Als je op zoek bent naar een heerlijk en eenvoudig BBQ-gerecht dat indruk maakt, kies dan deze surf en turf BBQ-spiesjes. Dit recept heeft de perfecte combinatie van sappige malse biefstuk en zachte garnalen en alles in één hap.
Deze spiesjes brengen het beste van land en zee samen op je bord, met minimale voorbereiding. Probeer ze uit en geniet van een ontspannen BBQ-avond met blije gezichten!
Zomerse Garnalen en Biefstuk Spiesjes met Citroen
Surf en turf op de barbecue, weet jij wat dat is? Een surf en turf is vlees gecombineerd met vis in één gerecht, in dit geval biefstuk met garnalen. In Amerika is het een gerecht dat je in bijna elk steakhouse kan krijgen en ook in Nederland zie je het steeds vaker op de kaart staan.
En omdat het zomer is heb ik een heerlijke BBQ-versie gemaakt van garnalen en biefstuk spiesjes afgewisseld met partjes citroen. Wat ik zo fijn vind aan deze spiesjes is dat ze heerlijk snel klaar zijn en elegant en luxe aanvoelen. De biefstuk is mals, de garnalen zacht en sappig, en het vleugje citroen zorgt voor een frisse smaak. Door de spiesjes te grillen op de BBQ krijg je een heerlijke rooksmaak.
Ingrediënten Surf en Turf Kebabs
- Garnalen: Kies grote garnalen of gepelde gamba’s, die zijn perfect om te grillen. Controleer voor gebruik of het darmkanaal eruit is. Een donker lijntje op de rug. Anders snij je het voorzichtig in en met de punt van je mes kun je het darmkanaal verwijderen. Even uitwassen en ze zijn klaar voor gebruik.
- Biefstuk: Kogelbiefstuk of voor een speciale gelegenheid is een lendenbiefstuk heel erg lekker. Snij de biefstuk in stukken van ongeveer 1 ½ x 1 ½ cm zodat ze tegelijk met de garnalen klaar zijn.
- Zonnebloemolie: Deze olie is neutraal en kan goed tegen hoge temperaturen. De garnalen, citroen en biefstuk plakken daardoor niet aan de grill.
- Citroen: Geeft een frisse smaak. Gebruik een biologische verse citroen voor de beste smaak.
Bereiding Spiesjes met Biefstuk, Garnalen en Citroen
Doe de biefstuk en garnalen in twee bakjes en besprenkel met zonnebloemolie. Meng zodat alles goed bedekt is. Pak een satéstokje en rijg er twee blokjes biefstuk op.
Daarna rijg je 2 garnalen, een partje citroen en nog eens 2 garnalen en tenslotte 2 bokjes biefstuk. Bestrooi met zout en peper. Grill de spiesjes 3-4 minuten aan elke kant tot de biefstuk medium gebakken is en de garnalen mooi roze zijn. Serveer de spiesjes met extra citroen voor nog meer smaak.
Top Tip
Belangrijk is, is dat je deze spiesen niet te ver van tevoren bereid om kruisbesmetting te voorkomen. Hygiëne is namelijk heel belangrijk bij dit recept.
Bewaar de vis en het vlees in gescheiden afgesloten bakjes en maak de spiesen net voor je ze op de grill legt. Doordat je ze voor je ze aan de spiesen rijgt even door de olie haalt, plakken ze niet aan de grill. Dat komt je gerecht zeker ten goede.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 16 grote garnalen darmkanaal verwijdert
- 400 gram biefstuk blokjes van 1 ½ x 1 ½ cm gesneden
- 1 citroen
- zeezout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de olie in een kommetje en meng de garnalen en biefstuk met de olie, zodat ze goed bedekt zijn.2 eetlepels zonnebloemolie, 16 grote garnalen, 400 gram biefstuk
- Halveer de citroen. Verdeel elke helft in 4 partjes.1 citroen
- Pak een satéstokje en rijg 2 blokjes biefstuk op het stokje.
- Prik 2 garnalen, een partje citroen en nog eens 2 garnalen aan het stokje en tenslotte weer twee stukjes biefstuk.
- Breng op smaak met zout en peper.zeezout en peper
- De spiesjes kun je rechtstreeks op de grill leggen, maar een grill schaaltje is makkelijk omdat het veel simpeler schoon te maken is.
- Grill 3-4 minuten, draai de spiesjes om en grill ook de andere zijde nog 3-4 minuten.
- Serveer met een partje citroen erbij, zodat iedereen zelf naar smaak het vlees kan kruiden.
Geef een reactie