Zin in een heerlijk gebakje dat er feestelijk uitziet, maar toch makkelijk te maken is? Dan zijn deze frisse frambozengebakjes met mascarponeroom perfect! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en binnen 10 minuten staan ze op tafel.
De combinatie van romige mascarpone, zoete frambozen en een knapperige zandgebak bodem maakt ze onweerstaanbaar. Luchtig, fris en lekker smeuïg. Perfect voor een high tea, een feestje of gewoon bij de koffie.

Zelf Zandgebak Maken met Romige Vulling
Zie jij ze alweer hangen aan de struiken. Die sappige frambozen, zoet en zo vol van smaak. Ik loop elke dag langs mijn frambozenstruik en hij hangt echt helemaal vol. Daar moet ik wat mee gaan doen, maar het is een drukke maand. Dus dan maar een heel makkelijk recept.
Heb jij ook een frambozenstruik vol rijpe frambozen? Dan is dit het perfecte recept (of je koopt ze in de winkel want ze zijn in het seizoen!) Heb je geen tijd om ingewikkeld te bakken? Geen probleem! Dit recept is supermakkelijk.
Frambozen en mascarpone zijn al eeuwenlang een bekende combinatie. Wist je dat de oude Romeinen al frambozen aten? En dat mascarpone uit de Italiaanse keuken komt? Deze taartjes geven daar een moderne twist aan, met een vleugje citroen en munt voor extra frisheid.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
Zandgebak bodems (optioneel)
- 160 gram zelfrijzend bakmeel
- 75 gram suiker
- ⅛ theelepel zout
- 125 gram boter, koud, in blokjes geneden
Mascarponeroom
- 125 gram mascarpone
- 100 ml slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- 4 eetlepels maple syrup
Topping
- 75 gram suiker
- 1 theelepel citroenrasp
- 5 blaadjes verse munt
- 6 zandgebakjes, zelfgemaakt via het recept of kant-en-klaar gekocht
- 100 gram Frambozen, vers
Instructies
Zandgebak bodems (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
- Vet kleine bakvormpjes in met boter. Cupcakevormpjes werken ook goed.
- Meng bakmeel, suiker en zout in een kom.160 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram suiker, ⅛ theelepel zout
- Voeg de boter toe en mix tot een samenhangend deeg. Geen keukenmachine? Gebruik twee messen om de boter door het deeg te snijden.125 gram boter
- Druk het deeg in de vormpjes en zet 15-30 minuten in de koelkast.
- Leg bakpapier op het deeg en vul met rijst of bakbonen (blind bakken).
- Bak 20 minuten, verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Laat de bodems afkoelen.
Mascarponeroom
- Doe mascarpone, slagroom, maple syrup en vanille-extract in een kom.125 gram mascarpone, 100 ml slagroom, 1 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels maple syrup
- Klop met een mixer tot de room bijna stijf is.
Citroen munt suiker Topping
- Doe suiker, citroenrasp en muntblaadjes in een keukenmachine.75 gram suiker, 5 blaadjes verse munt, 1 theelepel citroenrasp
- Maal tot een fijne, frisse suiker.
Frambozengebakjes maken
- Vul de zandgebakjes met mascarponeroom.6 zandgebakjes
- Verdeel de frambozen erover.100 gram Frambozen
- Strooi de citroen-muntsuiker eroverheen.
Opmerkingen
- Vervang frambozen door aardbeien of blauwe bessen.
- Voeg een scheutje honing toe aan de mascarponeroom voor extra zoetheid.
- Bestrooi met gehakte pistachenoten voor een knapperige bite.
- Kamertemperatuur: Zandgebak bodems kun je 2 dagen van tevoren bakken en luchtdicht bewaren.
- Koelkast: Mascarponeroom en citroen-muntsuiker kun je 1 dag eerder maken en in een afgesloten bakje bewaren.
Geef een reactie