voorkoken
- Schil de aardappelen en halveer ze.800 gram aardappelen
- Snij elke aardappel vervolgens in partjes (diagonaal snijden), zodat je wedges krijgt.
- Kook de aardappelen 10 minuten in kokend water.
- Zet na acht minuten een koekenpan met de olijfolie op het vuur en laat goed heet worden.4 eetlepels olijfolie
- Haal de aardappels met een schuimspaan uit het hete water (laat goed uitlekken) en doe ze in de hete pan.
- Laat één minuut op hoog vuur bakken en zet dan het vuur uit.
Aardappels bakken in de oven
- Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven. Verdeel de aardappelpartjes uit de koekenpan over de bakplaat.
- Doe de knoflook en de tijm bij de aardappels en meng alles goed door.1 bol knoflook, 20 gram verse tijm
- Zet de bakplaat gedurende 45 minuten in de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en verwijder de knoflook. Leg de knoflook op een bord en druk met een vork de zachte knoflookpulp uit het velletje.
- Doe de aardappels en tijm in een schaal en doe er de knoflookpulp en het zeezout bij.zeezout
- Roer alles goed door en serveer!
Geef een reactie