Voor het kerstmenu maakte ik dit heerlijke aardappel gratin recept, de lekkere slanke versie. Zonder slagroom en daarom lekker licht en in mooie één persoons vormpjes. Feestelijk toch!
Bij het hoofdgerecht dit jaar serveerde ik als bijgerecht deze heerlijke aardappel gratin. De dunne schijfjes aardappel zijn heerlijk gegaard in de oven. Ze zijn overgoten met een heerlijke kruiden olie en geraspte kaas. Voor de extra slanke dressing neem je een 30+ kaas. En het doet niets af aan de smaak. Een top receptje dus!
Omdat...
- de aardappels goed gaar moeten zijn, neem je vaste aardappels die je heel dun schaaft.
- je ziet dat de kaas op de gratin te vlug bruin wordt, dek je hem af met aluminiumfolie.
- je geen kruidenolie in de kast hebt staan maak je hem eenvoudig zelf door wat olijfolie te verwarmen met kruiden zoals: rozemarijn, tijm of oregano. Laat het warm worden, draai het vuur uit en laat een uurtje staan, zeef de olie en gebruik hem dan.
Recept Aardappel gratin, lekker slank

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 4 aardappels, vastkokend en biologisch
- 8 eetlepels kruidenolie, met Italiaanse kruiden: rozemarijn, tijm of oregano
- 75 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 ℃.
- Bestrijk de binnenkant van de ramekins dun met olie.
- Schaaf de aardappels in dunne schijven.4 aardappels
- Leg de aardappelschijfjes in een rondje in de schaal.
- Bestrijk de bovenzijde met de kruidenolie en besprenkel de aardappels met het restant olie.8 eetlepels kruidenolie
- Rasp de kaas en verdeel de kaas over de aardappels.75 gram geraspte kaas
- Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de kaas te snel verkleurt, dek je de ramekins af met aluminiumfolie.
Geef een reactie