Gegrilde garnalen op smaak gebracht in een soja marinade met gember, sesam en knoflook en geserveerd met heerlijke zelfgemaakte saté saus van cashewnoten en kokosmelk.
Vandaag een heerlijk receptje van gegrilde garnalen van de bbq die heerlijk gemarineerd zijn in een soja marinade met gember, sesam en knoflook. Vervolgens grill je ze kort zodat ze sappig blijven met lekker veel smaak. De satésaus bereid je snel en makkelijk met cashewnoten en kokosmelk.
Gepeld of juist niet?
Dat is natuurlijk altijd de vraag. Waarom kies je voor gepelde garnalen of juist voor de ongepelde variant. Qua smaak zal het beide niet veel uitmaken. Maar er zijn wel wat zaken waar je rekening mee kunt houden. Koop nooit de gekookte garnalen, want dan krijg je, na bereiding, een taaie hap.
En ik pel ze in dit geval niet. Sowieso betekent het als je ze vooraf belt dat je zelf al het pelwerk alleen kunt doen (niet mijn favoriete werkje). En bij het barbecuen beschermt de schaal tegen het aanbakken. Het is in dit geval dus beter om de schaal erom te laten (en dat heb ik dus ook gedaan).
American Style BBQ
Deze hele week krijg je recepten voor een heuse American Style BBQ. En nadat we begonnen met een paar signature drinks, een roos vanille ijsthee en een heerlijke Sangria Blanca met Licor 43, kwam het Bacon bourbon kip spiesje en de Blauwe bessen meloen salade voorbij. En vandaag vullen we dat aan met deze heerlijke gegrilde garnalen met cashewnoten sate saus. Maar daarmee is deze week nog lang niet af. Hou de website dus in de gaten!
Recept Gegrilde garnalen met cashewnoten sate saus

Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gamba's met cashewnoten saté saus
Apparatuur
- Keukenmachine met mes
- garde
- bbq of grill
Ingrediënten
Gegrilde gamba's
- 100 ml soja saus, Japanse
- 100 ml sesam olie
- 3 cm gember, vers, fijngeraspt
- 4 tenen knoflook, in fijne plakjes gesneden
- 1 rode peper, zaden eruit en in kleine stukjes gesneden
- 16 gamba's, ongekookt
Cashew noten saté saus
- 200 gram cashewnoten, fijngemalen in de keukenmachine of blender
- 4 eetlepels sojasaus, zoet, zoals ketjap manis
- 4 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel sambal
- 200 ml kokosmelk
Instructies
Gegrilde gamba's
- In een kom doe je de soja saus, sesamolie, gember, knoflook en rode peper en meng goed door.
- Voeg de garnalen hieraan toe en zorg ervoor dat elke gamba met de marinade bedekt is.
- Laat 15 minuten in de koelkast marineren.
- Zorg dat de grill goed warm is en grill de garnalen 2 minuten aan elke zijde (ze zouden dan roze moeten zijn).
Cashew noten saté saus
- In een steelpannetje doe je de gemalen cashew noten, soja saus, bruine suiker, sambal en kokosmelk.
- Roer alles goed door en terwijl je blijft roeren zet je het vuur hoog zodat de saus aan de kook komt.
- Zet het vuur laag en kook tot de saus indikt (zorg ervoor dat je blijft roeren, anders kookt de saté saus aan)
Geef een reactie