Het is al 1 December en dat betekent dat we al hard aan het aftellen zijn naar de Kerstdagen. En natuurlijk ben je ook al druk met het voorbereiden van je Kerstmenu. Ik in ieder geval wel. Tijdens het zoeken op de website kwam ik weer een aantal pareltjes tegen. En die ga ik dan ook vandaag met je delen. En wellicht geeft het je voldoende inspiratie voor jouw Kerst gerecht.
Zalm met kruidenboter van wijn en sjalotjes.
Zalm is natuurlijk altijd een goede keuze. Door de zalm kort te bakken in een boter olie mengsel krijgt het een heerlijke smaak. Serveer het met zelfgemaakte kruidenboter van wijn en sjalotjes voor extra sju. En dit recept voor zalm met een rode wijn kruidenboter is eenvoudig te maken is en goed is voor te bereiden (dus lekker zonder veel kerststress)
2. Saltimbocca torentje
Een van mijn lievelingsgerechten. Niet alleen ziet het er prachtig uit (hier kan je toch zeker wel mee voor de dag komen, maar het malse kalfsvlees is zo verrukkelijk gecombineerd met de groenten. Met dit saltimbocca torentje kom je goed voor de dag.
3. Kerstaardappelgratin
Ik hou van eten, maar een Kerstdiner kan wel wat zwaar vallen. Met deze aardappelgratin die er supermooi uitziet (de aardappels zijn opgerold in de ramekins) heb je een wat lichtere versie van dit lekkere recept voor een kerstaardappelgratin.
4. Kalkoenfilets gevuld met cranberries
Zo'n hele kalkoen is voor ons gezin toch echt nog wel wat te veel, maar kalkoen is wel echt een briljante keuze met kerst. Door kalkoen filets te nemen, ze te vullen met zelfgemaakte cranberry compote (echt niet zo moeilijk te maken), te besmeren met pesto en in filodeeg te rollen, krijg je een heerlijk kerstrecept. En wat fijn is, je maakt ze in de ochtend en hoeft ze 's avonds alleen nog maar in de oven af te bakken. Relax het is Kerstmis.
5. Varkenshaasje met appel
Gevuld vlees doet het altijd goed met Kerstmis en zeg nu zelf het ziet er dan ook feestelijk uit. En het is zeker niet moeilijk te maken. Het verrassingselement hier is dat de appels worden gecombineerd met pistache en tijm. Een top combinatie deze malse varkenshaas met appels en tijm.
6. Geroosterde groenten
Waarom ik dit recept elk jaar weer maak. Omdat het zo lekker is en zo goed voor te bereiden. Maak het in de ochtend en schuif het in de oven, bijvoorbeeld samen met de gevulde kalkoenfilets en de ovenaardappels. Zo makkelijk is het nog nooit geweest en succes gegarandeerd met deze geroosterde groenten ovenschotel.
7. Ovenaardappels
Moet ik nog meer zeggen? Als je deze ovenaardappels met Italiaanse kruiden serveert valt iedereen van zijn stoel van verbazing. En omdat het zo lekker is (en eigenlijk heel simpel om te maken, maar dat houden we onder ons goed?)
8. Hertenbiefstuk met rozemarijn, haricots verts in bacon en echt goede aardappelpuree
Een compleet hoofdgerecht, je hoeft verder niet meer na te denken. Een perfecte smaakcombinatie, het vult elkaar perfect aan. Deze hertenbiefstuk in bacon met haricots verts en aardappelpuree is een super kerst hoofdgerecht.
9. Eendenborstfilet met honing balsamico saus
Wil je een keer iets bijzonders en lekker met Kerstmis? Serveer dan eens eendenborst met een honing balsamico saus. Niet lastig te maken, je bakt het kort aan en door de huidkant in te snijden krijg je een krokante korst. De honing balsamic saus is echt een aanvulling.
10. Stoofpeertjes gestoofd in port
Is het een dessert of bijgerecht? Tja je mag zelf kiezen, maar een stoofpeertje gestoofd in Port bij een lekker mals stukje vlees kan onweerstaanbaar lekker zijn.
Geef een reactie