Frambozentaartjes die echt makkelijk te maken zijn en er geweldig uit zien. Dat zou het ultieme gebakje zijn. Deze frambozentaartjes maak je binnen 10 minuten. Ze hebben een heerlijk zoete frambozen smaak, op een romig mascarpone bedje. Bestrooid met citroen en munt suiker is dit simpel weg een zalige lekkernij!
Frambozentaartjes
Zoete frambozen, frisse munt, lichtzure citroen en romige mascarpone. De ideale combinatie voor een verwennerij. Het geheel is neergelegd op een zandgebak bodem, die je kant-en-klaar kunt kopen, maar natuurlijk ook heel eenvoudig zelf kunt maken.
Als je besluit om deze verwennerij te maken, dan weet ik zeker dat je hiervan zult genieten. Want het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook tongstrelend.
Jump to:
Wat heb je nodig voor makkelijke Frambozentaartjes met Mascarpone?
Om deze frambozentaartjes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Zandgebak - Koop het kant-en-klaar of maak het zelf via het bijgevoegde recept.
- Mascarpone - een zachte en rijke roomkaas die de mousse erg romig maakt.
- Vanille-extract - Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
- Slagroom - Gebruik slagroom, die je kunt kloppen. Hierdoor wordt de mousse luchtig.
- Maple Syrup - Een suikersiroop die wordt gewonnen uit de Esdoorn (Maple Tree). Het heeft een lichtbruine, zachte karamelsmaak.
- Frambozen - Zoet, zacht en heerlijk sappig. Was ze niet, wrijf ze hooguit schoon met een vochtig papiertje. Verwijder met de hand eventueel blaadjes of steeltjes.
- Citroenen - Vers geperst citroensap. Daar kan niets tegenop. Of gebruik vers limoensap (ook uitstekend)
- Suiker - Zoet de mascarponeroom
- Muntblaadjes - dit zoete kruid geeft een verkoelend effect in je mond als je het eet. Dit zorgt voor een echte smaakexplosie!
Hoe maak je deze makkelijke taartjes met Frambozen, Citroen en Mascarpone?
Een printbaar recept met stap-voor-stap-beschrijving vind je onderaan deze blog. Wil je de zandgebakjes zelf maken? Kijk dan in de receptenkaart voor de ingrediënten en de beschrijving.
- Doe suiker, citroen rasp en munt in een keukenmachine en maal de suiker fijn.
- Schenk de slagroom, vanille-extract en Maple syrup in een grote kom en schep de mascarpone erbij. Mix tot de room stijf is.
- Schep het roommengsel in het zandgebakje (1 à 2 eetlepels) en leg er drie tot vijf frambozen op.
- Bestrooi met de citroensuiker.
Serveer meteen!
Garneer eventueel met extra muntblaadjes.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Recept
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Zandgebak bodems (optioneel)
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram suiker
- ⅛ theelepel zout
- 125 gram boter koud, in blokjes geneden
Mascarpone room
- 125 gram mascarpone
- 100 ml slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eetlepels maple syrup
Topping
- 75 gram suiker
- 1 theelepel citroenrasp
- 5 blaadjes verse munt
- 6 zandgebakjes zelfgemaakt via het recept of kant-en-klaar gekocht
- 100 gram Frambozen vers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zandgebak bodems (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
- Vet de bakvormpjes in met boter. Je kunt een cupcake vorm, brioche vorm of gewoon een mooie bakvorm als bodem gebruiken.
- Meng in een kom het zelfrijzende bakmeel, suiker en zout.160 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram suiker, ⅛ theelepel zout
- Doe dat in de mengkom van een keukenmachine met mes en meng de blokjes boter erdoor, tot je een samenhangend deeg hebt. Heb je geen keukenmachine, snij de boter dan met messen door het deeg.125 gram boter
- Druk het deeg in de vormpjes en laat het 15-30 minuten goed koud worden in de koelkast.
- Leg een bakpapiertje in de vormpjes en vul dat met bak erwten (dat heet blind bakken en dat zorgt ervoor dat de bodem niet gaat bollen).
- Bak 20 minuten, haal het bakpapier weg en bak nog eens 5 minuten tot de zandgebakjes mooi bruin zijn.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Mascarpone room
- Doe de slagroom, mascarpone, Maple syrup en het vanille-extract in een kom.125 gram mascarpone, 100 ml slagroom, 1 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels maple syrup
- Meng met de mixer tot de room bijna stijf is.
Citroen munt suiker Topping
- Schep de suiker, citroen schil rasp en munt in een keukenmachine met mes.75 gram suiker, 5 blaadjes verse munt, 1 theelepel citroenrasp
- Maal de suiker fijn.
Frambozen taartje met citroen
- Leg het zandgebakje voor je neer en schep de room erin.6 zandgebakjes
- Verdeel frambozen over de room.100 gram Frambozen
- Strooi er wat citroen suiker overheen.
Opmerkingen:
Je kunt de diverse ingrediënten wel heel goed voorbereiden.
- Wanneer je zelf de bodems bakt kan dat tot 2 dagen van tevoren. Bewaar luchtdicht bij kamertemperatuur.
- De suiker kun je tot 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdicht bakje bij kamertemperatuur.
- Klop het roommengsel. Dit kan tot één dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koeling.
- De frambozen kunnen in de ochtend worden schoongeveegd. Bewaar in de koeling tot gebruik.
Geef een reactie