Fris, licht zuur en heerlijk van smaak is deze komkommer salade. Door de dille en yoghurt krijgt het een heerlijke Grieks tintje.
Naast de salade spiesen heb ik ook een heerlijke komkommer salade geserveerd bij het Griekse buffet. Door het gebruik van yoghurt en dille krijg je heerlijke smaakmakers die echt bij de Griekse keuken horen. Door de yoghurt te mengen met echte fruitige olijfolie uit Griekenland, wordt het geheel nog wat luchtiger.
Omdat...
- je al yoghurt en olijfolie toevoegt wil je geen extra vocht van de komkommer. Je halveert daarom de komkommer en schraapt de zaadlijsten eruit.
- je echt all the way wilt gaan neem je Griekse romige yoghurt. Ga je voor de light versie dan pak je magere yoghurt die je een nacht laat uithangen in een kaasdoek. Je krijgt dan toch de romige smaak, maar iets minder calorieën.
- je de lekkerste olijfolie uit Griekenland wilt, neem je er één uit de streek Kalamata. Deze olijfolie is erg fruitig en past goed bij dit recept.
Tijdsplanning:
In de ochtend
- Maak de salade in de ochtend. Dek hem af met plastic folie en bewaar in de koeling tot het buffet start.
Recept Griekse komkommer dille yoghurt salade
Heb je deze komkommer dille yoghurt salade gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- koelkast
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 3 eetlepels olijfolie Grieks, lekker fruitig
- 5 takjes dille vers
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Was de komkommer en snijdt ze verticaal doormidden.
- Schraap met een lepel de zaden eruit.
- Snij de komkommer in halve maantjes van ongeveer 0.5 cm dik.
- Maak een marinade van de Griekse yoghurt en olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Ris de dille en meng de blaadjes door de yoghurt.
- Meng de marinade door de komkommer en laat alles minimaal 1 uur in de koeling op smaak komen.
Geef een reactie