Deze watermeloen hapjes met feta en munt zijn een goed voorbeeld van hoe je dit heerlijke stukje fruit, maakt tot een spectaculair verfrissend hapje. Eén van de meest verfrissende hapjes die je ooit gegeten hebt.
Een recept dat zeker aan te raden is voor een zomers etentje of cocktail party. Het is supereenvoudig en snel te maken en heeft een verrassende WOW-factor. Vergeet dure amuse hapjes en ga voor deze lekkernij.
Watermeloen
Meloen is er in allerlei soorten en maten, maar een geval apart is toch wel de watermeloen. Met zijn mooie rode kleur, vol water en heerlijk zoet één van de toppers van het zomerseizoen. Watermeloen wordt dan ook elk jaar populairder. Zeker nu de pitloze varianten goed verkrijgbaar zijn. Dezelfde smaak en veel minder troep.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 limoenen
- 2 citroenen
- ½ watermeloen pitloos
- 100 gram feta kaas
- 15 gram verse munt blaadjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Rasp de schil van één limoen. Pers alle limoenen en citroenen uit. Meng het sap in een kom.2 limoenen, 2 citroenen
- Snij de meloen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.½ watermeloen
- Marineer ze in het limoen-citroensap, gedurende minimaal 2 uur.
- Keer de meloen af en toe om, zodat de smaak aan alle zijde goed kan intrekken.
- Leg een blokje meloen op een amuse lepel of schaal en verkruimel de feta over de meloen.100 gram feta kaas
- Garneer met blaadjes munt en limoenrasp.15 gram verse munt
- Serveer koud.
Annick says
Ga ik volgende week zeker uitproberen op een verjaardagsfeestje
Andréa says
Lekker! En smakelijk!