Dit recept voor Mexicaanse nacho ovenschotel geeft een heerlijk romige saus met groenten en gehakt afgetopt met knapperige nacho chips. Supersimpel en makkelijk.
Vandaag een heerlijke Mexicaanse ovenschotel. Niet met paprika. Nee als ik paprika roep rennen er drie kids heel hard weg en komen ze pas na het eten terug. Een soort erfelijk bepaalde familietik denk ik, want zelf ben ik er ook niet erg dol op.
Nee deze ovenschotel hebben we aangepast aan de groenten die we zelf lekker vinden. Om vervolgens alles te kruiden met een zelfgemaakte tacokruidenmix. En af te dekken met creme fraiche, nachochips en geraspte kaas. Lekker in de oven en de schaal was leeg. Nada, noppes er was niets meer!
- Wil je een budget vriendelijk recept, vervang dan het rundergehakt door half en half gehakt. En gebruik diepvries doperwtjes.
- Vervang de kool door mais of bonen.
- Het rundergehakt kun je ook vervangen door kipgehakt.
- Wanneer je dit recept de avond van te voren wil voorbereiden dan kan dat prima. Ga dan tot stap 8 (de crème fraîche op het gehakt) en dek af en zet in de koeling. De dag erop verdeel je de chips en kaas over de schotel en zet je hem in de oven.
- Het gehaktmengsel kun je prima bewaren tot 2 dagen in de koeling (in een afgesloten doos) of tot 2 maanden in de diepvries. Wanneer je de nacho chips hebt toegevoegd kun je de ovenschotel niet meer bewaren en eet je hem meteen op.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlMexicaanse nacho ovenschotel
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel nootmuskaat
- 400 gram tomatenblokjes
- 100 gram doperwtjes
- 100 gram kool (gesneden)
- 100 ml crème fraîche
- 200 gram tortilla chips
- 100 gram kaas (belegen, geraspt)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Hak de ui en de knoflook fijn.
- Meng de kruiden en suiker door elkaar en meng ze met het gehakt.
- Fruit het uitje in wat olie in een koekenpan ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de knoflook toe en fruit nogmaals 1 minuut.
- Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Wanneer het gehakt bruin is voeg je de groenten (tomaten, doperwtjes en kootoe en roerbak je 4 minuten.
- Doe dit mengsel onder in een ovenschaal.
- Verdeel de creme fraiche over het gehakt.
- Leg daar de tortillachips bovenop.
- Bestrooi dit met de geraspte kaas.
- Schuif de schaal in de oven gedurende 20 minuten.
- Serveer met rijst en een lekkere salade.
Opmerkingen:
- Wil je een budget vriendelijk recept, vervang dan het rundergehakt door half en half gehakt. En gebruik diepvries doperwtjes.
- Vervang de kool door mais of bonen.
- Het rundergehakt kun je ook vervangen door kipgehakt.
Geef een reactie