Heerlijk turks fruit met sinaasappel en walnoten. Een heerlijke karamel smaak gecombineerd met een nootje. En de poedersuiker die je erop strooit smelt in je mond. Superlekker!
Turks fruit, mijn buurmeisje had dat vroeger wel eens. In mijn beleving heel erg zoet en plakkerig en niet helemaal mijn smaak. In die tijd althans.
Sinds wij verhuisden heb ik het nooit meer geproefd. En als ik het zag liggen ook niet meer geproefd. Toch een soort van dingetje geworden denk ik.
- In dit recept gebruik je gelatine. Dit recept is daardoor niet vegetarisch/vegan. Maar wanneer je de gelatine vervangt door 3 gram agar agar, dan heb je een vegan/vegetarische variant.
- Walnoten geven een heerlijke smaak aan dit recept. Je kunt dit ook vervangen door cranberries of blokjes chocola.
- Bekleed het bakblik met plastic folie en je kunt het turks fruit veel makkelijker uit de vorm halen.
- Turks fruit is vaak rood, omdat er kleurstof in gebruikt wordt. Maar dat kun je ook weglaten. Je krijgt dan een mooie gele kleur.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlTurks fruit met sinaasappel en walnoten
Ingrediënten
- 200 gram suiker
- ½ theelepel citroensap
- 270 ml water
- 40 gram maizena + 1 eetlepel
- 8 blaadjes gelatine (12 gram gelatine poeder of 3 gram agar agar)
- 1 theelepel vanille extract
- 20 gram sinaasappelschil (kandij, fijngesneden)
- 20 gram walnoten (fijngehakt)
- 3 eetlepels poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Rooster de walnoten op laag vuur in een droge pan tot ze heerlijk ruiken. Zet ze opzij.
- Week de gelatine in een bakje met ruim water.
- Doe de suiker in een pan en voeg het citroensap en 150 gram water toe. Breng langzaam aan de kook.
- Meng 40 gram maizena met 120 ml water tot een glad papje.
- Schenk dat in de pan, terwijl je blijft roeren.
- Knijp de gelatine uit en roer dat bij de inhoud van de pan.
- Laat alles op laag vuur 20 minuten doorkoken.
- Bekleed de bakvorm met plastic folie.
- Meng de poedersuiker met 1 eetlepel maizena.
- Bestuif de folie licht met het poedersuiker / maizena mengsel.
- Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen.
- Voeg dan de sinaasappel, walnoten en vanille-extract toe en meng goed door.
- Schenk dat in het bakblik.
- Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Laat alles 4 uur afkoelen tot het helemaal hard is.
- Snijdt het in vierkantjes en bestuif met de rest van het poedersuiker / maizena mengsel
Opmerkingen:
- Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:
- In dit recept gebruik je gelatine. Dit recept is daardoor niet vegetarisch/vegan. Maar wanneer je de gelatine vervangt door 3 gram agar agar, dan heb je een vegan/vegetarische variant.
- Walnoten geven een heerlijke smaak aan dit recept. Je kunt dit ook vervangen door cranberries of blokjes chocola.
- Bekleed het bakblik met plastic folie en je kunt het turks fruit veel makkelijker uit de vorm halen.
- Turks fruit is vaak rood, omdat er kleurstof in gebruikt wordt. Maar dat kun je ook weglaten. Je krijgt dan een mooie gele kleur.
Geef een reactie