Wanneer je op zoek bent naar een makkelijk witte chocolade lavendel bonbons recept dan is dit recept met een lavendel ganache een aanrader. Je smelt wat chocola, vult de vorm, maakt een makkelijke ganache en dekt het af met witte chocola. Een echt SIMPEL recept. En als je er een op hebt, blijf je maar pakken (een gewaarschuwd mens telt voor twee 😉 )
Witte Chocolade Lavendel Bonbons Zelf Maken
Ik maak er geen geheim van, voor een gerecht met chocola kun je me wakker maken. Puur, melk of witte chocola, ik draai er mijn neus niet voor weg.
En soms wil je dan iets anders dan een ‘normale’ reep. Ik heb al een heerlijk recept voor chocolaatjes met karamel op mijn blog staan, maar nog niets met witte chocola. Daar gaat vandaag verandering in komen met deze witte chocolade lavendel bonbons.
Deze bonbons wil je zelf maken, want het is een makkelijk recept. Een leuk cadeautje om mee te nemen als housewarming gift of bij een verjaardag (er is toch niet leuker dan iets zelfgemaakts mee te nemen). De ingrediënten zijn allemaal goed verkrijgbaar en je weet precies wat er in zit. En alles wat er over is, kun je zelf opeten!
Top Tip
Lavendel is een zomer product, maar geen probleem. In de winter kun je ook kaneel of steranijs als smaakmaker gebruiken. Of sinaasappelschil wanneer je een fruitige smaak wilt.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 200 gram witte chocolade
- 80 ml slagroom
- 1 eetlepel mascarpone
- 2 eetlepels boter
- 4 takjes lavendel
- 60 gram pure chocolade tenminste 70 % cacao
- fijne kristalsuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Smelt ongeveer 150 gram witte chocolade au bain-Marie.200 gram witte chocolade
- Giet de chocolade in de vorm en zet deze 1 minuut in de koelkast.
- Giet de niet uitgeharde chocola uit de vorm. Je zou dan een dun laagje chocolade over moeten houden.
- Zet de vorm minstens 15 minuten in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
- Breng ondertussen de slagroom, mascarpone en roomboter aan de kook en zet het gas uit.80 ml slagroom, 1 eetlepel mascarpone, 2 eetlepels boter
- Leg 3 takjes lavendel in het roommengsel en laat het 10 minuten trekken.4 takjes lavendel
- Zeef het mengsel en vang op in een schaal. Klop de pure chocola door het roommengsel totdat die gesmolten is.60 gram pure chocolade
- Schenk de ganache in de vormpjes en zorg daarbij dat je de vormpjes niet te vol giet, want je moet ze nog met een laagje wit kunnen afsluiten. Blijf dus 2 mm onder de rand. Zet de vorm minstens 1 uur in de koelkast.
- Smelt het restant witte chocolade en giet dat voorzichtig over de bonbons in de vorm. Zet de bonbons 15 minuten in de koelkast.
- Pak wat suiker en wrijf het laatste lavendel takje met je vingers door de suiker. De suiker gaat lekker geuren en kleurt lichtpaars.fijne kristalsuiker
- Haal de bonbons uit de vorm en strooi de lavendelsuiker eroverheen. Decoreer met een lavendelbloemetje.
Opmerkingen:
- Koelkast: Verpak ze luchtdicht dan nemen ze geen geurtjes uit de koelkast over. Zo blijven ze tot een week goed.
- Diepvries: Verpak ze luchtdicht. Zo blijven ze tot 2 maanden goed.
Geef een reactie