Taco met gehakt en salsa: Mexicaans fast food, dat zijn taco's, en deze taco's maak je met een zelfgemaakte gehaktsaus en een heerlijke tomatensalsa.
Een lekkere en makkelijke maaltijd zijn taco's met rundergehakt en salsa. En iedereen kan de taco's zelf op smaak brengen. Meer of minder gehaktsaus, lekker veel salade en een heerlijke tomatensalsa als topping. En binnen 20 minuten op tafel. Deze taco's ga je zeker vaker maken als gezonde afwisseling.
Wil je liever een vegetarische variant, dan zijn deze taco's met zoete aardappel en bonen echt een aanrader.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlTaco's met gehakt en tomatensalsa
Ingrediënten
Salsa
- 3 tomaten (zaden eruit)
- 1 kleine rode ui
- ½ rode peper
- 2 tenen knoflook
- 15 gram koriander (of peterselie)
- 1 limoen
- zout ( naar smaak)
Gehaktsaus
- 2 eetlepels olie
- 500 gram rundergehakt
- 3 theelepels mexicaanse kruiden (taco kruiden + evt extra naar smaak)
- 400 gram gezeefde tomaten
- ½ theelepel suiker
- zout en peper (naar smaak)
Taco tijd met garnering
- 10 taco schelpen
- 250 gram cherry tomaten (gewassen en in vieren gesneden)
- 300 gram ijsbergsla (gesneden)
- 50 gram Cheddar geraspt
- koriander (of peterselie naar smaak)
- partjes limoen (naar smaak)
- crème fraîche
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Salsa
- Snij de tomaten, ui, peper, kruiden en knoflook heel klein. En meng dit goed door elkaar
- Besprenkel met limoensap en breng op smaak met zout en peper.
- Bewaar in de koeling tot gebruik
Gehaktsaus
- Doe de olie in de pan en bak het gehakt rul.
- Voeg de kruiden toe en meng alles goed door.
- Schenk de gezeefde tomaten erbij en voeg de suiker toe.
- Laat aan de kook komen en zet het vuur laag. Laat 5 minuten sudderen.
- Proef en breng op smaak met zout, peper en extra kruiden.
Taco tijd!
- Bereid de taco schelpen door ze op te warmen in de oven.
- Vul elke schelp met ijsbergsla, gehaktmengsel, cherry tomaatjes en wat gesneden kruiden.
- Voeg naar smaak limoensap toe.
- Bestrooi met de kaas.
- Eet de schelp op met de salsa en top alles af met de crème fraîche.
Geef een reactie