Hou jij ook van Chocoladeflikken? Deze Chocoladeflikken met Pepernoten zijn dan echt een geweldig lekker recept. Want chocola en pepernoten is een heerlijke combinatie (denk aan chocolade pepernoten). Dit kun je zeker niet laten liggen!
Het is weer Sinterklaastijd en dus een heerlijk recept met pepernoten. In mijn zoektocht naar het ontdekken van lekkere recepten heb ik deze pepernoten chocoladeflikken gemaakt met 3 soorten chocolade. Zo zit er voor elke snoepkont wel een heerlijke smaak bij.
Met drie ingrediënten en 15 minuten tijd heb je dit simpele recept zo gemaakt. En ik kan je verzekeren, het wordt heel erg gewaardeerd. Hier in ieder geval wel. Jongste is dol op puur en nam die voor zijn rekening. De witte verdwenen in de mond van middelste en de oudste viel aan op de melkchocolade. Reken uit wat er overbleef voor mij. Niets. That's life.
Ingrediënten voor Pepernotenflikken
Welke ingrediënten heb je nodig voor chocoladeflikken met pepernoten (3 soorten):
Wat voor chocola gebruik je in Chocoladeflikken?
In dit recept kun je heerlijk variëren met de soorten chocola. Dit recept is gemaakt met 3 soorten chocolade (wit, melk en puur), maar je kunt natuurlijk elke soort die je lekker vindt gebruiken. Zorg voor een wat betere chocola. Goedkope chocola bevat meer vet en dat werkt niet zo goed.
Hoe maak je Sinterklaas chocoladeflikken?
Een recept dat je makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Dit recept valt onder de categorie erg makkelijk. Smelt de boter met de chocola en voeg fijngehakte pepernoten toe. Schep hoopjes op een bakpapier en laat uitharden.
- Chocola smelten - Doe de chocola samen met de boter, suiker en stroop in een vuurvaste kom. Hang die boven een pan met kokend water (de kom mag het water niet aanraken). Door de waterdamp smelt de chocola, zonder dat hij verbrand. Dit heet ook de au Bain-Marie methode.
- Uitharden - De chocoladeflikken laat je uitharden bij kamertemperatuur en niet in de koelkast. Het duurt ongeveer 3 uur voordat ze volledig zijn uitgehard.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 100 gram pepernoten fijngehakt
- 50 gram witte chocolade in stukken gehakt
- 50 gram melkchocola in stukken gehakt
- 50 gram pure chocolade in stukken gehakt
- 3 eetlepels roomboter
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Hak de pepernoten grof en verdeel ze in drie porties.100 gram pepernoten
- Zet een pan met water op het vuur en verwarm die.
- Hang een kom in het water en doe daar de witte chocolade en een eetlepel boter bij.50 gram witte chocolade, 3 eetlepels roomboter
- Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur en roer je ⅓ deel van de pepernoten erdoor.
- Maak hoopjes op het bakpapier tot het op is.
- Herhaal stap 4 tot en met 6 voor beide andere chocolade soorten (melk en puur).50 gram melkchocola, 50 gram pure chocolade, 3 eetlepels roomboter
- Laat de chocolade opstijven bij kamertemperatuur.
Opmerkingen:
- Kamertemperatuur: Bewaar de chocoladeflikken bij Kamertemperatuur, in het donker. Zo blijven ze tot 2 weken goed.
- Koelkast: Bewaar chocola altijd bij kamertemperatuur. Bewaar je het in de koelkast (dat is een vochtige omgeving) dan zal door de condens een witte waas worden gevormd op de chocola. Wordt het echter zo warm dat je chocola smelt, bewaar het dan, zo kort mogelijk, in een afgesloten doos in de koelkast. En haal hem er weer uit wanneer het afkoelt.
- Diepvries: Hoewel je het niet verwacht kun je chocoladeflikken invriezen. Laat ze eerst een uur afkoelen in de koelkast en wikkel ze dan in plasticfolie. Doe ze vervolgens in een diepvriesdoos. Zo blijven ze tot een maand goed. Laat ontdooien bij kamertemperatuur. Zo blijven ze tot een maand goed (het kan wel zo zijn dat de textuur van de pepernoten iets veranderd).
Geef een reactie