Ga je zelf deze kipspiesjes maken voor de BBQ, dan wordt je hier zeker erg blij van. De kip wordt gemarineerd in Barbecuesaus, bacon, Maple Syrup en Bourbon en dat geeft het vlees zoveel smaak en maakt het heerlijk mals. Grill het op het fornuis, rooster onder de ovengrill of bak op de BBQ, deze spiesjes kun je op vele manieren bereiden en zijn altijd lekker!

Zelf Kipspiesjes Maken
Ik hou van een heerlijk kipspiesje van de BBQ. En dat zie je terug op het blog. Zo heb ik al heerlijke recepten Kipspiesjes met Mosterd Ketjap Marinade, Yakitori kipspiesjes en Kipspiesjes met cashewnoten saus op het blog gezet.
Maar er kan er altijd eentje bij. Dit keer een heerlijk kipspiesje met een Maple Syrup, Bourbon en Bacon pasta marinade.
De kip marineer je in een marinade van barbecue saus, rokerige bourbon, Maple Syrup en knoflook. Daar voeg je de bacon en allemaal specerijen aan toe en je maalt het geheel fijn. Met een borstel smeer je de kip daarmee in en laat je het een uurtje intrekken (zo worden de smaken nog intenser). Daarna bak je ze op de grill (of in de oven) tot de kip heerlijk mals en gaar is.
En vergeet niet om genoeg kip te marineren dat ook de buren mee kunnen eten (want die staan gegarandeerd bij je op de stoep na het ruiken van deze heerlijke spiesjes).
Amerikaanse BBQ
De hele week maken we heerlijke recepten in de stijl van een Amerikaanse BBQ. We zijn begonnen met een heerlijke ijsthee met vanille en roos en een Sangria Blanca met Licor 43 om bij de BBQ te serveren. En dit derde recept is ook weer een typisch Amerikaans recept. Met bacon en Bourbon (en wij zouden dat gewoon spek en Whisky noemen).
En de rest van de week komen er nog tal van heerlijke BBQ-recepten voorbij. En natuurlijk eindigen we met een wrapup. Dit wil je niet missen dus hou de site in de gaten!
Wat heb je nodig voor het maken van Bacon Bourbon Kipspiesjes

Voor de bereiding van deze kipspiesjes voor op de BBQ heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Kipfilet - Natuurlijk zit er kipfilet in deze heerlijke spiesjes. Of je kiest voor kip haasjes. Kip is heel geschikt, omdat het snel de smaak van je marinade aanneemt.
- Bacon - Geeft een zoute smaak aan de marinade. Je kunt ook spekreepjes gebruiken, maar plakjes bacon kun je het fijnste malen, wat lekkerder is voor de marinade.
- Bourbon - Een Amerikaanse Whisky die voor meer dan 51 % van mais wordt gemaakt. Het is iets zoeter dan andere soorten whisky. Jim Beam, Buffalo Trace en Four Roses zijn soorten die in Nederland goed zijn aan te komen. Je kunt het eventueel ook vervangen door een ander soort whisky (zoals Jack Daniel's)
- Maple syrup - Deze Canadese esdoornsiroop is een zoete smaakmaker in de marinade. Het heeft een heerlijke karamelsmaak. Je kunt het vervangen door bruine suiker (2 eetlepels) of honing, maar de smaak is dan natuurlijk wel iets anders.
- Knoflook, sjalotje, paprikapoeder - Kruiden en specerijen om de marinade nog meer smaak te geven.
- Barbecue saus - Een pittige, zoete saus. Het wordt gebruikt in marinades en als sausje. Een barbecue saus heeft vaak als basis ketchup, een zoetje, azijn en specerijen (zoals mosterd, peper, ui, en knoflook). En er wordt vaak een rokerig extract aan toegevoegd.
Hoe maak je Gemarineerde Kipspiesjes voor de BBQ
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

- Doe de ingrediënten voor de marinade (bacon, knoflook, sjalotje, barbecue saus, Maple syrup, zout, paprikapoeder, peper en Bourbon) in een blender of keukenmachine en pulseer een aantal keren tot je een pasta krijgt. Doe ⅔ in één kom en de rest in een tweede kom (die gebruik je bij het grillen).
- Snij de kipfilet in blokjes van 2 x 2 cm en rijg aan een tapas of saté prikker. Bestrijk met de bacon marinade ui de eerste kom.
- Zet in een schaal en schenk de rest van de Bacon marinade erbij. Dek af met plastic folie en laat minimaal 1 uur op smaak komen.
- Grill de spiesjes aan beide zijden ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Smeer de kipspiesjes nogmaals in met de BBQ-marinade uit het tweede schaaltje en grill nog eens een minuut. Serveer meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Video
RECEPTKAART
Zelf Kipspiesjes Maken voor de BBQ
Apparatuur
- Keukenmachine met mes blender
- BBQ Grillpan of Oven met grill
Ingrediënten
- 6 plakjes bacon
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 sjalotje, in vieren gesneden
- 250 ml barbecue saus
- 3 eetlepels maple syrup
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 theelepel peper
- 3 eetlepels bourbon
- 1000 gram kipfilet, in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
Instructies
- Doe de bacon, knoflook, sjalotje, barbecue saus, maple syrup, zout, paprikapoeder, peper en bourbon in een blender en maal fijn. Verdeel de marinade over 2 kommen. In de eerste kom doe je ⅔ van de marinade, in de tweede kom het restant6 plakjes bacon, 1 teentje knoflook, 1 sjalotje, 250 ml barbecue saus, 3 eetlepels maple syrup, 2 theelepels zout, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel peper, 3 eetlepels bourbon
- Rijg de blokjes kip aan BBQ spiesen.1000 gram kipfilet
- Smeer de kip in met de bacon marinade uit de eerste kom. Giet het restant marinade over de kip heen.
- Laat de kip minimaal een uur in de koeling marineren.
- Grill de kipspiesjes 5 minuten aan beide zijden tot ze gaar zijn.
- Smeer de kip nogmaals in met de bacon marinade uit kom 2 en grill nog eens 1 minuut.
- Serveer meteen.
Opmerkingen
- Koelkast - De gemarineerde kip, onbereid kun je afgedekt tot 1 dag in de koeling bewaren. Is de kip gegrild, dan kun je hem afgedekt tot 3 dagen in de koeling bewaren.
- Diepvries - Wil je een makkelijke BBQ? Smeer de kipspiesjes in met de marinade en bewaar ze in een diepvriesdoos. Wanneer je ze wilt gebruiken laat je ze in de koelkast ontdooien. Ze zijn dan goed op smaak. Zijn de kipspiesjes al gegrild? Dan kun je ze in een diepvriesdoos tot 2 maanden bewaren.
Geef een reactie