Een surf en turf kebab op de barbecue. Met heerlijke garnalen en biefstuk. Mals gebakken en snel klaar. Heerlijk met dat warme weer.
Surf en turf op de barbecue, weet jij wat dat is? Een surf en turf is vlees gecombineerd met vis in één gerecht. Ik dacht altijd dat het een speciale soort vis of vlees was, maar dat is dus niet het geval. Alhoewel de kreeft biefstuk combinatie wel vaak genoemd wordt. De surf en turf heeft zijn origine in Noord-Amerika, waar het ook erg populair is. Je kunt het bijna in elk steakhouse eten. Maar ook in Nederland zie je het steeds vaker op het menu staan.
Let op
kruisbesmetting
Wat wel belangrijk is, is dat je deze spiesen niet te ver van te voren bereidt om kruisbesmetting te voorkomen. Hygiëne is namelijk heel belangrijk bij dit recept. Bewaar de vis en het vlees in gescheiden afgesloten bakjes en maak de spiesen net voor je ze op de grill legt. Doordat je ze voor je ze aan de spiesen rijgt even door de olie haalt, plakken ze niet aan de grill. Dat komt je gerecht zeker ten goede.
Kebab zonder
toevoegingen
Deze spiesen hebben niet veel smaakmakers nodig. Een beetje zout, wat peper en misschien een klein beetje citroensap (maar dat is geheel naar eigen smaak). En dan heb je een heel lekker bbq recept.
Tips
Gebruik je houten spiesen, laat ze dan minimaal 1 uur in water weken voordat je ze gaat rijgen. Dan verbranden de stokjes niet tijdens het barbecuen.
It's a good taste!
Surf en turf kebabs op de
barbecue
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSurf en turf kebabs van de barbecue
Apparatuur
- barbecue of grill
- 4 Spiesen
Ingrediënten
- 16 garnalen
- 400 gram biefstuk
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 citroen
- zout en peper (naar smaak. Zeezout is het lekkerst!)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Controleer de garnalen en verwijder eventueel het darmkanaal uit de rug van de garnaal.
- Snij de biefstuk in blokjes.
- Doe de olie in een kommetje en meng de garnalen en biefstuk met de olie, zodat ze goed bedekt zijn.
- Halveer de citroen. Verdeel elke helft in 4 stukken.
- Pak een satéstokje en rijg 2 blokjes biefstuk op een stokje.
- Prik 2 garnalen een partje citroen en nog eens 2 garnalen aan het stokje en tenslotte weer één of twee (afhankelijk van de hoeveelheid biefstuk die je nog over hebstukjes biefstuk.
- Bestrooi met zout en peper.
- De spiesjes kun je rechtstreeks op de grill leggen, maar een grill schaaltje is makkelijk omdat het veel simpeler schoon te maken is.
- Grill 3-4 minuten, draai de spiesjes om en grill ook de andere zijde nog 3-4 minuten.
- Serveer met een partje citroen erbij, zodat iedereen zelf naar smaak het vlees kan kruiden.
Geef een reactie