Ga je zelf kipspiesjes maken voor de BBQ? Dan word je hier echt blij van! De kip wordt gemarineerd in barbecuesaus, bacon, maple syrup en een scheutje bourbon. Die combinatie geeft een volle, rokerige smaak én maakt de kip heerlijk mals. Of je ze nu grillt op de barbecue, bakt in de pan of onder de ovengrill schuift: deze spiesjes zijn altijd een succes.

BBQ Kipspiesjes met Barbecuemarinade - Makkelijk en Lekker
Ik maakte deze kipspiesjes voor het eerst tijdens een American BBQ-avond. We hadden allemaal gerechten met een Amerikaans tintje. En daar mogen kipspiesjes natuurlijk niet ontbreken. Deze spiesjes smaken totaal anders dan mijn kipspies variant met mosterd en ketjap, of de kip kebab spiesjes.
Dit is echt zo'n typisch Amerikaans BBQ-recept. De bacon en barbecuesaus zorgen voor een stevige, rokerige smaak die je meteen doet denken aan de zomer.
Ik zou zeggen: marineer meteen een portie extra voor je buren. Want zodra die de geur ruiken, staan ze voor je deur.
Tips voor het Maken van Bacon-Bourbon Kipspiesjes
- Laat de kip minimaal 1 uur marineren. Nog beter: een hele nacht.
- Gebruik je houten satéprikkers? Laat ze minstens 30 minuten weken in water zodat ze niet verbranden.
- Grill op middelhoog vuur. Zo wordt de kip gaar, zonder dat de marinade verbrandt.
- Gebruik bacon in plakken in plaats van spekreepjes. Dat maakt je marinade mooi glad.

Ik vind het zó leuk om te zien wat jij maakt! Deel je foto met #byandreajanssen - ik ben superbenieuwd! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Nog meer zin om te koken? 📺 Check mijn YouTube | 📌 Pin 'm op Pinterest
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 6 plakjes bacon
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 sjalotje, in vieren
- 250 ml barbecuesaus
- 3 eetlepels maple syrup
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen zwarte peper
- 3 eetlepels bourbon, whiskey
- 1000 gram kipfilet, in blokjes van 2 x 2 cm
Instructies
- Doe bacon, knoflook, sjalotje, barbecuesaus, maple syrup, zout, paprikapoeder, peper en bourbon in een blender. Maal tot een gladde pasta.6 plakjes bacon, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 250 ml barbecuesaus, 3 eetlepels maple syrup, 2 theelepels zout, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel gemalen zwarte peper, 3 eetlepels bourbon
- Verdeel de marinade over twee kommen: ⅔ in kom 1 en ⅓ in kom 2.
- Rijg de kip aan satéprikkers.1000 gram kipfilet
- Bestrijk met de marinade uit kom 1 en leg in een schaal. Giet de rest van kom 1 erover en dek af.
- Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
- Grill de spiesjes 5 minuten per kant tot de kip gaar is.
- Bestrijk met marinade uit kom 2 en grill nog 1 minuut.
- Serveer meteen.
Opmerkingen
- Pittig: Voeg 1 theelepel chilivlokken toe aan de marinade.
- Zonder alcohol: Vervang bourbon door appelsap of cola.
- Ander vlees: Ook lekker met kalkoenfilet of varkenshaas.
- Onbereid
- koelkast: 1 dag (afgedekt).
- vriezer: Tot 2 maanden.
- Bereid
- koelkast: Tot 3 dagen (afgedekt).
- vriezer: Tot 2 maanden.
- Opwarmen
- in de oven: 10 minuten op 180 °C.
- In de magnetron: 1 - 2 minuten op 600 Watt.











Geef een reactie