Deze wrap is verfrissend, licht pittig, heel smaakvol en licht. Een heerlijk recept voor een wrap met mango en kip voor een zomerse picknick, lunch of hapje.
Een makkelijk te maken wrap met kip gekruid met taco kruiden. Als tegenhanger van de pikante smaak voeg je mango en ijsbergsla toe. En lekkere plakjes tomaat om het geheel af te maken.
De wrap is heel geschikt om ergens mee naar toe te nemen. Pak hem in in plastic folie en hou hem koel. En tegen de tijd dat je gaat eten, zijn alle smaken heerlijk gemixt en kun je gaan genieten.
Jump to:
- Wanneer je deze wrap meeneemt naar een picknick of lunch buitenshuis, bewaar je wraps in een koeltas met een koelelement. Voedselvergiftiging is toch wel het laatste wat je wilt oplopen!
- Deze warp leg je voor je neer en je verdeelt alle ingrediënten in het midden. Daarna rol je hem op. Op deze manier krijg je een goed gevulde wrap.
- Rol de wrap op en bewaar hem vervolgens in de koelkast. Daardoor wordt hij mooi compact en ziet het er veel beter uit.
- Koekenpan - hoe kies je een goede koekenpan en waar let je op? Dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen en beschikt over een antiaanbaklaag. En vrij is van giftige stoffen. Deze koekenpan heeft het allemaal. En daarnaast heeft hij een keramische bodem waardoor hij energiebesparend is. Ik gebruik deze koekenpan bij het bakken van de kip.
- Koksmes - Dit koksmes is mijn steun en toeverlaat in de keuken. Het is van Wusthof en ik heb het al vele jaren in mijn bezit. Het laat me nooit in de steek en blijft superscherp. Het is het enige profesionele mes dat ik heb en het is een aanrader om, als je een complete messenset te duur vindt, in ieder geval dit mes aan te schaffen want hier kun je bijna alles mee snijden. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen!
- Snijplank set - Onmisbaar in elke keuken is een goede snijplank set. En waarom een set? Omdat je niet wilt dat je je kruisbesmetting krijgt van bijvoorbeeld rauw vlees met je groenten. Deze snijplanken zijn op kleur gecodeerd (en hebben een bijpassend label), zodat je precies weet waarvoor je je plank kunt gebruiken. Zo hebben ziektemakers geen kans. Ik gebruik snijplanken bij het snijden van de groenten en kip in dit recept.
🎥 Video
Hier vind je twee methodes om je mango makkelijk te snijden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWrap met mango en kip
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 theelepel mexicaanse kruiden
- 2 wraps
- ½ mango
- 100 gram ijsbergsla
- 1 tomaat
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi met de kruiden.
- Bak de reepjes in een koekenpan tot ze gaar zijn.
- Ontpit de mango, schil en snij in reepjes. Snij de tomaat in reepjes en verwijder daarbij zoveel als mogelijk de zaadlijsten.
- Was de ijsbergsla.
- Verwarm de wraps licht, zodat ze beter buigzaam zijn.
- Bedek met wat ijsbergsla, vervolgens met een rij mango, een rij tomaat en de kip.
- Rol de wrap op en draai er een plastic folie omheen. Laat tenminste 1 uur op smaak komen in de koeling. Herhaal dat voor de tweede wrap.
Opmerkingen:
- Wanneer je deze wrap meeneemt naar een picknick of lunch buitenshuis, bewaar je wraps in een koeltas met een koelelement. Voedselvergiftiging is toch wel het laatste wat je wilt oplopen!
- Deze warp leg je voor je neer en je verdeelt alle ingrediënten in het midden. Daarna rol je hem op. Op deze manier krijg je een goed gevulde wrap.
- Rol de wrap op en bewaar hem vervolgens in de koelkast. Daardoor wordt hij mooi compact en ziet het er veel beter uit.
- Â
Geef een reactie