Meloensalade met Blauwe Bessen en Feta is een zoete salade boordevol vitamines. Het is een licht en heerlijk zomerrecept, ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als fruit dessert. De zoete en sappige Galia Meloen, de zoetzure smaak van de bosbessen, frisse komkommer, zoute feta en munt is een geweldige combinatie. Ik zou dit elke dag kunnen eten!
Meloensalade met Blauwe Bessen en Feta
Dit is een salade voor bij de barbecue of als licht dessert. Ik maak in de zomer altijd kommen met verschillende soorten meloen. Maar waarom zou je dat niet een keer in een salade verwerken? Een meloensalade die licht is, maar vol lekkere smaken.
Met zijn sappige zoete smaak is meloen natuurlijk een heerlijke basis. Een dat combineert heerlijk met verse komkommer en lichtzure blauwe bessen. Ik heb dat op smaak gebracht met een dressing van honingazijn.
Daarna verkruimelde feta bovenop de salade (want dat geeft een beetje zout aan de salade als tegenhanger van al dat zoet en zuur).
Schenk wat fruitige olijfolie erover en garneer met wat muntblaadjes. Dat maakt deze salade compleet. Na het serveren was de kom binnen een paar minuten leeg. Ik vraag me af of dit ook bij jou zo was?
Wat heb je nodig voor het maken van een Fruitsalade met Meloen en Blauwe Bessen?
Om deze Meloensalade met Blauwe Bessen en Feta zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Honing - zoetstof van de dressing
- Appelciderazijn - is een van de ingrediënten van de dressing. Geeft het een beetje pit.
- Meloen - Voor dit recept heb ik Galia Meloen gebruikt. Ze waren in het seizoen en kregen de perfecte zoete en sappige smaak die ik wilde. Maar je kunt ook Cantaloupe of Piel de Sapo gebruiken. Zelfs watermeloen zal echt lekker zijn.
- Komkommer - vers en mild, knapperig en koel. Perfect om rauw te eten of door een salade. Ik schil mijn komkommers graag voordat ik ze toevoeg, maar je kunt de schil houden. Maar haal wel de zaadjes er aan de binnenkant uit. Anders wordt je salade papperig.
- Bosbessen - zoet en zuur, echt verfrissend.
- Feta kaas - is een Griekse witte zachte kaas; het is romig, zout en pittig.
- Olijfolie - gebruik een extra vierge olijfolie met een fruitige smaak.
- Muntblaadjes - dit zoete kruid geeft een verkoelend effect in je mond als je het eet. Dit zorgt voor een echte smaakexplosie!
Hoe maak je Meloen Komkommer Salade?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Maak de dressing door honing en appelcider in een kom te mengen - breng op smaak met zout en peper.
- Snij de meloen in blokjes van 2 × 2 cm. Schil vervolgens de komkommer en snijd hem verticaal doormidden. Verwijder de zaadjes met de achterkant van een lepel. Snijd in plakjes van ¼ cm dik.
- Doe de meloen en komkommer in een kom en meng goed.
- Voeg bosbessen en verkruimelde feta toe. Besprenkel met wat olijfolie over. Garneer met munt. Serveer of zet het in de koelkast totdat je het eet.
Ik serveer dit graag als onderdeel van een BBQ, met zelfgemaakte kipspiesjes, honing bourbon spareribs en gegrilde garnalen met saté saus. En we drinken rozen ijsthee en Sangria met likeur 43 erbij!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Dressing
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels appelcider azijn
- zout en peper naar smaak
Salade
- 2 meloenen galia of een andere soort
- 1 komkommer
- 100 gram blauwe bessen
- 100 gram feta kaas verkruimeld
- 2 eetlepels olijfolie fruitig, extra vierge
- muntblaadjes vers, garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Dressing
- Meng de honing met de azijn en breng op smaak met zout en peper.2 eetlepels honing, 2 eetlepels appelcider azijn, zout en peper
Salade
- Schil de meloen en haal met een lepel de zaden eruit. Snij de meloen in blokjes van 2 × 2 cm.2 meloenen
- Schil de komkommer en halveer hem. Haal met de achterkant van een koffielepel de zaden eruit.1 komkommer
- Snij in smalle ringen en doe samen met de blauwe bessen en komkommer in een kom en meng goed door.100 gram blauwe bessen
- Pak de feta en verkruimel die over de schaal.100 gram feta kaas
- Schenk de dressing en de olijfolie over de fruitschaal.2 eetlepels olijfolie
- Garneer met blaadjes munt.muntblaadjes
Opmerkingen:
- Koelkast - Bewaar deze salade maximaal twee dagen in de koelkast.
Geef een reactie