Deze hapjes met watermeloen zijn een goed voorbeeld van hoe je dit heerlijke stukje fruit, maakt tot een spectaculair verfrissend hapje. Eén van de meest verfrissende hapjes die je ooit gegeten hebt. Een recept dat zeker aan te raden is voor een zomers etentje of cocktail party. Het is super eenvoudig en snel te maken en heeft een verrassende WOW factor. Vergeet dure Amuse hapjes en ga voor deze lekkernij.
Het is de laatste dag van de maand en dus de bedoeling dat ik de foodblogswap post. Ik mocht namelijk koken van het blog whatmomwouldcook, waar de kunst van het koken van alle moeders over de hele wereld in de spotlight worden gezet. Superleuk idee!
Snel, verrassend en makkelijk recept
Na wat rondkijken koos ik voor watermeloen hapjes met feta en munt. Snel klaar en de smaak was verrassend. Dit is een heerlijk hapje als amuse voordat je een diner (of bbq) geeft of als cocktail hapje bij een feestje.
Watermeloen
Meloen is er in allerlei soorten en maten, maar een geval apart is toch wel de watermeloen. Met zijn mooie rode kleur, vol water en heerlijk zoet één van de toppers van het zomerseizoen. Watermeloen wordt dan ook elk jaar populairder. Zeker nu de pitloze varianten goed verkrijgbaar zijn. Dezelfde smaak en veel minder troep.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWatermeloen hapjes met feta en munt
Ingrediënten
- ½ watermeloen (pitloos)
- 2 limoenen
- 2 citroenen
- 100 gram feta
- 15 gram munt (blaadjes)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Rasp de schil van één limoen.
- Pers de limoenen en citroenen uit.
- Meng het sap in een kom.
- Snij de meloen in blokjes van ongeveer 2 x 2cm.
- Marineer ze in het limoen citroen sap, gedurende minimaal 2 uur.
- Keer de meloen af en toe om, zodat de smaak aan alle zijde goed kan intrekken.
- Leg een blokje meloen op een amuse lepel of schaal en verkruimel de feta over de meloen.
- Garneer met blaadjes munt en limoen rasp.
- Serveer koud.
Annick says
Ga ik volgende week zeker uitproberen op een verjaardagsfeestje
Andréa says
Lekker! En smakelijk!