In dit cheesecake recept met witte chocola en passievrucht wordt de zoete cake gecombineerd met de fris zoetige smaak van de passievrucht en romige witte chocolade. Niet alleen een intense smaak, het ziet er ook nog prachtig uit.
Een cheesecake recept, daar zijn er al vele van. Maar deze is heel bijzonder, hij is gecombineerd met passievrucht en witte chocolade. De passievrucht bevat gele, geleiachtige vruchtvlees met pitjes (die je kunt eten) en de smaak is friszuur.
Passievruchten zijn te koop met een gerimpelde huid en met een gladde buitenkant. De gerimpelde variant is zoeter dan de gladde variant.
Al met al een heerlijke cake, waar je geen genoeg van zult krijgen.
- Een cheesecake lukt het beste wanneer je hem afbakt met onder- en bovenwarmte in plaats van hete lucht. Op die manier wordt zowel de binnenkant als de buitenkant gaar. Zou je hete lucht gebruiken dan gaart de buitenkant, terwijl de binnenkant nog koud is.
- Passievruchten bewaar je buiten de koeling. Snijdt de vrucht voor gebruik doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil.
- In het recept klop je eerst de iwitten stijf en daarna pas de vette producten (zoals de mascarpone en roomkaas). Eiwitten zullen bij sporen van vet namelijk niet stijfgeklopt kunnen worden. Zorg daarom ook altijd voor een vetvrije kom en mixhaken (was ze net voor gebruik nog even in heet water met wat afwasmiddel).
- Deze cheesecake kan prima 1 dag voor het eten bereidt worden. Hij wordt er zelfs nog lekkerder van! Bewaar hem na het maken in de koelkast tot gebruik. Doe echter de verse passievruchten net voor het serveren op de cake, dan blijft hij lekker smeuïg en droogt hij niet uit.
- In de koeling: tot 4 dagen houdbaar, verpakt in een afgesloten doos of zak
- In de diepvries: tot 6 maanden houdbaar, bewaard in een afgesloten diepvrieszak of doos.
🥘 Andere lekkere recepten

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Cheesecake recept met witte chocolade en passievrucht
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
- 75 gram koffie koekjes
- 50 gram boter ongezouten
- 100 gram witte chocolade
- 125 ml slagroom
- 250 gram roomkaas
- 200 gram mascarpone
- 4 eetlepels suiker
- 1 theelepels vanille extract
- 3 eieren maat L
- 1 passievrucht
Instructies
- Verhit de oven voor naar 150 graden Celsius.
- Vet een bakvorm in (van 26 cm) en leg onderin een bakpapier.
- Verkruimel de koekjes. Dat gaat makkelijk door ze in een zakje te doen en met een deegroller ze fijn te malen.
- Smelt de boter en meng die met de koekkruimels.
- Schep onderin de springvorm en druk de koekjes plat met de bolle kant van de lepel.
- Zet 15 minuten in de koeling.
- Maak ondertussen de cheesecake vulling.
- Doe witte chocola met de slagroom in een kom en verwarm het mengsel au-bain-marie (in een kom die boven kokend water hangt), tot de chocola is gesmolten.
- Haal boven het water vandaan en laat 5 minuten staan.
- Mix ondertussen de mascarpone en de roomkaas tot ze een glad mengsel vormen.
- Roer de eieren er één voor één door, dan de suiker en tenslotte het vanille extract.
- Schenk de licht afgekoelde witte chocolade room bij het kaasmengsel, en meng die er met een spatel door.
- Schenk dit op de koekjes bodem en plaats de cheesecake in de oven.
- Bak 90 minuten en zet dan de oven uit.
- Laat de cheesecake nog twee uur in de oven staan met gesloten deur.
- Vervolgens koel je de cheesecake gedurende de nacht in de koeling.
- Net voor het serveren snij je de passievrucht open en verspreid je het vruchtvlees over de bovenkant.
Opmerkingen:
- Een cheesecake lukt het beste wanneer je hem afbakt met onder- en bovenwarmte in plaats van hete lucht. Op die manier wordt zowel de binnenkant als de buitenkant gaar. Zou je hete lucht gebruiken dan gaart de buitenkant, terwijl de binnenkant nog koud is.
- Passievruchten bewaar je buiten de koeling. Snijdt de vrucht voor gebruik doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil.
- In het recept klop je eerst de iwitten stijf en daarna pas de vette producten (zoals de mascarpone en roomkaas). Eiwitten zullen bij sporen van vet namelijk niet stijfgeklopt kunnen worden. Zorg daarom ook altijd voor een vetvrije kom en mixhaken (was ze net voor gebruik nog even in heet water met wat afwasmiddel).
Geef een antwoord