Popcorn met karamel saus en witte chocolade. Lekker voor een heerlijk avondje film. Wie heeft daar zin in?
Wat is er heerlijker dan op Zondagavond op de bank naar een mooie film te kijken met een heerlijk bakje popcorn erbij? Met deze popcorn sla je de plank zeker niet mis. Hij is lekker en makkelijk te maken!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlPopcorn met karamel saus en witte chocolade
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 50 gram mais (voor popcorn)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels boter
- 1½ eetlepel stroop
- 125 gram bruine suiker
- ¼ theelepel vanille-extract
- ¼ theelepel zuiveringszout
- 25 gram Witte chocolade
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Zet een pan (met deksel) met 2 eetlepels zonnebloemolie op het vuur en verwarm tot de olie goed heet is.
- Voeg de mais toe, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.
- Na ongeveer 3 minuten hoor je pop geluiden, eerst wat langzaam en dat gaat steeds sneller, tot het ophoudt. Zet dan vlug het vuur uit. De popcorn is dan klaar.
- Doe de popcorn in een grote schaal en zorg dat je niet gepofte mais korrels ertussen uit haalt.
- Doe de stroop, boter en en bruine suiker in een pannetje en breng, terwijl je blijft roeren het mengsel aan de kook.
- Zet het vuur laag en sudder, terwijl je blijft roeren, nog ongeveer 4 minuten.
- Haal van het fornuis en voeg eerst het vanille-extract en dan het zuiveringszout toe (het mengsel verandert van kleur en schuimt ligt), roer alles goed door.
- Giet de karamel over de popcorn en meng alles goed door elkaar zodat alle popcorn bedekt is.
- Verspreid de popcorn over de bakplaat en bak alles 15 minuten in de oven.
- Doe terug in de schaal en schaaf met een dunschiller witte chocola over de popcorn.
- Nogmaals goed doormengen en serveren!
Geef een reactie