Deze vegetarische taco's met zoete aardappel, cherrytomaten en bonen zijn echt heel lekker. Op smaak gebracht met heerlijke kruiden. En door de zoete aardappel te roosteren krijgt hij extra veel smaak. Geserveerd met avocado radijs salsa krijg je gezond fastfood met een twist. Dit kun je elke dag wel eten zo lekker!

Zoete Aardappel Taco met Bonen
Ik hou van taco’s, en we maken zo ook zeer regelmatig. Elke week zet ik wel iets Mexicaans op tafel: taco’s met een heerlijke gehaktvulling, afgewisseld met enchilada’s met zelfgemaakte enchiladasaus en een nachoschotel met gekruid gehakt en kaas. Maar ik wilde wel een keer een vegetarische variant op de Mexicaanse keuken.
Dus ik ben er eens even voor gaan zitten en heb mezelf afgevraagd hoe ik een anders dan anders taco zou maken. En nu leek het me een goede keuze om zoete aardappel als basis te gebruiken, gecombineerd met bruine bonen. Geen Mexicaanse bonen, want het is natuurlijk een twist op de normale variant. Lekker op smaak gebracht met kruiden en op het laatst gemengd met cherry tomaten.
Zelf Salsa Maken
En daar hoort natuurlijk een salsa bij, om de taco wat op te pimpen heb ik hier gekozen voor romige avocado, peperige radijs, peper en rode ui. Op smaak gebracht met een vleugje limoen. En deze combinatie bleek een schot in de roos. Dit gaat zeker vaker op tafel komen. Bij jullie ook?

📖 Recipe
RECEPTKAART
Vegetarische Taco's met Zoete Aardappel
Ingrediënten
avocado radijs salsa
- ½ avocado, in blokjes gesneden
- ½ rode ui, gesnipperd
- ½ rode peper, zaden verwijderd en in reepjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 15 gram verse koriander, of peterselie, in reepjes gesneden
- 50 gram radijs, in kleine blokjes gesneden
- ½ limoensap
- zout en peper , naar smaak
Taco vulling
- 400 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper, naar smaak
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 680 gram bruine bonen , geweld en afgespoeld
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel paprikapoeder
- 200 gram cherrytomaten, in vieren gesneden
- 15 gram verse koriander, of peterselie
Aan tafel!
- 10 taco schelpen
- 100 gram ijsbergsla, gewassen en in reepjes gesneden
- verse koriander, of peterselie naar smaak
- limoensap, naar smaak
- 100 gram Cheddar kaas, geraspt
- 50 gram crème fraîche
Instructies
Avocado radijs salsa
- Meng de avocado, ui, peper, knoflook, kruiden en radijs in een bakje goed door elkaar.½ avocado, ½ rode ui, ½ rode peper, 1 teentje knoflook, 15 gram verse koriander, 50 gram radijs
- Breng op smaak met zout, peper en limoensap.½ limoensap, zout en peper
- Bewaar afgedekt in de koeling tot gebruik.
Taco vulling
- Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
- Bekleed een bakplaat met papier.
- Spreid de zoete aardappel uit over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Bak 15 minuten in de oven.400 gram zoete aardappelen, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper
- Verhit ondertussen in een koekenpan olie. En fruit het uitje in ongeveer 3 minuten tot het glazig is.2 eetlepels zonnebloemolie, 1 rode ui
- Meng de knoflook hierdoor en roerbak 30 seconden mee. Voeg de bruine bonen toe en de kruiden. En bak 10 minuten terwijl je af en toe roert.1 teentje knoflook, 680 gram bruine bonen, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen komijn, ½ theelepel paprikapoeder
- Wanneer de zoete aardappel klaar is, meng je dit door de bonenmix. Meng ook de cherry tomaten erdoor.200 gram cherrytomaten
- Breng alles op smaak met zout en peper. Bestrooi met koriander.15 gram verse koriander
Aan tafel!
- Verwarm de taco schelpen tot ze knapperig zijn.10 taco schelpen
- Leg onderin de taco schelpen wat ijsbergsla.100 gram ijsbergsla
- Schep daar het zoete aardappelmengsel bovenop.
- Bestrooi met koriander en breng op smaak met limoen.verse koriander, limoensap
- Strooi er wat kaas overheen en serveer met de salsa en crème fraîche.100 gram Cheddar kaas, 50 gram crème fraîche
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar de vulling en salsa in een luchtdicht bakje, maximaal 2 dagen.
- Diepvries: De salsa is niet in te vriezen. De vulling kan in een diepvriesbak of zak worden ingevroren en is maximaal 2 maanden houdbaar. Laat ontdooien in de koeling.
- Opwarmen: Warm de vulling op in een pan tot hij heet is.
Geef een reactie