Deze wrap is verfrissend, licht pittig, heel smaakvol en licht. Een heerlijk recept voor een wrap met mango en kip voor een zomerse picknick, lunch of hapje.
Een makkelijk te maken wrap met kip gekruid met taco kruiden. Als tegenhanger van de pikante smaak voeg je mango en ijsbergsla toe. En lekkere plakjes tomaat om het geheel af te maken.
De wrap is heel geschikt om ergens mee naartoe te nemen. Pak hem in, in plasticfolie en hou hem koel. En tegen de tijd dat je gaat eten, zijn alle smaken heerlijk gemixt en kun je gaan genieten.
🎥 Video
Hier vind je twee methodes om je mango makkelijk te snijden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 theelepel mexicaanse kruiden
- ½ mango
- 1 tomaat
- 2 tortilla wraps
- 100 gram ijsbergsla gewassen en fijn gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi met de kruiden.150 gram kipfilet, 1 theelepel mexicaanse kruiden
- Bak de kipreepjes in een koekenpan tot ze gaar zijn.
- Ontpit de mango, schil en snij in reepjes. Snij de tomaat in reepjes en verwijder daarbij zoveel als mogelijk de zaadlijsten.½ mango, 1 tomaat
- Verwarm de wraps licht in een hete, droge koekenpan ongeveer 1 minuut.2 tortilla wraps
- Bedek met wat ijsbergsla, vervolgens met een rij mango, een rij tomaat en de kip.100 gram ijsbergsla
- Rol de wrap op en draai er een plasticfolie omheen. Herhaal dat voor de tweede wrap. Laat minstens 1 uur op smaak komen in de koeling.
Opmerkingen:
- Koeling: De wrap met mango en kip kun je 2 dagen in de koeling bewaren (dat betekent dat je ze dus prima een dag van tevoren kunt maken). Bewaar ze dan in de plasticfolie.
- Diepvries: Deze wraps kun je niet invriezen.
Geef een reactie