Spareribs zijn een all time favorite op de BBQ. En deze spareribs zijn gemarineerd met honing, sojasaus en bourbon. Dit recept ga je zeker vaker maken de komende zomers!
Spareribs horen bij een BBQ. In ieder geval volgens mijn gezin. En dat is niet zo verwonderlijk want de rokerige smaak die je krijgt door het grillen op houtskool past heerlijk bij dit stukje vlees. Door ze vooraf te bakken in de oven en vervolgens te grillen zijn ze van binnen mals en sappig en van buiten knapperig. Het vlees valt letterlijk van de botjes.
American style
BBQ
De gehele week houden we ons al bezig met heerlijke Amerikaanse BBQ recepten. Nadat we begonnen met een heerlijke vanille rozen ijsthee en een Licor 43 Sangria Blanca, maakten we bacon en bourbon kipspiesjes, gegrilde garnalen met een cashewnoten saus en serveerden we daar een heerlijke blauwe bessen meloen salade bij. En vandaag, niet te missen bij deze BBQ, overheerlijke honing bourbon spareribs. En daarmee is deze week nog niet eens ten einde. Dus hou het blog in de gaten voor nog meer overheerlijke recepten!
It's a good taste!
Recept: Honing Bourbon Spareribs van de
BBQ
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 100 ml ketjap manis
- 2 eetlepels Japanse sojasaus
- 100 ml whisky Bourbon
- 3 eetlepels honing
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 spareribs
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de ketjap, sojasaus, bourbon, honing en knoflook in een kom en meng goed door.100 ml ketjap manis, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 100 ml whisky, 3 eetlepels honing, 2 teentjes knoflook
- Doe ⅓ van de marinade in een apart kommetje en zet dat afgedekt weg.
- Snij de spareribs in stukken van 2 tot 3 ribjes2 spareribs
- Smeer de spareribs in met de helft van de marinade en laat de smaken 1 uur inttrekken.
- Verwarm de oven halverwege voor naar 130 °C
- Smeer de spareribs nogmaals in met de marinade en leg ze per stuk op een vierkant stukje aluminiumfolie dat groot genoeg is om de spareribs in te pakken.
- Gooi de marinade waar je de rauwe spareribs mee hebt ingesmeerd weg.
- Vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht uit kan ontsnappen en leg op een bakplaat. Herhaal dat voor alle ribjes.
- Bak de ribjes 2 uur in de oven (dit kan je een dag van te voren al voorbereiden)
- Pak de ribjes uit de aluminiumfolie.
- Zorg dat de grill goed voorverwarmd is.
- Smeer de ribjes in met de marinade die je in het begin hebt weggezet en grill ze 10 minuten of tot ze bruin en krokant zijn.
Geef een reactie