Deze cheesecake met witte chocola en passievrucht is een heerlijke traktatie. De romige zoete smaak van de witte chocola is namelijk een perfecte combinatie met de frisse, lichtzure smaak van de passievrucht.
Een bodem van Bastognekoek, een zijdezachte cheesecake, het ziet er niet alleen prachtig uit met de gele passievrucht aan de bovenkant, maar het smaakt heerlijk. Hier zeg je geen nee tegen!
Witte Chocolade Cheesecake met Passievrucht
Ik ben dol op cheesecake in alle soorten en smaken. Brownie Cheesecake, fruitige bosbessen cheesecake of in kleine vorm als Chocolade cheesecake cupcakes. Echt je mag me er 's nachts wakker voor maken.
En ze zijn ook nog eens echt makkelijk te maken. De bodem is gemaakt van verkruimelde Bastognekoek met gesmolten boter. Erop een romige cheesecake van roomkaas, mascarpone en witte chocola. Dat bak je af in de oven en dan presenteer je hem met passievrucht. En dat geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar ook een mooie presentatie. Probeer deze verwennerij zelf!
Top Tips Passievruchten
- Passievruchten zijn te koop met een gladde buitenkant, maar ook met gerimpeld vel. De gerimpelde variant is het zoetst.
- Passievruchten bewaar je bij kamertemperatuur. Om het vruchtvlees uit de vrucht te krijgen, snij je hem doormidden en lepel je het vruchtvlees eruit.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram Bastogne koeken
- 75 gram boter ongezouten
- 100 gram witte chocolade
- 125 ml slagroom
- 250 gram roomkaas haal 30 minuten voor gebruik uit de koeling
- 200 gram mascarpone haal 30 minuten voor gebruik uit de koeling
- 3 eieren maat L
- 4 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 passievrucht
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit de oven voor naar 150 °C
- Vet een bakvorm in (van 26 cm) en leg onderin een bakpapier.
- Verkruimel de koekjes. Dat gaat makkelijk door ze in de keukenmachine fijn te malen. Lukt dat niet, dan kun je ze ook in een plastic zakje stoppen en verkruimelen door er met een deegroller op te slaan.200 gram Bastogne koeken
- Smelt de boter en meng die met de koekkruimels.75 gram boter
- Schep de koekmix onderin de springvorm en druk de koekjes plat met de bolle kant van de lepel.
- Zet 15 minuten in de koeling.
- Maak ondertussen de cheesecake vulling: Doe witte chocola met de slagroom in een kom en verwarm het mengsel au bain-marie (in een kom die boven kokend water hangt), tot de chocola is gesmolten.100 gram witte chocolade, 125 ml slagroom
- Haal boven het water vandaan en laat 5 minuten staan bij kamertemperatuur.
- Mix ondertussen de mascarpone en de roomkaas tot ze een glad mengsel vormen.250 gram roomkaas, 200 gram mascarpone
- Roer de eieren er één voor één door, dan de suiker en tenslotte het vanille-extract.3 eieren, 4 eetlepels suiker, 1 theelepel vanille-extract
- Schenk de licht afgekoelde witte chocolade room bij het kaasmengsel, en meng die er met een spatel door.
- Schenk dit op de koekjes bodem en plaats de cheesecake in de oven.
- Bak 90 minuten en zet dan de oven uit, maar maak de deur niet open. Laat de cheesecake nog twee uur in de oven staan met gesloten deur.
- Vervolgens koel je de cheesecake gedurende de nacht in de koeling.
- Net voor het serveren snij je de passievrucht open en verspreid je het vruchtvlees over de bovenkant.1 passievrucht
Opmerkingen:
- Deze cheesecake kan 1 dag voor het serveren worden bereid. Hij wordt dan zelfs nog beter! Bewaar de cheesecake in de koelkast tot gebruik. Voeg voor het serveren van de taart gewoon de verse passievrucht toe, zo blijft hij mooi glad en droogt hij niet uit.
- In de koelkast: maximaal 3 dagen houdbaar, afgedekt bewaard.
- In de vriezer: maximaal 3 maanden, bewaard in een afgesloten diepvrieszak of doos. Of gewikkeld in 2 lagen plasticfolie.
Geef een reactie