Vandaag neem ik je mee op een culinaire reis naar Mexico met mijn Mexicaanse nachoschotel met gehakt. De heerlijke smaken van dit recept, een combinatie van hartig, een licht pitje en knapperig maken dit een feestje. Dit is een ovenschotel dat perfect is als makkelijke maaltijd waar iedereen (en zeker de kinderen) dol op zijn!
Nacho Ovenschotel met Gehakt
Vandaag een heerlijke Mexicaanse ovenschotel. Niet met paprika. Nee, als ik paprika roep rennen er drie kids heel hard weg en komen ze pas na het eten terug. Een soort erfelijk bepaalde familietik denk ik, want zelf ben ik er ook niet erg dol op.
Nee, deze ovenschotel hebben we aangepast aan de groenten die we zelf lekker vinden. Om vervolgens alles te kruiden met een zelfgemaakte tacokruiden mix. En af te dekken met crème fraîche, nachochips en geraspte kaas. Lekker in de oven en de schaal was leeg. Nada, noppes, er was niets meer!
Nachoschotel met Gehakt
De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn rijke smaken en kruidige gerechten en deze ovenschotel is daar geen uitzondering op.
Het gehakt is heerlijk gekruid en de knapperige nachochips, waar de kaas overheen is gesmolten zorgen voor een goudbruin laagje. De groentes die je mee laat bakken met het gehakt en daardooral die heerlijke smaken opnemen, zorgen ervoor dat deze ovenschotel ook voldoende groentes bevat.
Een heerlijk gerecht dat zowel de volwassenen als kinderen heerlijk vinden. Geniet van de heerlijke smaken van deze lekkere Mexicaanse nacho ovenschotel. Smakelijk eten!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 theelepel paprikapoeder, zoet
- 1 theelepel zout
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel gemalen nootmuskaat
- 500 gram rundergehakt
- 1 eetlepel olie
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 400 gram tomatenblokjes
- 100 gram doperwtjes
- 100 gram witte kool fijngesneden
- 100 ml crème fraîche
- 200 gram tortilla chips
- 100 gram geraspte kaas belegen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
- Meng de kruiden en suiker door elkaar en meng ze met het gehakt.1 theelepel paprikapoeder, zoet, 1 theelepel zout, ¼ theelepel chilipoeder, 1 theelepel suiker, ½ theelepel gemalen nootmuskaat, 500 gram rundergehakt
- Fruit het uitje in wat olie in een koekenpan ongeveer 5 minuten op laag vuur.1 eetlepel olie, 1 ui
- Voeg de knoflook toe en fruit nogmaals 1 minuut.2 tenen knoflook
- Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Wanneer het gehakt bruin is voeg je de groenten (tomaten, doperwtjes en kool) toe en roerbak je 4 minuten.400 gram tomatenblokjes, 100 gram doperwtjes, 100 gram witte kool
- Doe dit mengsel onder in een ovenschaal.
- Verdeel de crème fraîche over het gehakt.100 ml crème fraîche
- Leg daar de tortillachips bovenop.200 gram tortilla chips
- Bestrooi dit met de geraspte kaas.100 gram geraspte kaas
- Schuif de schaal in de oven gedurende 20 minuten.
- Serveer met rijst en een lekkere salade.
Opmerkingen:
- Wil je een budget vriendelijk recept, vervang dan het rundergehakt door half-en-half gehakt. En gebruik diepvries doperwtjes.
- Vervang de kool door mais of bonen.
- Wanneer je dit recept de avond van tevoren wil voorbereiden dan kan dat prima. Ga dan tot stap 7 (de crème fraîche op het gehakt) en dek af en zet in de koeling. De dag erop verdeel je de chips en kaas over de schotel en zet je hem in de oven.
- Het gehaktmengsel kun je prima bewaren tot 2 dagen in de koeling (in een afgesloten doos) of tot 2 maanden in de diepvries.
- Wanneer je de nacho chips hebt toegevoegd kun je de ovenschotel niet meer bewaren en eet je hem meteen op.
Geef een reactie