Een lekker vegetarisch recept deze taco's met zoete aardappel en bonen. Fast food met een twist. Dit kan je elke dag wel maken zo lekker!
Een heerlijk gezond recept om de week mee te starten. En lekker snel klaar. Zeker als je de zoete aardappel de avond ervoor al in de oven laat garen. Dan zijn deze taco's in een paar minuten klaar om geserveerd te worden.
Final
table
Geïnspireerd door een kookshow op Netflix, genaamd de Final table, kwam ik op taco's uit. De Final Table is namelijk een show waarin 12 duo's starten (ja dat concept is natuurlijk al vaker voorgekomen), maar wat het leuke is, is dat ze een specifiek recept uit een land gaan bereiden. Met een eigen twist. En het eerste land (maar dat had je waarschijnlijk al geraden) is Mexico.
De 12 teams gingen van start met taco's. En alle variatie waar je ze mee kon vullen, ik was letterlijk aan het watertanden. Er waren hele culinaire creaties, maar ook hele simpele. Maar stuk voor stuk klonken ze zalig (al vielen er volgens de jury een aantal tegen als je ze daadwerkelijk at).
Anders dan anders
taco
Dus ik ben er eens even voor gaan zitten en heb mezelf afgevraagd hoe ik een anders dan anders taco zou maken. Bijvoorbeeld als ik op de vegetarische toer zou gaan. En nu leek het mij een goede keuze om zoete aardappel als basis te gebruiken, gecombineerd met bruine bonen. Geen Mexicaanse bonen, want het is natuurlijk een twist op de normale variant. Lekker op smaak gebracht met kruiden en op het laatst gemengd met cherry tomaten.
En ik begreep uit de serie dat er een salsa (met peper, dat is zeer belangrijk) bij hoort. Om de taco wat op te pompen heb ik hier gekozen voor romige avocado, peperige radijs, peper en en rode ui. Op smaak gebracht met een vleugje limoen.
Ik weet niet of ik doorgegaan was naar de volgende ronde, maar lekker was het wel. En het zag er prachtig uit.
It's a good taste!
Recept vegetarische taco's met zoete aardappel en
bonen
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlVegetarische taco's met zoete aardappel en bonen
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
- koekenpan 26 cm
Ingrediënten
avocado radijs salsa
- avocado
- rode ui
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 15 gram koriander (of peterselie)
- 50 gram radijs
- ½ limoen
- zout en peper (naar smaak)
Taco vulling
- 400 gram zoete aardappel (in blokjes gesneden)
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper (naar smaak)
- 2 eetlepels olie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 680 gram bruine bonen (geweld en afgespoeld)
- 1 theelepel koriander (gemalen)
- 1 theelepel komijn (gemalen)
- ½ theelepel paprika
- 200 gram cherry tomaten ( in vieren gesneden)
- 15 gram koriander ( of peterselie)
Aan tafel!
- 10 taco schelpen
- 100 gram ijsbergsla
- koriander ( of peterselie naar smaak)
- limoen (naar smaak)
- 100 gram cheddar kaas
- crème fraîche
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Avocado radijs salsa
- Snij de avocado, ui, peper, knoflook, kruiden en radijs in kleine blokjes en meng goed oor elkaar.
- Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
- Bewaar afgedekt in de koeling tot gebruik.
Taco vulling
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met papier.
- Spreid de zoete aardappel uit over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet 15 minuten in de oven.
- Verhit ondertussen in de koekenpan de olie.
- Fruit het uitje in ongeveer 3 minuten.
- Meng de knoflook hierdoor en roerbak 30 minuten.
- Voeg de bruine bonen toe en de kruiden.
- Bak alles ongeveer 10 minuten.
- Wanneer de zoete aardappel klaar is meng je dit door de bonen.
- Meng vervolgens de tomaatjes en de kruiden erdoor.
- Breng alles op smaak met zout en peper.
Aan tafel!
- Verwarm de taco schelpen tot ze knapperig zijn.
- Leg onderin de taco schelpen wat ijsbergsla.
- Schep daar het zoete aardappel mengsel bovenop.
- Bestrooi met koriander en breng op smaak met limoen.
- Strooi er wat kaas overheen en serveer met de salsa en crème fraîche.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- koekenpan
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
Geef een reactie