Chocolaatjes met karamel en zeezout. Romige chocolade met een topping van karamel en een snufje zeezout. Hier kan je me elke dag voor wakker maken.
Wil je je geliefde met Valentijnsdag verrassen met een cadeau waar hij of zij echt blij van wordt. Iets wat je zelfgemaakt hebt en wat uit je hart komt.
Dan geef ik je deze tip: chocolaatjes met karamel en zeezout. Chocola is gezond (vooral de hele pure) en je wilt natuurlijk al het goeds voor jouw liefde. Chocola is betaalbaar, super lekker en vooral het maakt verliefd.
Als je chocola eet dan maakt je lichaam een stofje aan dat endorfine heet. Van endorfine wordt je gelukkig en als je gelukkig bent zul je eerder verliefd worden.
En wat is er nu mooier dan zelfgemaakt geluk te krijgen?

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Chocolaatjes met karamel en zeezout
Ingrediënten
- 50 gram kristalsuiker
- 200 gram chocola , puur, minstens 70 % cacao
- 2 theelepels zeezout, grof
Instructies
Karamel
- In een bakblik leg je een bakpapier.
- Gebruik een pan met dikke bodem en schep de kristalsuiker in de pan.
- Schud de pan zodat de suiker verdeelt over de bodem.
- Verwarm de pan totdat de suiker is opgelost.
- De suiker verkleurt van lichtbruin naar amberbruin. De temperatuur is dan tussen de 160 en 177 graden Celsius (gebruik een suiker thermometer om dit zeker te weten). Zet het vuur uit en schenk je karamel in het bakblik. (kijk goed uit want de karamel is gloeiend heet).
- Laat afkoelen en uitharden.
- Doe de karamel in een plastic zak en sla met een deegroller tot kleine stukjes.
Chocolaatjes
- Leg je chocolade vorm klaar op een bakplaat.
- Breek de chocola in kleine stukjes en smelt die au-bain-marie (verwarmen in een kom die boven kokend water hangt), tot alle chocolade gesmolten is.
- Zet de kom op het aanrecht en schenk ⅔ van het mengsel op een koud oppervlak, bij voorkeur een marmeren plaat, en strijk het met een pallet mes uit, zodat hij afkoelt en dikker wordt.
- Veeg bij elkaar, strijk nogmaals uit en doe de afgekoelde chocolade dan bij de warme chocolade in je kom en meng alles goed door. Meet of de chocola lauwwarm is, ongeveer 37 graden. De chocola is dan getemperd en klaar voor gebruik.
- Giet de chocola in de vormpjes, tik tegen de zijkant om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen en strijk de bovenkant glad.
- Verdeel, naar gelang je smaak, het zeezout en de karamelbrokjes over de chocolaatjes.
- Laat de chocolaatjes tenminste 4 uur uitharden op een koele plaats.
- Haal de chocolaatjes dan pas uit de vorm.
Geef een reactie