Apfelstrudel (oftewel appelstrudel) is een van oorsprong Oostenrijks gebak. Het is een laag kruidige appels omhult met een knapperige filodeeg.
Apfelstrudel (oftewel appelstrudel) is een van oorsprong Oostenrijks gebak. En niets anders dan hele dunne lage deeg waar de appels in zijn gerold. Met een klein beetje smaakmakers en wat paneermeel om het vrijgekomen vocht op te nemen (anders wordt de strudel klef en zeker niet krokant). Zorg er ook voor dat het deeg niet tussen de appel komt, want ook dan gaart het deeg niet volledig en wordt het vochtig. Een heel eenvoudig gerecht, met heel veel smaak.
Titel apfelstrudel (Appelstrudel)
Heb je dit recept gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Apfelstrudel - apfelstrudel
Equipment
Ingrediënten
- 1 eetlepel bruine suiker
- ½ theelepel koekkruiden
- 2 appels granny smith
- 1 eetlepel citroensap vers
- 5 velletjes filodeeg ontdooid
- 50 gram boter gesmolten
Notes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de bruine suiker met de koekkruiden.
- Schil de appels, haal de appelkern eruit en snijdt in blokjes.
- Besprenkel met citroensap.
- Leg een velletje filo deeg voor je en bestrijk met boter.
- Leg daar een tweede velletje boven op en bestrijk dat ook, herhaal dat voor de rest van de velletjes tot ze alle vijf op elkaar liggen.
- Aan een zijde van het deeg leg je de appels en rol het deeg vervolgens op tot een rol. Laat de onder en bovenzijde open.
- Bestrijk de bovenzijde met boter en bestrooi met het suiker kruiden mengsel.
- Leg de strudel op de bakplaat en zet die 45 minuten in de oven.
- Laat een minuut of 5 afkoelen en snijdt hem dan in stukjes.
- Lekker met vanille ijs en/of slagroom
Geef een reactie