Een heerlijk recept voor Turks fruit met sinaasappel en walnoten. Met een lekkere karamel smaak gecombineerd met een nootje en een vleugje citrus. En de poedersuiker die je erop strooit smelt in je mond. Een superlekker Turks snoepje
Turks Fruit met Sinaasappel en Walnoten (Lokum)
Turks fruit is een zacht snoepje gemaakt met suiker en gelatine. Vaak met een rozensmaak en na het maken in vierkantjes gesneden. En altijd bestoven met poedersuiker/maizena wat smelt in je mond.
Dit Turkse Fruit wil je zelf maken omdat het zo makkelijk is, je hebt geen suikerthermometer nodig. Dit recept is al vaak gemaakt en lukt altijd! Het is volledig naar eigen smaak te maken. In plaats van sinaasappel kun je ook citroen of rozenwater gebruiken. De walnoten kun je vervangen door andere noten, gedroogde vruchten of weglaten.
En dit recept is makkelijk vegetarisch te maken door de gelatine te vervangen door 3 gram agaragar.
Top Tip
Bekleed het bakblik met plasticfolie en je kunt het Turks fruit veel makkelijker uit de vorm halen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 20 gram walnoten fijngehakt
- 8 blaadjes gelatine 12 gram gelatine poeder of 3 gram agaragar
- 200 gram suiker
- ½ theelepel citroensap
- 270 ml water
- 40 gram maizena + 1 eetlepel
- 1 theelepel vanille-extract
- 20 gram gekonfijte sinaasappelschil fijngesneden
- 3 eetlepels poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Rooster de walnoten op laag vuur in een droge pan tot ze heerlijk ruiken. Zet ze opzij.20 gram walnoten
- Week de gelatine in een bakje met ruim water.8 blaadjes gelatine
- Doe de suiker in een pan en voeg het citroensap en 150 gram water toe. Breng langzaam aan de kook.200 gram suiker, ½ theelepel citroensap, 270 ml water
- Meng 40 gram maizena met 120 ml koud water tot een glad papje. Schenk dat in de pan, terwijl je blijft roeren.40 gram maizena
- Knijp de gelatine uit en roer dat bij de inhoud van de pan. Laat alles op laag vuur 20 minuten doorkoken.
- Bekleed de bakvorm met plasticfolie.
- Meng de poedersuiker met 1 eetlepel maizena.
- Bestuif de folie licht met het poedersuiker / maizena mengsel.
- Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen.
- Voeg dan de sinaasappel, walnoten en vanille-extract toe en meng goed door.1 theelepel vanille-extract, 20 gram gekonfijte sinaasappelschil, 3 eetlepels poedersuiker
- Schenk dat in het bakblik.
- Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Laat alles 4 uur afkoelen tot het helemaal hard is.
- Snijd het Turks fruit in vierkantjes en bestuif met de rest van het poedersuiker / maizena mengsel.
Opmerkingen:
- Kamertemperatuur: in een luchtdicht bakje, maximaal een week.
Geef een reactie