Popcorn met karamel en witte chocola is een heerlijke, zoete snack die perfect is voor filmavonden en feestjes. De popcorn is knapperig, kleverig en licht. De karamel geeft een rijke boterachtige zoetheid die heerlijk is met de subtiele romige smaak van de witte chocola. En die combinatie zorgt ervoor dat je hier geen genoeg van kunt krijgen!

Karamel Popcorn met Witte Chocola
Soms hebben we met het gezin een filmavond. Lekker chillen op de bank, een leuke film aan en wat hapjes. En natuurlijk hoort daar altijd popcorn bij. Die maak ik bijna altijd zelf, want dat is eerlijk gezegd een fluitje van een cent.
Het start met de mais die je schudt in de hete olie. Na een minuutje kan het poffen beginnen. Het geluid van de maiskorrels die poppen is al een voorbode op de heerlijke snack die je aan het maken bent. En je kunt hem zo opdienen met wat poedersuiker, maar we gaan het nog leuker maken.
We gieten de karamel over de popcorn en bakken hem in de oven, zodat hij mooi, knapperig en luchtig wordt. Verzamel alle popcorn in een bak en rasp de witte chocola over de warme popcorn. En neem een hap. Geniet van de smaken van deze heerlijke popcorn!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Popcorn met Karamel en Witte Chocola
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 50 gram popcorn mais
- 3 eetlepels boter
- 1½ eetlepel stroop
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- ¼ theelepel vanille-extract
- ¼ theelepel baksoda
- 25 gram witte chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 °C of 140 °C
- Zet een pan (met deksel) met 2 eetlepels zonnebloemolie op het vuur en verwarm tot de olie goed heet is.2 eetlepels zonnebloemolie
- Voeg de mais toe, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.50 gram popcorn mais
- Na ongeveer 3 minuten hoor je pop geluiden, eerst wat langzaam en dat gaat steeds sneller, tot het ophoudt. Zet dan vlug het vuur uit. De popcorn is dan klaar.
- Doe de popcorn in een grote schaal en zorg dat je niet gepofte maiskorrels ertussen uit haalt.
- Doe de stroop, boter en bruine suiker in een pannetje en breng, terwijl je blijft roeren het mengsel aan de kook.3 eetlepels boter, 1½ eetlepel stroop, 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- Zet het vuur laag en sudder, terwijl je blijft roeren, nog ongeveer 4 minuten.
- Haal van het fornuis en voeg eerst het vanille-extract en dan het zuiveringszout toe (het mengsel verandert van kleur en schuimt licht), roer alles goed door.¼ theelepel vanille-extract, ¼ theelepel baksoda
- Giet de karamel over de popcorn en meng alles goed door elkaar zodat alle popcorn bedekt is.
- Pak een bakplaat en spreid de popcorn over de bakplaat, zoveel mogelijk in een laag en bak alles 15 minuten in de oven.
- Doe de warme popcorn terug in de schaal en schaaf met een dunschiller witte chocola over de popcorn. Nogmaals goed doormengen en serveren!25 gram witte chocolade
Opmerkingen
- Zout: Strooi een snufje zeezout door de karamel
- Spicy: Voeg een snufje cayennepeper toe aan de karamel voor een pittige twist. De combinatie van zoet en pittig is verrassend en heel lekker.
- Noten: Hak walnoten, pecannoten of pistachenoten fijn en meng ze tegelijk met de witte chocola door de popcorn. Zo blijven ze lekker knapperig.
Geef een reactie