Gehakt Taco’s met Tomatensalsa: Mexicaans fastfood dat zijn taco’s. Deze taco’s maak je met een rijke gehaktsaus en daarbij serveer je een frisse zelfgemaakte tomatensalsa. Dit gerecht zet je snel op tafel als je zin hebt in een makkelijke maaltijd en is geschikt voor het hele gezin!

Taco’s met Gehakt Tomatensaus en Zelfgemaakte Salsa
Een lekkere en makkelijke maaltijd zijn taco's met rundergehakt en salsa. En iedereen kan de taco's zelf op smaak brengen. Veel of juist minder gehakt-tomatensaus, lekker veel salade en een heerlijke tomatensalsa als topping. En binnen 20 minuten op tafel. Deze taco's ga je zeker vaker maken als gezonde afwisseling.
Wil je liever een vegetarische variant, dan zijn deze taco's met zoete aardappel en bonen echt een aanrader. Ook kun je heerlijke Carne Guisada Taco’s maken met de slowcooker of pak de BBQ en maak entrecote taco’s.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Gehakt Taco’s met Tomatensalsa
Ingrediënten
Salsa
- 3 Roma tomaten, zaden eruit
- 1 kleine rode ui
- ½ rode peper, zaden verwijderd
- 2 tenen knoflook
- 15 gram verse koriander, of peterselie
- 1 limoensap
- zout en peper, naar smaak
Gehakt Tomatensaus
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 gram rundergehakt
- 3 theelepels mexicaanse kruiden, taco kruiden + evt extra naar smaak
- 400 gram gezeefde tomaten
- ½ theelepel suiker
- zout en peper, naar smaak
Taco tijd met garnering
- 10 taco schelpen
- 250 gram cherrytomaten, gewassen en in vieren gesneden
- 300 gram ijsbergsla, gesneden
- verse koriander, of peterselie naar smaak
- limoensap, naar smaak
- 50 gram geraspte Cheddar
- crème fraîche
Instructies
Salsa
- Snij de tomaten, ui, peper, kruiden en knoflook heel klein. En meng dit goed door elkaar3 Roma tomaten, 1 kleine rode ui, ½ rode peper, 2 tenen knoflook, 15 gram verse koriander
- Besprenkel met limoensap en breng op smaak met zout en peper.1 limoensap, zout en peper
- Bewaar in de koeling tot gebruik
Gehakt Tomatensaus
- Doe de olie in de pan en bak het gehakt rul.2 eetlepels zonnebloemolie, 500 gram rundergehakt
- Voeg de kruiden toe en meng alles goed door.3 theelepels mexicaanse kruiden
- Schenk de gezeefde tomaten erbij en voeg de suiker toe.400 gram gezeefde tomaten, ½ theelepel suiker
- Laat aan de kook komen en zet het vuur laag. Laat 5 minuten sudderen.
- Proef en breng op smaak met zout, peper en extra kruiden.zout en peper
Taco tijd!
- Bereid de taco schelpen door ze op te warmen in de oven.10 taco schelpen
- Vul elke schelp met ijsbergsla, gehaktmengsel, cherry tomaatjes en wat gesneden kruiden.250 gram cherrytomaten, 300 gram ijsbergsla, verse koriander
- Voeg naar smaak limoensap toe. En bestrooi met de kaas.limoensap, 50 gram geraspte Cheddar
- Eet de schelp op met de salsa en top alles af met de crème fraîche.crème fraîche
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar de Gehakt tomatensaus en de salsa tot 2 dagen in een luchtdicht afgesloten doos in de koelkast.
- Diepvries: Doe het vlees in een diepvrieszak of doos en bewaar tot 2 maanden. Laat ontdooien in de koelkast. De salsa kun je niet invriezen.
- Opwarmen: Warm de saus op in een steelpan tot hij goed heet is.
Geef een reactie